Am fost răstignit...
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 15/05/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

       Am fost răstignit...

   Galateni 2:20.”Am fost răstignit împreună cu Hristos și trăiesc... . dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Și viața pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine însuși pentru mine.”

   Este de știut, că sfârșitul unui om răstignit este moartea. Noi știm că răstignirea și moartea  Domnului Isus, a avut scopul cel mai precis de a aduce la viață, omul nou, lucru care a eșuat în Eden. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că vom trece și noi prin această răstignire și moarte, împreună cu Hristos, atunci când credem CRUCEA și SCOPUL crucii pentru noi. Iar această măreață lucrare de rascumpărare a omului se numește ”naștere din nou”. Omul vechi, omul cu natura lui Adam moare și vine la viață omul nou, omul cu natura (firea) dumnezeiască. Această lucrare se bazează pe ”credință”. Omul nou ”crede” ce zice Cuvântul. Eu, omul vechi cu poftele lui, pretențiile lui, dorințele lui, temperamentul lui, voințele lui... ”au murit” atunci când omul nou a ”înviat”, a venit din moartea păcatului, la viața lui Hristos. Pavel zice că, după răstignirea lui împreună cu Hristos,”trăiește”, dar nu mai trăiește el, ci Hristos trăiește în el. Acum trăiește o viață nouă, crezând tot ce Isus a spus despre El și despre cei ce cred și primesc lucrarea Lui ispășitoare în viața lor. Omul vechi nu trebuie să moară în fiecare zi și situație. El a murit deja, este mort. Asta o credem, pe baza Cuvântului, dar cum este dacă pe teren văd că fac din nou aceleași lucruri ale omului vechi? Ooo, dar nu mai există omul vechi împreună cu omul nou, vechiul s-a dus, eu sunt o făptură nouă. Acum omul nou condus de Duhul Domnului, sub călăuzirea Duhului Sfânt împreună cu duhul meu lucrează la înnoirea minții mele, care ani la rând a umblat călăuzită de omul vechi cu firea lui pământească și drăcească, iar acum cu fiecare zvâgnire a firii, omul nou arată minții mele Înțelepciunea lui Dumnezeu, ceea dumnezeiască și firea primește răspunsul;”fire ai fost răstignită, iar omul vechi pentru mine s-a dus, nu mai este, a murit și l-am îngropat deja.” Acum există Hristos, iar eu împlinesc voia Lui bună, plăcută și desăvârșită. Firea mea este o fire dumnezeiască și împlinește lucrurile Duhului, trăiește prin ele și umblă prin ele. Deci pe rând scot din mintea mea orice a rămas, de la omul vechi și lucruri noi, din Hristos și omul nou, le iau locul, pentru veșnicie.

   Romani 6:6-8.”Știm bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie desbrăcat de puterea lui, în așa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului: căci cine a murit, de drept, este izbăvit de păcat. Acum dacă am murit împreună cu Hristos, credem că vom și trăi împreună cu El.”

   Galateni 5:24-25.”Cei ce sunt ai lui Hristos Isus, și-au răstignit firea pământească împreună cu patimile și poftele ei. Dacă trăim prin Duhul să și umblăm prin Duhul.”

   Galateni 6:14.”În ce mă privește, departe de mine gândul să mă laud cu altceva decât cu crucea Domnului Isus Hristos, prin care lumea este răstignită față de mine și eu față de lume.”

   Mulțumesc Tată! Crucea, moartea, îngroparea, învierea și înălțarea Domnului Isus Hristos, sunt singura noastră șansă și favoare nemeritată, cu care am fost, suntem și vom fi binecuvântați, chiar acum, când am crezut, pentru toată veșnicia.

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1380
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni