Robia luată roabă
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 01/05/2021
    12345678910 0/10 X

   Robia luată roabă

   Efeseni 4: ”De aceea este zis: S-a suit sus, a luat robia roabă și a dat daruri oamenilor.” Și acest s-a suit, ce însemnează decât că înainte Se pogorâse în părțile mai de jos ale pământului? Cel ce S-a pogorât, este același cu Cel ce s-a suit mai pe sus de toate cerurile, ca să umple toate lucrurile.”

   Domnul Isus Hristos, Dumnezeul adevărat  a venit, S-a întrupat, a trăit, a murit și S-a pogorât în părțile mai de jos ale pământului, a înviat, S-a înălțat mai presus de toate cerurile, ca să umple toate lucrurile. El a luat robia roabă. Până la venirea Lui, lumea era în robia celui rău. Dar de atunci lucrurile s-au inversat. Oricine din lumea asta poate să scape din robie și cel rău să fie captivul, robul celui care se naște din nou, prin Duhul Domnului. Autoritatea i-a fost luată la cruce. Coloseni 2:15.”A desbrăcat domniile și stăpânirile și le-a făcut de rușine înaintea lumii, după ce a ieșit biruitor asupra lor prin cruce.” Ioan 12:31.”Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară.” Are putere doar acolo unde omul îi dă și unde are acces liber, acolo face ravagii. Dar unde este un fiu de Dumnezeu nu are putere decât atunci când i se deschide o ușă. Cum este nerușinat intră direct și atacă, dacă mintea fiului nu este înnoită cu Cuvântul Evangheliei, cu armura Duhului și sabia Duhului să-i taie răsuflarea punându-l pe fugă. La Cuvântul lui Hristos din gura unui fiu de Dumnezeu nu are decât să dispară fără urme, căci gura fiului este plină de Hristos și laude pentru Numele Lui, iar asta-l arde pe satan. Cei ai lui Hristos nu mai sunt în robia păcatului, fiindcă natura fiului s-a schimbat și mintea se înnoiește mereu cu Cuvântul, iar lucrurile robiei sunt scoase pe rând afară și pus în loc Adevărul lui Hristos. Romani 6:6.”Știm bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului (robiei) să fie desbrăcat de puterea lui, în așa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului.” Robia a fost luată roabă și asta trebuie bine să o înțelegem, ca să ne cunoaștem identitatea noastră în Hristos. Acum nu mai suntem robi, ci liberi de orice ne ținea în robie. Hristos ne-a adus libertatea și conștiința curată că robia s-a sfârșit și păcatul s-a sfârșit, omul cel vechi a murit, robul a murit și a venit la viață omul nou, în Hristos, liber de păcat, dependențe, boli, legături și în stare ca atunci când satan va încerca să aducă lucrurile robiei lui, să i se pună pumnul în gură și să fie fugărit fără urme, fiindcă este un dușman învins, are capul zdrobit și asupra fiilor de Dumnezeu nu are nici o putere, dacă mintea este mereu ancorată în Cuvânt și echipamentul Duhului mereu îmbrăcat.

   Efeseni 6:13-18.”De aceea, luați toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteți împotrivi în ziua ceea rea și să rămâneți în picioare, după ce veți fi biruit totul. Stați gata dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcați cu platoșa neprihănirii, având picioarele încălțate cu râvna Evangheliei păcii. Pe deasupra tuturor acestora luați scutul credinței, cu care veți putea stinge toate săgețile arzătoare ale celui rău. Luați și coiful mântuirii și sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu. Faceți în toată vremea prin Duhul tot felul de rugăciuni și cereri.”

   Mulțumesc Tată pentru Fiul Tău Preaiubit care a venit pe pământ și a luat robia, roabă. Ne-a făcut liberi și ne-a așezat cu El în Dumnezeu, în locurile cerești. Suntem fiii ai Săi, născuți din El, fii preaiubiți.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 739
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni