El a biruit, să biruim și noi
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 13/03/2021
    12345678910 9/10 X
Media 9 din 1 vot

 

                         El a biruit ca să biruim și noi                                             


   Fiindcă ”El este” biruitor și noi putem fi!


   Dar, cum a fost EL și cum este El, Domnul Isus Hristos? Când era pe pământ, ceea ce El ”era”, a demonstrat și a trăit în fiecare clipă a veții Lui, dându-se exemplu în toată purtarea Lui, ca noi să putem călca direct pe urmele pașilor Lui. Mai mult la cruce ne-a asigurat biruința asupra puterii celui rău, prin sângele Lui, prin rănile Lui, prin dragostea Lui, prin moartea Lui și prin învierea Lui. 1 Petru 2:22-24. Zice:


   ”El n-a făcut păcat și în gura Lui nu s-a găsit vicleșug. Când era batjocorit, nu răspundea cu batjocuri; și când era chinuit nu amenința, ci se supunea dreptului Judecător. El a purtat păcatele noastre în trupul Lui, pe lemn, pentruca noi, fiind morții față de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui ați fost vindecați.”


   Isus nu a biruit nimic pentru El. El niciodată nu a fost învins de ceva. Noi am fost învinși de păcat, pentru că ne-am născut în păcat. Soluția biruinței noastre asupra păcatului, vicleșugului, batjocurilor, amenințărilor și altele din categoria ”păcat”, este ”MOARTEA mea”.”Păcatul” din Eden este rădăcina păcatelor, în care omul a trăit, trăiește și încă va mai trăi, până la întâlnirea personală a omului cu Domnul. Toate păcatele au fost purtate în trupul Lui pe lemn. Natura veche, omul vechi a murit atunci când noi credem că datorită morții LUI și noi am murit împreună cu El. Când El a înviat și noi am înviat împreună cu El, pentru neprihănire, NEPRIHĂNIREA Lui, în noi. Duhul nostru a fost adus la viață, în Hristos. Legătura și relația omului cu Dumnezeu a fost restabilită, duh la duh. Duhul Sfânt fiind Cel ce a făcut și continuă să întrețină aceatsă relație, Tată-fiu toate zilele noastre pe pământ. Acolo în duhul nostru sfințit, neprihănit, nu se mai face păcat. Această persoană a fost pusă de o parte pentru Hristos, fiind locuința Duhului Sfânt. 1 Ioan 3:9; 5:18. zice:


   3:9.”Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, pentrucă SĂMÂNȚA Lui rămâne în El; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu”. 5:18.”Știm că oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, ci Cel născut din Dumnezeu îl păzește și cel rău nu se atinge de el.”


   ”Sămânța” din Dumnezeu, care nu poate putrezi, este pusă în omul nou din mine, venit după dispariția omului vechi, adică moartea mea și nu mai pot păcătui. Pentru ce? Pentru că Cel născut din Dumnezeu ( Isus, Sămânța) îl păzește și cel rău nu-l poate atinge. Aici s-a făcut LUMINĂ, cum va fi toată veșnicia, însă grădina sufletului nostru, unde cel rău a făcut plantații de toate soiurile de rele și păcate, încă mai există și te poți trezi că ai repetat aceleași păcate, de dinainte, chiar după nașterea ta din nou. Nu vei putea zice: eu nu fac păcat, nu am vicleșug, nu batjocoresc, pentru că realitatea îți spune că faci acele păcate. Dragul meu ești pe poziția de biruitor, în Hristos, acum pune mâna pe Cuvânt și împreună cu Duhul Sfânt care locuiește în tine, începe curățirea grădinei sufletului tău și când ai scos de ex.”vicleșugul” din mintea ta, rapid înlocuiește cu dragostea, cu sinceritatea locul gol, continuând cu fiecare buruian al celui rău, să-l scoți afară și să plantezi ADEVĂRUL lui Hristos, Cuvântul Lui, fiindcă duhul rău al vicleșugului, va încerca cu alte șapte duhuri să vină, dacă nu ai pus în loc Evanghelia și Roada Duhului. Dacă rămânem pe terenul Duhului suntem păziți de cel rău, însă pe terenul celui rău putem fi atacați. Noi credem că suntem făpturi noi și purtăm în noi pe Duhul Lui Dumnezeu și atunci când ne lăsăm cârmuiți de El vom putea zice cu bucurie și din biruință: ”Hristos a biruit pentru biruința mea. Din biruința Lui biruiesc și eu”. Putem fi biruitori asupra păcatului și asupra a tot ce luptă împotriva noastră. Mulțumim Doamne! Amin!









Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 426
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni