Sângele Domnului Isus
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 20/02/2021
    12345678910 0/10 X

 

                                           Sângele lui Isus

   1. Sângele Mielului ne-a dat și ne ”dă biruință” întotdeauna peste puterea celui rău. Apoc. 12:11a ”Ei l-au biruit prin sângele Mielului. .”

   2. Sângele Mielului ”curăță și albește” continu orice pată de pe haina noastră. Apoc. 7:14b.”ei și-au spălat hainele și le-au albit în sângele Mielului.” Apoc. 1:5.”A Lui care ne iubește, care ne-a spălat de păcatele noastre cu sângele Său.” Evrei 9:14.”. . cu cât mai mult sângele lui Hristos, care prin Duhul cel veșnic, S-a dat pe Sine însuși fără pată lui Dumnezeu, vă va curăți cujetul vostru de faptele moarte, ca să slujiți Dumnezeului cel viu.”

   3. Prin Sângele Lui avem ”iertarea” tuturor păcatelor. Efeseni 1:7.”În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui iertarea păcatelor, după bogățiile harului Său.” Matei 26:28.”. . căci acesta este sângele legământului celui nou, care se varsă pentru mulți, spre iertarea păcatelor.”

   4.”Sângele Lui,”un preț neprețuit, incalculabil” care a fost dat pentru răscumpărarea  noastră din moartea veșnică.”1 Petru 1:18-19... . căci știți că nu cu lucruri pieritoare, cu aur sau cu argint, ați fost răscumpărați, din felul deșert de vețuire, pe care-l moșteniserăți de la părinții voștri, ci cu sângele scump al lui Isus Hristos, mielul fără cusur și fără prihană.”

   5. Prin stropirea cu sângele lui Isus,”harul și pacea” ne sunt înmulțite. 1 Petru 1:2.”. . după știința mai dinainte a lui Dumnezeu Tatăl, prin sfințirea lucrată de Duhul, spre ascultarea și ”stropirea cu sângele” lui Isus Hristos: ”Harul și pacea” să vă fie înmulție.”

   6. Sângele lui Isus,”un legământ veșnic” prin care Dumnezeu a înviat pe Isus din morți și în care și noi am intrat prin credința în moartea și învierea Lui. Evrei 13:20.”Dumnezeul păcii, care, prin sângele legământului celui veșnic, a sculat din morți pe Domnul Isus, marele Păstor al oilor. Luca 22:20.”Tot astfel, după ce au mâncat, a luat paharul și li l-a dat, zicând: ”acest pahar este legământul cel nou în sângele Meu, care se varsă pentur voi.”

    7. Prin sângele lui Isus avem ”acces direct” la Tatăl. Evrei 10:19.”Astfel dar fraților, fiindcă prin sângele lui Isus avem o ”intrare slobodă” în ”Locul prea sfânt”, pe calea ceea nouă și vie, pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua din lăuntru, adică trupul Său.”

   8. Prin sângele lui Isus, Dumnezeu a împăcat totul cu Sine, atât ce este în cer, cât și ce este pe pământ, adică noi am fost împăcați cu El. Coloseni 1:20.”. . și ”să împace” totul cu Sine prin El, atât ce este pe pământ, cât și ce este în ceruri, făcând astfel ”pace”, prin sângele Lui.”

   9. Prin sângele Lui noi ”am fost socotiți neprihăniți”. Romani 5:9.”Deci cu mult mai mult acum, când suntem socotiți neprihăniți, prin sângele Lui, vo fi mântuiți prin El de mânia lui Dumnezeu.”

   10. Sângele Domnului Isus,”prețul neegalabil” plătit de Isus, ca să-Și câștige Biserica, Trupul Lui pe pământ. Fapte 20:28.”Luați seama dar la voi înșivă și la toată turma peste care v-a pus Dumnezeu episcopi, ca să păstoriți Biserica Domnului, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său.”

   11. Sângele Domnului Isus  ”este viața noastră duhovnicească.” Ioan 6:53-56.”Adevărat, adevărat, vă spun, că, dacă nu mâncați trupul Fiului omului și dacă nu beți sângele Lui, n-aveți viață în voi înșivă. Cine mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu, are viață veșnică și Eu îl voi învia în ziua de apoi. Căci  trupul Meu este cu adevărat o hrană și sângele Meu este cu adevărat o băutură. Cine mănâncă trupul meu și bea sângele Meu, rămâne în Mine și Eu rămân în el.”

   12. Sângele lui Isus ”vorbește” și vorbește mai bine decât sângele lui Abel. Evrei 12:24. Voi v-ați apropiat,”de Isus Mijlocitorul legământului celui nou și de sângele stropirii, care vorbește mai bine decât sângele lui Abel.”

   13. Sângele lui Isus, este ”protecție” pentru noi, cu mult mai mult decât era sângele animalelor.”Exod 12:13.”Sângele vă va sluji ca semn pe casele voastre unde veți fi. Eu voi vedea sângele și voi trece pe lângă voi, așa că nu vă va nimici nici o urgie, atunci când voi lovi țara Egiptului.

   Mulțumim Tată pentru sângele Fiului Tău, care de buna Lui voie, Și-a dat sângele pentru răscumpărarea noastră, protecția și împăcarea noastră cu Tine. Mulțumim Isus căci cu sângele Tău ai plătit ca să ai o Biserică vie pe pământ, Trupul Tău care astăzi este UNA cu Tine, aici în lumea asta nimicind lucrările celui rău și proclamând domnia Ta, veșnică. Mulțumim Duhulue Sfânt că Tu ne crești, ne conduci și ni-L descoperi pe Tatăl și pe Fiul, în toată plinătatea, ca să putem aduce mulți fii la slavă. Amin!


 

 




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1854
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni