Capacitatea ”omului nou”
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 23/01/2021
    12345678910 0/10 X

                                    Capacitatea ”omului nou ” (1)

   Efeseni 3:14-21~_."&~. . și-L rog, ca potrivit cu bogăția slavei Sale, să vă facă să vă întăriți în putere, prin Duhul Lui, în ”omul din lăuntru”, așa încât Hristos să locuiască în inimile voastre prin credință; pentru ca având rădăcina și temelia pusă în dragoste, să puteți pricepe împreună cu toți sfinții, care este lărgimea, lungimea, adâncimea și înălțimea; și să cunoașteți dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoștință, ca să ajungeți plini de toată plinătatea lui Dumnezeu. Iar a Celui ce, prin PUTEREA care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, a lui să fie slava în Biserică și în Hristos, din neam în neam.”

   Ce dorea Pavel în această rugăciune pentru noi? dorea cunoaștere, pricepere, creștere în credință, echipare, întărire prin Duhul Domnului, în ”omul din lăuntru, adică omul nou, în Hristos, omul duhovnicesc”. Acest ”om nou” are capacitatea să înțeleagă aceste lucruri duhovnicești. Omul firesc, adică cel care nu-i născut din nou, nu poate înțelege lucrurile Duhului, pentru că trebuie înțelese duhovnicește, cu duhul, prin Duhul. Omul firesc nu are această capacitate de pricepere. 1 Corinteni 2:14.”Dar omul firesc nu primeșete lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; și nici nu poate să le înțeleagă, pentrucă trebuie judecate duhovnicește.” De aceea zicea Domnul Isus: ”Trebuie să vă naște-ți din nou!” În aceste versete, nu vedem de loc implicarea omului sufletesc, adică a minții omului, prin puterea lui, să priceapă, să cunoască, să se întărească singur, ci Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, în bogăția, slavei Sale, a puterii Sale, a înțelepciunii Sale, a dragostei Sale, El doar poate să ne facă să ne întărim în ”omul din lăuntru”, prin Duhul Lui și prin care și mintea noastră se înnoiește prin Duhul și ajunge și ea să se lase condusă de capacitatea ”omului nou”, condus de Duhul Domnului, și cunoașterea Cuvântului Lui.”Omul din lăuntru nostru”, este UNA cu Duhul Lui, care locuiește în noi. Adică locuiește în trupul nostru care este Templul Duhului Sfânt, de la nașterea din nou. 1 Corinteni 6:19. Și Isus Hristos locuiește în noi și Tatăl locuiește în noi, Ioan 14:23b.”noi vom veni la El și vom locui cu el”. În Ioan vers. 14:26 este promis și Duhul Sfânt, care zice că ne ”va învăța toate lucrurile”, pentru că El este aici pe pământ, locuiește în noi și cu noi și datorită Lui putem primi bogățiile slavei Sale, ca să cunoaștem, să înțelegem și să trăim, viața Împărăției Lui, precum în cer și pe pământ. Altfel de ce am zice 10-50-80 de ani, rugăciunea Tatăl nostru și să nu fim conștienți că odată cu ”nașterea din nou” ”omul nou” este mutat din împărăția celui rău, în Împărăția cerului. Coloseni 1:13. Poți  să zici cât vrei, Tatăl nostru, dar fără ”nașterea din nou” nu poți înțelege, pentru că aceasta este opera Duhului Sfânt. Toate aceste ”bogății ale slavei” lui Dumnezeu, nu se văd cu ochii de carne, nu se înțeleg cu mintea netransformată de Duhul Domnului, ci aceste se ”CRED”cu inima. Deci Dumnezeu locuiește în ”omul nostru nou” prin Duhul Sfânt, atunci când CREDEM.”CREDINȚA” în lucrarea Domnului Isus terminată la cruce este ”un DAR” dată într-o ”măsură” fiecăruia din cei născuți din El. Romani 12:3b. Capacitatea ”omului din lăuntru ” este de a se maturiza în aplicarea credinței, în viața lui, în circumstanțele prin care trece și să iasă biruitor, iar cel rău să rămână de rușine.

   Mulțumesc Tatăl nostru, pentru oameni ca Ap. Pavel, care a făcut această frumoasă rugăciune pentru noi și doresc să învățăm să ascultăm și noi pe Duhul Tău, când va dori să ne lumineze în asemenea rugăciuni pentru Biserica Ta, din vremea acesta atât de târzie, când în orice moment putem auzi TRÂMBIȚA Ta, care va anunța întâlnirea Ta cu Biserica Ta, în văzduh. Amin! Vino Doamne Isuse!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 464
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni