Osanaaa !
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 02/01/2021
    12345678910 0/10 X

 

                       Osanaaaa! !

    Marcu 11:9-10.”Cei ce mergeau înainte și cei ce veneau după Isus, strigau: ”Osana! Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului! Binecuvântată este Împărăția care vine, Împărăția părintelui nostru David! Osana în cerurile înalte!”

   Ceice strigau Osana erau din poporul LUI, din neamul LUI. Erau mulți cărora Isus le făcuse bine, îi hrănise, îi vindecase și credeau că El vine ca Împărat al lor, care-i va elibera din stăpânirea romană. Asta credeau și ucenicii Lui, despre El, până în ultima clipă când a fost omorât. Ei trăgeau nădejde că vor împărăți și ei împreună cu El, atunci în Ierusalim și ei vor forma guvernul Lui. În adevăr cuvântul OSANA era o laudă, o slăvire, o preamărire pentru Împăratul lor, dar aici acest strigăt, OSANA, îl mai putem vedea un strigăt cu sensul de SALVATOR, care să-i salveze, de Mântuitor, care să-i mântuiască de sub romani, ca un ELIBERATOR care să-i facă liberi, de sub puterea romană. Cred că mai mult acest interes îl aveau, fiindcă Acest Împărat le-ar fi dat cele trebuincioase și i-ar fi ținut sănătoși în viață. Erau interesele lor și nu erau interesați de El. S-a dovedit asta mai târziu când aceiași oameni care-L aclamau azi, mâine strigau: ”la moarte cu El!” că ne strică legea. În aceste aclamații era ADEVĂRUL! Isus era fiul lui David, în genealogia lui pământească. Era binecuvântat căci venea în Numele Domnului, iar cerurile într-adevăr, Îl  glorificau pe Dumnezeul întrupat, cu cel mai înalt scop: Să-L descopere pe Dumnezeu omenirii, ca TATĂ și să aducă omul din nou la relația cu El, prin credință și să salveze omul de păcat și moarte. Să aducă iertare, vindecare, eliberare omului căzut din grația lui Dumnezeu, în Eden.

   Osanaaaa, binecuvântată este Împărăția Domnului Isus Hristos, care este în inima mea și binecuvântat este Împăratul ei. Osanaaaa, Tu împărățești Tată în inima mea, împreună cu Fiul și cu Duhul Sfânt. Tu domnești în inima mea, prin Duhul Tău. Tu stăpânești în inima mea, prin Duhul Tău. Osanaaa, Tu m-ai iertat de trecutul meu, de prezentul și viitorul meu. Osanaaa, Tu mi-ai dat o identitate nouă, sunt fiu de Dumnezeu. Osanaaa, Tu m-ai așezat împreună cu Tine în locurile cerești. Osanaaa, Tu mi-ai dat siguranță, sunt ascunsă cu Tine în Dumnezeu. Osanaaa, Împărăția Ta vie, este înlăuntrul meu și lucrează împreună cu mine, pentru perfecționarea și adoptarea sufletului meu la duhul meu care este sfințit și neprihănit, cu neprihăniea TA, de Duhul Tău cel Sfânt. Osanaaa, Duhul Tău se odihnește peste mine, duh de înțelepciune, de pricepere, de tărie, de sfat, de cunoștință și frică de Domnul. Sunt la adăpost! Sunt în siguranță! Sunt UNA cu Hristos și UNA cu Trupul Lui! Sunt tot ce zice El că sunt, am tot ce zice El că am și pot tot ce zice El că pot.

   Mulțumesc  Dumnezeul meu pentru harul și favoarea Ta, prin Domnul Isus și mulțumesc pentru Duhul Sfânt, Învățătorul, Călăuzitorul, Dătătorul și Conducătorul meu pe pământ. Mulțumesc că învăț în fiecare zi să trăiesc viața din cer, pe pământ, uitându-mă țintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinței mele, la Isus. El este BUCURIA și tăria mea, până voi ajunge să-L privesc în față, în gloria Lui eternă. Amin!


 


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 410
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni