LEGEA a fost împlinită
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 12/12/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

                                  Legea a fost împlinită 

   Legea și poruncile au fost date de Dumnezeu, nu ca să-i mântuiască pe oameni, că era imposibil, ci ca să-i facă conștienți că au nevoie de CINEVA sfânt, care să-i salveze. ISUS era și este acel ”cineva” care a făcut posibilă salvarea. Până la Isus a fost valabiă Legea, care-i ținea pe oameni închiși sub păcat. (Galateni 3:22-23) Era un legământ între Dumnezeu și om și nu putea avea loc o despărțire, decât prin moartea unuia din ei. Legea nu putea să moară, fiind sfântă, dar am murit noi prin Trupul Hristos față de Legea acesta, (Romani 7:4) ca împreună cu Isus atunci când credem lucrarea Lui, să înviem și noi împreună cu El la o viață nouă și să nu mai fim robi ai păcatului, ci să slujim lui Dumnezeu într-un duh nou și nu după vechea slovă. Legea zicea: ”dacă faci bine, vei primi bine, dacă faci răul, vei avea răul ”. Dumnezeu se purta cu oamenii pe baza legământului: ”cum veți face, așa vă voi face.” Și bineînțeles omul a pierdut mereu șansa binelui. HARUL a fost venirea lui Isus, sângele Lui a curățit toată neputința, păcatul și boala și prin Trupul Lui noi am primit din El, NEPRIHĂNIREA lui Dumnezeu care nimeni de pe pământ  în Lege nu a atins-o, decât OMUL Isus, pentru noi. Învățătura Legii era pe baza trăirii din pomul cunoștinței,”să faci bine, să nu faci rău”, iar astăzi  fiecare grupare de oameni are legile, tradițiile, regulile, formele, obiceiurile lor. Pomul cunoștinței a împânzit lumea cu toate credințele posibile viziunii fiecăruia.”Pomul vieții ”care este ”Isus Hristos” nu mai are a face cu Legea și cu pomul cunoștinței, pentru că cei ai lui Hristos au împlinit Legea în Hristos. Prin El noi am fost acceptați de Dumnezeu, primiți, iubiți și socotiți neprihăniți, pe baza jertfei LUI. Facem binele nu ca să fim iertați, ci pentrucă suntem iertați. Pomul cunoștinței nu mai rodește în noi, ci pomul vieți rodește. Legea veche s-a sfârșit în Hristos și alte legi au intrat în vigoare, care împlinesc desăvârșit LEGEA și poruncile date de Dumnezeu, fără efort și stres, ci prin Duhul, care locuiește în noi.

   Romani 83-4.”Căci – lucru cu neputință Legii, întrucât firea pământească o făcea fără putere - Dumnezeu a osândit păcatul în firea pământească, trimețând din pricina păcatului, pe însuși Fiul Său într-o fire asemănătoare cu a păcatului, pentruca porunca LEGII să fie ÎMPLINITĂ în NOI~&."_~

Romani 10:4.”Căci Hristos este sfârșitul LEGII, pentruca oricine crede în El, să poată căpăta NEPRIHĂNIREA.”

   Romani 13:10.”Dragostea deci este împlinirea Legii.”

   1 Corinteni 15:56.”Puterea păcatului este LEGEA.”

   Iacov 2:10.”cine păzește toată Legea... . și greșește într-o singură PORUNCĂ, se face vinovat de toate.”

   LEGEA zicea: ”să faci ca să fii neprihănit”. Hristos zice: ”Eu am făcut ca voi să fiți, neprihăniți.”

   Mulțumim Tată, pentru jertfa Fiului Tău, care ne-a strămutat prin har și credință, din împărăția celui rău, în Împărăția Lui. Mulțumim Isus că ai împlinit Legea pentru noi și ne-ai făcut liberi, nu mai suntem robi ai păcatului și a bolilor. Mulțumim Duhule Sfânt că locuiești în noi, ne călăuzești, ne înveți, ne ajuți să cunoaștem pe Dumnezeu din Cuvântul Lui și să știm să trăim viața din cer aici pe pământ. Amin!


 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 483
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni