Cine sunt EU, dar eu ?
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 05/12/2020
    12345678910 0/10 X

 

                                    Cine sunt EU, dar eu?

   Luca 9:18-20.”Într-o zi, pe când se ruga Isus singur deoparte, având cu El pe ucenicii Lui, le-a pus întrebarea următoare: ”cine zic oamenii că sunt eu?” Ei I-au răspuns: ”Unii zic că ești Ioan botezătorul: alții zic că ești Ilie: alții zic că a înviat un proroc din vechime.” ”Dar voi” i-a întrebat El,”cine ziceți că sunt?” ”Hristosul lui Dumnezeu!” I-a răspuns Petru.”

   Cine sunt EU? Oare de ce era Isus interesat de părerea oamenilor despre El? Oare chiar nu cunoștea acest lucru, El ca Fiu de Dumnezeu, care știa ce este în fiecare om? Da, El știa și cunoștea părerile oamenilor. Când mama Sa și frații Lui ziceau că a înnebunit și au pornit hotărâți să-L aducă acasă forțat, S-a uitat peste cei ce-L ascultau vorbind și a refuzat să se arate mamei și fraților Lui, fiindcă le cunoștea intenția și voia. Marcu 3:20-35. Acum ținta întrebări LUI erau ucenicii, care nu erau încă pregătiți pentru ce era să se întâmple cu Domnul lor în scurtă vreme, și El vroia să-i pregătească, iar răspunsul Tatălui a venit pe loc și Petru a  priceput rapid identitatea lui Isus ca Fiu. Matei 16:17. Petru în fața tuturor ucenicilor a declarat: ”Tu ești Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu”. Descoperirea a venit de la Tatăl, din cer și urma să-i încredințeze pe ucenicii Lui, de cine este El, Domnul lor, atunci când lucrarea crucii se va desăvârși, iar ei își vor aminti, tot ce i-a învățat și tot cine este El, pentru ei și pentru întreaga lume, pe care ei L-au mărturisit  mai târziu cu prețul vieții lor, ca Fiul Dumnezeului celui viu.

   Acum, cine sunt eu? Cine zic oamenii că sunt eu? Oamenii zic ce vor, unii că sunt  o femeie bună, alții o femeie rea, ciudată... dar ce zice Dumnezeu, ce zice Isus, care-I părerea Duhului Sfânt despre mine? Asta-i important, mai important decât ce aș zice eu despre mine însumi. A fi „fiu„ a lui Dumnezeu nu stă în ceea ce sunt, ori fac eu, ci în ceea ce Isus a împlinit la cruce și eu ”am crezut”. Am crezut că sunt ”fiu„ al Său prin Har și prin Credință, iar această mărturisire  cu gura mea, că Isus este Domnul și Mântuitorul meu personal, mi-a dat, DREPT de copil, de ”fiu” al lui Dumnezeu. Că oamenii nu înțeleg și nu știu cine sunt, este alta, dar vreau ca această părtășie a mea la CREDINȚĂ, să se arate prin fapte, din care să iasă faptele pe care Isus le-a pregătit, ca eu să umblu în ele, cu credincioșie și dragoste. Atunci când am CREZUT lucrarea de la cruce, trupul meu a devenit templul  Duhului Sfânt și El este Călăuzitorul meu, pe pământ și Cel ce-mi revelează pe Isus Hristos și pe Tatăl, ca să pot să pătrund Cuvântul Adevărului și să-L pot trăi în fiecare zi. 1 Ioan: 1 zice.”Vedeți ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai Săi și SUNTEM. Lumea nu ne cunoaște, pentrucă nu l-a cunoscut nici pe El.” Deci nu-i stres un ”fiu” de Dumnezeu trăiește ”ÎN” lumea asta, dar nu este ”DIN” lume, cetățenia lui este CERUL pentru că duhul lui este cu Isus la dreapta Tatălui și trăiește viața din cer, pe pământ  ca în cer. Efeseni 1:20 și 2:6. Și cum? Lăsându-L pe Duhul Sfânt să rodească ROADA Lui în el. Adică: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Galateni 5:22-23. Dumnezeu Tatăl ne cunoaște ca ”fii” ai Săi, asemenea chipului Fiului Său, pentru ca Isus să fie Cel întâi născut dintre mai mulți frați. Romani 8:29. Identitatea fiilor este ”în Hristos”. Suntem fii cu literă mică, El este Fiul, cu literă mare. A fost născut la cruce fiecare om de pe pământ, dar beneficiază de această naștere de ”fiu” cel ce CREDE și-L face Domn și Mântuitor pe Isus Hristos. Isus este Cel întâi născut dintre mai mulți frați. Frații Lui sunt împrăștiați în lume, dar nu sunt DIN lume. Sunt eu și cu tine. Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 455
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni