Taina lui Hristos
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 10/10/2020
    12345678910 0/10 X

 

                Taina lui Hristos

 

    Pavel zice Efeseni 3:3.”Prin descoperire dumnezeiască am luat cunoștință despre TAINA aceasta, despre care vă scrisei în puține cuvinte. 5.”. . care n-a fost făcută cunoscut fiilor oamenilor în celelalte veacuri, în felul cum a fost descoperită acum sfinților apostoli și proroci ai lui Isus Hristos, prin Duhul”. 9.”. . și să pun în lumină înaintea tuturor care este isprăvnicia acestei TAINE ascunse din veacuri în Dumnezeu... ”

   Oare cât sunt și de când sunt aceste veacuri, care au ținut ascunsă această TAINĂ a lui Hristos? Răspunsul este ”din veacuri” și tăcem. Noi vorbim și cunoaștem puțin doar de la creație, însă această TAINĂ a lui Hristos era din veacuri. Era descoperită doar de Dumnezeu, în El erau ascunse toate aceste bogății nepătrunse care Pavel le face cunoscute la împlinirea vremi pentru noi, descoperindu-ne isprăvnicia acestei TAINE ascunse, cu scopul ca domniile și stăpânirile din locurile cerești să cunoască azi prin BISERICĂ, înțelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu. TAINA aceasta ascunsă din veacuri este BISERICA lui Hristos, câștigată cu Însuși sângele Lui. Este TRUPUL Lui pe pământ, format din mine și tine, mădulare în acest TRUP, ascuns în Dumnezeu din veacuri și descoperit la împlinirea vremii în Hristos, dar care este prea puțin descoperit și astăzi. Sunt prea puțini cei născuți din nou, prin Duhul Lui, la dimensiunea acestei TAINE descoperită fiilor LUI, însă pentru lume această TAINĂ a rămas ascunsă încă. Lumea ridică la înălțimea Biserici, ziduri, palate, catedrale sfințindu-le pe ele și nu pe om. După nemărginita bogăție a acestei TAINE, prea puțini o descopere, pentru că religia a avut un conducător bun, care a știut să schimbe ADEVĂRUL în minciună așa subtil că omul crede mai degrabă o doctrină și un obicei decât Cuvântul lui Dumnezeu. În urma lucrării terminate a Domnlui Isus la cruce, (Tatăl) ”. . El I-a pus totul sub picioare și L-a dat căpetenie peste toate lucrurile Bisericii, care este Trupul Lui, plinătatea Celui ce plinește totul în toți.”

    Coloseni 1:26-27.”Vreau să zic: taina ținută ascunsă din veșnicii și în toate veacurile, dar descoperită acum sfinților Lui, cărora Dumnezeu a voit să le facă cunoscut care este bogăția slavei tainei acesteia între Neamuri și anume: Hristos în voi, nădejdea slavei.

   Ce bucurie și pasiune insuflă aceste cuvinte în noi, Biserica LUI,”Hristos în noi, nădejdea slavei ”. Hristos locuiește în fiecare dintre noi, prin Duhul Lui, iar asta ne dă nădejdea slavei, siguranța deplină a mântuirii și avântul să ne curățim de orice ni s-ar părea rău și cu toată încrederea să alergăm spre ȚINTĂ și nu vom fi dezamăjiți niciodată.”Hristos în noi este nădejdea slavei”.

   Mulțumesc Doamne pentru această TAINĂ descoperită în Hristos și Biserica LUI. Pentru mine nu mai este o TAINĂ, ci o realitate vie: Hristos în mine, nădejdea slavei. La fel și eu doresc să lucrez la descoperirea acestei TAINE în lume. Pavel zice: ”Pe El Îl propovăduim noi și sfătuim pe orice om și învățăm pe orice om în toată înțelepciunea, ca să înfățișem pe orice om, desăvârșit în Hristos Isus. Amin!

 


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 922
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni