Împărăția o ”COMOARĂ”
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 13/09/2020
    12345678910 0/10 X

                                            Împărăția o ”COMOARĂ ”

   Este vorba despre Împărăția cerurilor vs. împărăția celui rău. Împărăția cerurilor, ori a lui Dumnezeu, ori a lui Hristos, înseamnă locul unde împărățește EL. Acolo unde-I Hristos, este și ÎMPĂRĂȚIA Lui. Și dacă Hristos locuiește în mine și în tine, Împărăția lui este acolo, în inima mea și a ta. Matei 13:44 zice:

   ”Împărăția cerurilor se mai aseamănă cu o COMOARĂ ascunsă într-o țarină. Omul care o găsește, o ascunde; și de bucuria ei, se duce și vinde tot ce are și cumpără țarina.”

   Când omul și-a ratat ținta în Eden, satan a ajuns domn al împărăției lui, pe pământul unde era doar Împărăția lui Dumnezeu și neprihănire, pace și bucurie în Duhul Sfânt. Lucrurile s-au schimbat și vedem în pustie la ispitirea Domnului Isus, satan îi zice: ”dacă mi te închini mie, Ție îți dau toată stăpânirea acestor împărății, căci mie mi-au fost date”. Astfel Împărăția cerurilor, COMOARA a rămas ascunsă mii de ani, în această lume mare condusă de un stăpân ucigaș și până astăzi o conduce. Isus Hristos care era și este Fiul Tatălui a cumpărat ȚARINA întreagă adică LUMEA. La cruce a plătit păcatul întreg al lumii acesteia și fiecare poate să intre în această ÎMPĂRĂȚIE. Dar nu este așa, lumea respinge oferta specială făcută de Dumnezeu, pentru salvarea omului, deși prețul a fost  enorm. Isus a dat totul și ne-a adus libertatea Împărăției Lui. COMOARA aceasta este Trupul lui Hristos pe pământ, BISERICA, care bine vedem că este total ascunsă de lume și la fel fiecare din noi a trebuit să descoperim această COMOARĂ și să intrăm în ea. Satan a știut și acum să mintă Biserica, punând vălul pe ochi față de ”credință și har”prețul cu care intrăm noi în Împărăție, aducând întuneric. A instruit religia, care a schimbat slava lui Dumnezeu și a pus-o pe ea. Fiindcă satan știe Biblia, doar cu Biblia a ispitit și pe Isus în pustie. El aduce jumătăți de adevăr învăluit cu minciuna și omul aude și zice: a fost ”o predică numai din Biblie” dar când colo adevărul din Biblie l-a acoperit cu o minciună de a lui și omul nu mai vede pe Hristos din Biblie, ci tradiția, religia, obiceiurile și datinile lumii. Astfel ochii omului sunt închiși să vadă DRAGOSTEA lui Dumnezeu dovedită la cruce prin Hristos și să descopere COMOARA măreață și prețioasă care este curățată, albită, frumoasă, împodobită, fiindcă este ”născută din EL” prin Duhul Lui.”Biserica”, această COMOARĂ glorioasă, proslăvită de Dumnezeu, este Mireasa lui Hristos, ceea care-L va  întâmpina atunci la a doua Lui venire, pe norii cerului, când o va duce să o înfățișeze înaintea Tatălui Său, această COMOARĂ câștigată cu Însuși sângele Său, sfântă, curată, neprihănită și păzită și ocrotită de-a lungul secolelor de hoții și tâlharii care au dat tot timpul târcoale ca să o distrugă. Astăzi Împărăția cerurilor este în inima fiecărui mădular care face parte din Trupul lui Hristos, tu și cu mine. Acolo este Hristos și nimic altceva. Acolo  este sfințenie pentru că Hristos nu trăiește în mizerie. Biserica este curată, ca Cel care a curățat-o. Și acum nu vorbesc despre minte, sentimente, voință și trupul la care fiecare din noi lucrează, ca să le disciplineze după standardele divine, prin Duhul Domnului, prin care facem să moară faptele firii și mintea se înnoiește cu Cuvântul Lui, în fiecare zi. Una știu că atunci când va veni El, vom fi ca El, nu prin puterea noastră, ci prin Duhul Lui.

   Mulțumesc Doamne că m-ai iubit, m-ai ales, m-ai dat neprihănirea Ta și mă porți mereu în mâna Ta. Mulțumesc că  am putut să aud glasul Tău când mai chemat și mai trezit la viața Ta, din această lume. Mulțumesc că pot să-Ți aud și să-Ți înțeleg dorința Ta pentru mine. Mulțumesc frumos Domnul meu! Amin!

                                             

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 467
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni