Stăpânitorul lumii acesteia
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 02/08/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

                Stăpânitorul lumii acesteia

   Cine este stăpânitorul lumii acesteia și cine l-a făcut stăpân? Dumnezeu a făcut stăpân peste lumea asta pe OM, în Eden, iar omul prin necredință și neascultare de STĂPÂNUL Universului, de Dumnezeu și-a predat autoritatea și stăpânirea lui, lui satan. Din Eden și până la cruce satan stăpânește lumea cum a vrut, deși omul în toată această perioadă când el stăpânea nu era întotdeauna conștient de stăpânirea lui, ci la fel cum este și astăzi oamenii atribuiau și binele și răul lui Dumnezeu și asta din cauza necunoștinței de Dumnezeu. Venirea Domnului Isus în lume i-a adus sfârșitul, judecata și autoritatea i-a fost luată din mâna lui și dată ”omului nou, născut din Dumnezeu”, om după chipul LUI. Crucea a făcut diferența.”OMUL” Isus Hristos l-a biruit, l-a dezbrăcat de autoritate și l-a aruncat afară din stăpânirea celor ce-L primesc pe Hristos ca DOMN al vieții lor. În continuare „omul nou” în care locuiește Duhul lui Dumnezeu și care este în Hristos și cu Hristos ascuns în Dumnezeu, a fost echipat cu toată această putere și autoritate a lui Hristos, ca să poată trăi o viață din belșug aici pe pământ, în stare să se împotrivească diavolului și să-l pună pe fugă și ”omul” să aibă pacea, bucuria și împlinirea vieții, în prezența Stăpânului lui,”Iubitul Domn Isus Hristos”. Și acum câteva versete care ne dovedesc că satan a fost înfrânt și noi putem ajunge să nu-i dăm atenție și crezare, punându-i pumnul în gură cu puterea și înțelepciunea Cuvântului: ”Este scris. .”.

   Ioan 12:31.”Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară.” 14:30.”Nu voi mai vorbi mult cu voi; căci vine stăpânitorul lumii acesteia. El nu are nimic în mine; dar vine ca să cunoască lumea că Eu iubesc pe Tatăl și fac cum mi-a poruncit El să fac.” 16:11.”în ce privește judecata: fiindcă stăpânitorul lumii acesteia este judecat.” 

   Evrei 2:14c-15.”. . pentruca prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea asupra morții, adică pe deavol și să izbăvească pe toți aceia care prin frica morții erau supuși robiei toată viața lor.”

   Coloseni 2:15.”A dezbrăcat domniile și stăpânirile și le-a făcut de ocară înaintea lumii, după ce a ieșit biruitor asupra lor prin cruce.”

   Efeseni 2:1,2, 4,6, 7.”Voi erați morți în păcatele voastre, în care trăiați odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fii neascultării... . dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea lui mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morți în grșelile noastre, ne-a adus la viață împreună cu Hristos, prin har suntem mântuiți. El ne-a înviat împreună și ne-a pus să ședem împreună în locurile cerești, în Hristos Isus, pentruca să-și arate în veacurile viitoare nemărginita bogăție a harului Său, în bunătatea Lui față de noi, în Hristos Isus.”

   Stăpânitorul lumii acesteia a fost aruncat afară, a fost dezarmat, a fost lăsat fără putere asupra ”fiilor” de Dumnnezeu. El are atâta putere doar, cât îi dăm noi, atunci când uităm cine suntem, al cui suntem, de unde venim și unde ne ducem prin această călătorie pe pământ. Îi deschidem portițe stăpânitorului acestei lumi deseori prin abateri de la Cuvântul Adevărului și pășirea în teritoriul lui. Când prinde pe teritoriul lui ”un fiu” îl fură, îl junghie și vrea să-l distrugă. Când știi că tu ești duh, ai un suflet și locuiești într-un trup, nu te mai conduce trupul și mintea ta, ci duhul călăuzit de Duhul Sfânt, care este cu Hristos în locurile cerești. Acum gândește-te; poate să-ți facă vreun rău satan ție? El a fost zvârlit jos din locurile cerești, face ravagii doar pe pământ. Tu ești păzită de puterea lui Dumnezeu, prin credință în Hristos Isus. Amin!

   Doamne vreau să fiu conștientă de adevărul Tău descoperit la cruce. Să Te cunosc pe Tine în plinătatea Ta și să trăiesc conștientizând puterea HARULUI pentru fiecare clipă și situație din viața mea și credincioasă adevărului Tău să pot rezista din biruința Ta asupra oricărei minciuni cu care satan și ucenicii lui mai pot să se prezinte înainte mea. Refuz și voi refuza uneltirile lui oricând, pentru că mai mare ești tu în mine decât este satan în lume. Va rămâne rușinat întotdeauna când va da târcoale în jurul meu, pentru că acces în viața mea ai doar TU, Domnul și Dumnezeu meu. Amin!


 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1887
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni