Stați gata dar
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 05/07/2020
    12345678910 0/10 X

 

   Stați gata dar. .

   Efeseni 6:11 și 14- 18a.”Îmbrăcați-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteți ținea piept împotriva uneltirilor diavolului.”Stați gata dar”, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcați cu platoșa neprihănirii, având picioarele încălțate cu râvna Evangheliei păcii. Pe deasupra tuturor acestora, luați scutul credinței, cu care veți putea stinge toate săgețile arzătoare ale celui rău. Luați și coiful mântuirii și sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu. Faceți în toată vremea, prin Duhul rugăciuni și cereri. .”

   Întreaga carte Efeseni este atât de bine tâlcuită de Pavel. În prima parte vedem lucrarea de la cruce și avantajele ei pentru noi și ne face să ne înțelegem poziția care o avem în Hristos. Noi suntem binecuvântați cu tot felul de binecuvântări duhovnicești, în locurile cerești, în Hristos Isus, după care urmează să ne învețe practica. Capitol 4:1.”Vă sfătuiesc eu, cel întemnițat pentru Domnul, să vă purtați într-un chip vrednic de chemarea pe care ați primit-o.”  Suntem conștienți dar despre vremea în care trăim, în care diavolul urlă ca un leu, împotriva ”fiilor” de Dumnezeu, iar ei nu pot să doarmă nepăsători, că acum sunt salvați și nimic nu-i mai interesează, pentrucă Domnul face pentru noi. Nu, ci trebuie să veghem și să fim treji și când protivnicul urlă în jurul nostru, noi să fim echipați cu armura LUI, care ne este atât de frumos prezentată. Totul se bazează pe CUNOAȘTEREA lui Dumnezeu. Fiecare piesă este parte din Cuvântul viu al lui Hristos, pe care noi trebuie să-L mâncăm pe nerăsuflate, în fiecare clipă din viața noastră, nu dormind, nu lenevind, nu compromiși cu lumea, nu luptând unii împotriva altora, nu fiind mulțumiți cu starea de căldicei, ci fiind în clocot pentru ceea ce suntem în Hristos, ca să putem aduce pe tărâmul fizic lucrurile Duhului pe care le moștenim, le avem în locurile cerești, prin poziția care Isus ne-a câștigat-o la cruce. Aceasta este o poziție de ODIHNĂ, în EL, în care Pavel zice: ”stați gata dar”, odihniți-vă, știind că iertarea, vindecarea, eliberarea, întregirea au fost deja rezolvate, în Hristos și se obțin prin credință. Dar cum ”stați gata”? Stați gata echipați, îmbrăcați cu fiecare piesă a armurii, ca în orice situație te-ar prinde ziua ceea rea, să rămâi în picioare după ce vei BIRUI totul. Și chiar biruința a fost asigurată și știind asta poți ”sta gata” în odihna Lui Hristos și să-l ataci pe cel rău, cu armele luminii, care-l ard, îl sperie, îl paralizează și-l pun pe fugă. Îmbrăcați cu această armătură poți sta în fața oricărui obstacol de care nu suntem scutiți pe această CALE.”Stăm gata” și în momentul când suntem atacați, precum Domnul Isus în pustie, vom putea să-l înfruntăm pe dușman cu înțelepciune cu puterea tăriei LUI și sabia Duhului, ca să fim biruitori, în Numele Domnului Isus. În versetul 18 avem o piesă importantă,”rugăciunea”, pe care o folosim în relația noastră unii cu alții, ca să ne susținem, și să ne rugăm când este vorba de un atac precum era Pavel în temniță pentru Evanghelie și frații se rugau pentru el și știm că a și fost izbăvit de atâtea ori din gura leului prin rugăciunile sfinților. Ceea ce este important este să ”stăm gata” echipați și gata pentru a ne împotrivi uneltiriilor celui rău, în fiecare zi și în urma oricărui conflict să rămânem în picioare, după ce vom birui totul.

   Doamne Tată doresc să fiu mereu echipată și gata de lupta asta bună a credinței, în orice zi și când va fi o zi rea, mijlocul meu să fie încins cu adevărul, îmbrăcată cu platoșa neprihănirii, încălțată cu râvna Evangheliei păcii, scutul credinței, coiful mântuirii, sabia Duhului și stăruința în rugăciune pentru toți sfinții și lucrarea Ta să fie împlinită cu destoinicie în mine și  cu mine, pentru gloria și slava TA. Amin!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 714
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni