Echipați-vă !
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 28/06/2020
    12345678910 0/10 X

   Echipați-vă!

   Efeseni 6:10-18, este o comoară de glorie, care atunci când începi să descoperi din ea, te luminezi de bucurie și nu ți se umple fața cu rușine în fața lumii și a puterii întunericului acestui veac rău. În ziua ceea rea când vin provocările vieții și cel rău te atacă,”COMOARA aceasta de glorie a lui Isus”, are tot ce trebuiește pentru lupta spirituală cu care te confrunți, în aceea zi de care nu suntem scutiți nici unul din noi. Acest echipament spiritual Pavel ni l-a explicat fizic, în asemănare cu armura ostașului roman, fiindcă în lanțurile lui în închisoare cum era atunci, privind ostașii echipați și gata de luptă în fiecare zi, Duhul Sfânt i-a luminat mintea ca să pătrundă gloria lui Dumnezeu și să i-a învățătură din COMOARA aceasta, pentru viața lui și a noastră acum, exploarând lungimea, lățimea, adâncimea și înălțimea dragostei lui Dumnezeu, pentru a echipa sfinții ca să câștige această biruință extraordinar de frumoasă, în Hristos, oridecâte ori domniile, stăpânirile, căpeteniile și  duhurile răutății, dușmanii noștri numărul 1, vor năvăli asupra noastră, Duhul Lui din noi, le va pune pe fugă. Noi fiind echipați corespunzător și așezați într-o poziție de odihnă în Hristos, suntem gata, oridecâte ori va fi o zi rea, să putem să luptăm și să rămânem în picioare, după ce vom birui totul.

   Versetul 10.”Încolo fraților, întăriți-vă în Domnul și în puterea tăriei LUI. 11. Îmbrăcați-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteți ține piept împotriva uneltirilor diavolului. ! 3. De accea, luați toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteți împotrivi în ziua ceea rea și să rămâne-ți în picioare, după ce veți fi biruit totul.”

   Întăriți-vă, îmbrăcați-vă și luați toată armătura lui Dumnezeu. Asta ține de noi s-o facem. Era o vreme când înțelegeam doar cu mintea aceste lucruri. Adică, să nu minți, ci să spui adevărul, să te străduiești să fii neprihănit făcând binele, să mergi cu vestea Evangheliei și sabia Duhului care este Cuvântul, iar coiful mântuirii să duci cumva mântuirea ta înainte. Dacă era vorba să ne îmbrăcăm cu armura, le judecam cu firea, felul, locul și poziția lor, dar niciodată nu am ajuns să avem beneficiile acestei armuri, pentru că nu am dus nicicând o luptă autentică, reală, după modelul dat de Pavel ci după mintea noastră și învățătura care am primit-o. Astfel biruințele au fost rare și în provocările și lupta spirituală, n-am știut să ne împotrivim diavolului și am sfârșit răniți ori chiar trântiți la pământ, un duh zdrobit, un suflet deznădăjduit un trup bolnav și o minte depresivă. Armătura este alcătuită din mai multe piese, care se folosesc împreună. Fiecare are rolul ei și locul nu-l poate ocupa nici o altă piesă. Este la fel și armătura credinciosului, dacă una lipsește, lupta nu-i eficientă și dușmanul te atacă direct. Ca să avem acest echipament, trebuie să cunoaștem Sursa de unde putem primi aceste dotări. Dumnezeu Duhul Sfânt, este Cel ce ne conduce în această lucrare de echipare, atunci când PASIUNEA noastră este HRISTOS și atât. Să-L cunoaștem pe El și puterea învierii LUI. Toată această armură este lucrarea Duhului și El o lucrează, o perfecționează în duhul nostru, ca să reușim să ne înnoim mintea cu Cuvântul lui Dumnezeu, cunoscându-ne adevărata noastră identitate, în Hristos și plini de toată pasiunea LUI să mergem pentru Evanghelie, hotărâți, tari în credință, așezați sub protecția lucrării salvatoare a Domnului Isus Hristos și ținând în mână armele de lovire și de apărare pe care ni le dă Adevărul și păstrând părtășia cu Tatăl prin rugăciune. Asta implică seriozitate, pasiune, consacrare, fidelitate și o conștiință curată. Această luptă nu este cu carnea și sângele, ci cu lumea spirituală și noi luptăm după rânduiala Duhului și conduși de Duhul și puterea LUI, și întotdeauna suntem biruitori. Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 613
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni