Urmăriți DRAGOSTEA
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 25/04/2020
    12345678910 0/10 X


                             Urmăriți DRAGOSTEA

   După ce 1 Corint. 13, prezintă DRAGOSTEA în toată umblarea și trăirea ei, vers. 13 zice: ”Acum rămân aceste trei: credința, nădejdea și dragostea; dar ceea mai mare este DRAGOSTEA. Am fost învățată că DRAGOSTEA este ceea mai mare pentru că ea va fi și-n cer, unde credința și nădejdea nu vor mai fi. Așa-i doar DRAGOSTEA va fi și-n cer. Azi am descoperit ceva mai mult. Este vorba despre cuvântul ”rămân” acum dar rămân aceste trei;”credința, nădejdea și dragostea, și care înseamnă că ”rămân” pentru acum și aici, iar capitol 14 începe: ”urmăriți DRAGOSTEA”, fiți cu ochii pe ea, nu o pierde din privire, dacă vei fi pe munte ori în vale, în bucurie ori încercare, în câștig ori pierdere, în bogăție ori sărăcie fii cu ochii țintă pe DRAGOSTEA, care este Isus. Din Isus nu curge decât DRAGOSTE și atât. El zice: Eu nu am venit să judec lumea~&."_~deși El va fi Judecătorul pentru lume într-o zi, însă astăzi și acum este DRAGOSTEA.

   DRAGOSTEA este îndelung răbdătoare, este plină de BUNĂTATE: dragostea nu pizmuiește, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acopere totul, crede totul, nădăjduiește totul, sufere totul. DRAGOSTEA nu va pieri niciodată.” Vers. 4-8a.

   Dumnezeu ne spune azi nouă ”fiilor LUI, cei în care locuiește Duhul LUI, cei care suntem în Hristos, ascunși cu El în Dumnezeu, suntem duhovnicești, suntem duhuri care dau viața lui Isus din ele morților în păcat,”urmăriți DRAGOSTEA” și nu lăsați firea omului vechi care atacă cu răutate mintea voastră neînnoită, care e mândră de sinele ei, care nu are răbdare, nu are bunătate, care se mânie, se gândește la rău, nu-i place adevărul, ci nelegiuirea, și schimbați-vă mintea cu Cuvântul adevărului, în care veți descoperi întreg caracterul DRAGOSTEI dumnezeiești și omul vostru nou se va desăvârși și astfel veți putea acoperi totul chiar și păcatul și greșala aproapelui, împotriva voastră, fără să așteptați să vă ceară iertare, veți acoperi cu DRAGOSTEA și veți face să strălucească lumina cunoștinței slavei lui Dumnezeu, pe fața lui Isus Hristos, iar lumina din voi va acoperi o lume pierdută, vorbindu-i ADEVĂRUL adevărat, chiar fără cuvinte multe. Urmăriți DRAGOSTEA și nu fiți necredincioși, ci crede-ți totul și nădăjdui-ți totul ce ține de adevărul lui Hristos și de nădejdea care-i pusă în voi, prin Hristos. Dragostea fiilor LUI nu va crede minciuna celui rău, ci va crede Cuvântul și va nădăjdui neclintit în promisiunile lui Dumnezeu pentru el. El va suferi totul pentru adevărul Evangheliei, stând ferm pe poziția care o are în Hristos. Un fiu își cunoaște identitatea și nu va face compromisuri întristându-și Tata, care a făcut ce este mai bine și bun ca el să ajungă la statura de om mare, respectând autoritatea delegată lui și manifestând DRAGOSTEA în umblarea și trăirea lui. Dumnezeu este DRAGOSTE! Când El este Domn în viața ta și El conduce toată trăirea și umblarea ta, nu vei fi lipsit de DRAGOSTE, pentru El și pentru semeni și chiar pentru cei ce sunt dușmani tăi. Pavel zice în cap 14:1a.”Urmăriți DRAGOSTEA”. Să nu o scăpăm din ochi, fiindcă sunt situații când nu-i ușor să iubești, însă atunci când Duhul este în tine fii atent la glasul LUI, El întotdeauna îți va șopti: ”acoperă, iartă, fii bun, rabdă, nu vrea să știi multe, asta-i mândrie și laudă de sine și în DRAGOSTE nu are loc. Vezi și fii cuviincios, caută folosul aproapelui și binele lui, nu fi un mânios și unul care vrea să facă rău aproapelui, ci bucură-te de adevăr, acopere greșala, insulta, obrăznicia cuiva, crede și nădăjduiește că DRAGOSTEA ta, va fi recunoscută de aproapele tău și va dori să cunoască și el acest fel de DRAGOSTE care este din Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este DRAGOSTEA. Amin!


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 554
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni