Gândul lui Hristos (2)
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 06/12/2019
    12345678910 0/10 X

 

   1 Corinteni 2:16.”Căci ”cine a cunoscut gândul Domnului, ca să-I poată da învățătură?”

   ”NOI ÎNSĂ AVEM GÂNDUL LUI HRISTOS”.

   Nu prea am auzit predici din această declarație îndrăzneață a lui Pavel: ”Noi avem gândul lui Hristos”, ci doar cât de sus este cerul față de pământ atât sunt de sus gândurile Domnului față de gândurile noastre. Așa-i, gândurile omului firesc chiar sunt departe de gândul Domnului. Însă omului născut din nou, după ce Isus prin jertfa LUI, l-a făcut desăvârșit pentru totdeauna, i-a pus legile LUI în inimă și a scris legile LUI în mintea lui, adică în gândul lui.”Noi avem gândul lui Hristos”. Duhul Sfânt locuiește în noi. Trupul omului nou este Templul Duhului Sfânt. Noi suntem duhuri, avem suflet și locuim în trup. Duhul nostru este desăvârșit, sfințit de Duhul lui Dumnezeu și acolo este gândul, mintea lui Hristos și nu în fizicul, în creierul nostru. De aceea zice Pavel, Romani 12:2 să ne transformăm prin înnoirea MINȚII noastre, prin Cuvântul lui Hristos, pentrucă Cuvântul este SURSA de unde descoperim gândul, planul și voia lui Dumnezeu, pentru orice situație din viața noastră. Marea bătălie o avem la nivelul gândurilor, pentrucă suntem bombardați mereu cu tot felul de gânduri, care vor să împiedice relația noastră cu Hristos și Cuvântul LUI. Cineva zicea: ”Nu putem opri păsările să treacă pe deasupra casei noastre, dar le putem opri să-și facă cuib”. La fel este și cu gândurile. Când am ajuns să cunoaștem gândul, voia, planul Domnului într-o anume situație, orice alt gând îl alungăm și punem în practică gândul lui Hristos. Avem și armura Duhului, înțelepciunea LUI și respingem orice gând care nu-i din Hristos și declarăm adevărul Evangheliei, prin credință luând în stăpânire tot teritoriul minții noastre și plantând GÂNDUL lui Hristos.

   Declarăm: 2 Corinteni 10:5.”Noi răsturnăm izvodirile minții și orice înălțime, care se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu; și orice GÂND îl facem rob ascultării de Hristos.”

   Deci se poate avea GÂNDUL lui Hristos. Ori de câte ori un gând din altă sursă și nu din Hristos, se abate pe la mintea noastră, fiindcă în noi este cunoștința adevărului, vom putea cu ușurință să-l alungăm și nici nu este nevoie să te rogi urgent ca să-l cunoști și să-l alungi atunci când vine, pentrucă cunoștința Cuvântului și rugăciunea au fost deja puse ca temelie a vieți tale, în odăiță, în ascuns, acolo noi rezolvăm problemele care apar în viața noastră, mai înainte să vină. Poate într-o anume situație nici măcar nu ai timp să te gîndești, de unde vine GÂNDUL prezent, dar Duhul care te-a călăuzit în învățătură și rugăciune, acum spontan aduce GÂNDUL lui Hristos pe buzele tale, îl rostești, iar gândul care este din fire, ori de la cel rău îl alungi cu autoritatea din Hristos. Aceste experiențe te maturizează în credință, ca să nu fii tot copil la minte. Pavel zice: ”Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil, GÂNDEAM ca un copil; când m-am făcut OM MARE am lepădat ce era copilăresc.” Am fost, da, bebeluși, copii în credință, dar acum suntem fii maturi, putând duce și pe alții în desăvârșirea lui Hristos. Deci putem declara plini de încredere și temei: ”Noi avem GÂNDUL lui Hristos”. Amin!


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1612
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni