Voi erați morți
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 25/08/2018
    12345678910 0/10 X

 

   Efeseni 2:1-2.”Voi erați morți în greșelile și păcatele voastre, în care trăiați odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării. Între ei eram și noi toți odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământești și ale gândurilor noastre și eram din fire copii ai mâniei ca și ceilalți.”

   Cui vorbește Pavel aici? Vorbește Bisericii din Efes, celor care au fost mântuiți prin harul lui Dumnezeu și L-au făcut pe Domnul Isus, Domn și Mântuitor al lor personal. Înainte de învierea lor din păcat, în care duhul lor a fost sfințit și declarat drept înaintea lui Dumnezeu și duhovnicește identitatea lor era cerească și erau așezați cu Hristos pe scaunul de domnie, în locurile cerești, în odihna lui Hristos, Efeseni erau morții în păcat. Acum vine Pavel să-i învețe viața din Împărăție, din cer, îi învață adevărata lor identitate în Hristos și cum vor reuși să trăiască viața din cer, aici jos, aducând Împărăția lui Dumnezeu precum este în cer, așa și pe pământ, în inimile lor. Efesenilor voi erați morți în păcat, dar acum Dumnezeu v-a adus la viață, la cruce ați înviat din păcat și totodată ați murit față de păcat, sunteți vii pentru Dumnezeu în Isus Hristos, pentru că ați murit cu El și ați înviat împreună cu El, fiind declarați ”o făptură nouă în Hristos”, toate cele vechi s-au dus și toate lucrurile s-au făcut noi, în Hristos. Înainte toți trăiam în poftele firii noastre pământești, făceam voia firii pământești și eram conduși de gândurile noastre.

   Efeseni 2:4-6.”Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea ceea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morți în greșelile noastre, ne-a adus la viață împreună cu Hristos (prin har suntem mântuiți ). EL ne-a înviat împreună  și ne-a pus să ședem împreună  în locurile cerești, în Hristos Isus.

   Dacă am experimentat moartea și învierea cu și în Hristos și avem siguranța că EL trăiește în noi și noi suntem cu El, ascunși în Dumnezeu, în locurile cerești, atunci am găsit adevărata libertate în Hristos. La acest nivel nu mai poți sta legat de păcat și pofte, ci legat de Hristos, formând un singur TRUP cu El, Isus fiind Capul iar Biserica Trupul. Biruința este în înviere cu Hristos, biruința este în a fi UNA cu El. Dacă nu ești înseamnă că ești încă mort și poate mort în păcat și greșeli și nu-i de mirare fiindcă asta se vestește în Biserică, păcatul, greșelile, cum să faci una, alta, încercând a face bine, iar răul se ține lanț, fiindcă numai adevărata Evanghelie este puterea de regenerare a omului, care schimbă viețile. Predici păcatul și păcat faci, chiar dacă a fost o întâlnire cu Hristos în moarte, fără a crede și a înțelege că ai înviat împreună cu El nu poți crește mai mult în statura plinătăți lui Hristos și crezând că tu prin jertfirea trupului lui Isus ai neprihănirea LUI și nu a ta oricine ai fi și orice ai face. Harul și neprihănirea sunt doi stâlpi pe care se zidește o viață nouă în Hristos și credința care a fost primită în aceiași măsură fiecăruia din noi crește și se ajunge la a trăi prin credință, o viață de biruință în Hristos, doar în EL. Fără EL încă trăiești în moarte, păcătuind și greșind mereu, făcând bine și rău, binecuvântând și blestemând, iubind și bârfind așa că cei ce nu au viața învieri în ei însăși, sunt morți în păcat și greșeli. Este vremea ca Biserica să se ridice la adevărata ei identitate de ”fiii” de Dumnezeu, care au murit și au și înviat împreună cu Hristos. Au murit față de păcat și au înviat pentru neprihănire cu Hristos. Pavel zice: „voi  -ERAȚI -” morți, dar ați fost înviați cu Hristos. Este durere să vezi ”fii” de Dumnezeu pedalând în jurul păcatului și a greșelilor mereu și respingând neprihănirea lui Hristos și punându-și înainte o neprihănire a lor, care nu-i duce la libertate nicicând, ci îi ține legați în păcat și greșeli, că ei așa au primit.

   Mulțumim Tată că în vremea asta ne revelezi mai mult și mai mult voia Ta pentru a ne da conștiența și identitatea de ”fii„ ai Tăi, care au fost morți –ÎN- păcat, dar acum au murit -FAȚĂ- de păcat și au înviat împreună cu Hristos și trăiesc dar nu mai trăiesc ei, ci Hristos trăiește în ei. Amin! .

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 945
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni