Legea-i sfântă...
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 19/08/2018
    12345678910 0/10 X

 

   Romani 7:9.”Odinioară, fiindcă eram fără Lege, trăiam; dar când a venit porunca, păcatul a înviat și eu am murit.”

   Romani 7:12.”Legea, negreșit, este sfântă și porunca  este sfântă, dreaptă și bună.”

   De la Adam până la Moise au fost în jur de 2600 ani, când pe pământ nu era o LEGE și o poruncă, iar oamenii trăiau, inconștienți de păcatul săvârșit. Păcatul nu era cunoscut, fără o Lege. Când Legea a venit ea zicea,”să nu poftești” și tocmai s-a ivit pofta și păcatul a luat ființă, iar de acolo tot felul de pofte s-au născut în om, dar înainte de o Lege și o poruncă Pavel zice că ”păcatul era mort”, dar când Legea a apărut, păcatul a intrat pe scena lumii și omul s-a lăfăit în el, pentru că puterea păcatului este Legea. Dar de ce zice Pavel că Legea este sfântă și porunca dreaptă și bună? Pentru că dacă ar fi fost cu putință ca omul să fie mântuit și salvat prin Lege, nu mai trebuia să moară Isus, omul era salvat prin păzirea ei. Legea era atât de sfântă, dreaptă și bună, că dacă cineva o împlinea era salvat de păcat. Însă nimeni nu a reușit s-o țină în dreptatea ei, nici un singur om măcar, decât,”omul Isus”. Din pricina sfințeniei și dreptății Legii, atunci când păcătuia-i, păcatul trebuia plătit pe loc, de omul care a călcat-o, împreună cu toate consecințele păcatul înfăptuit. Legea-i dreaptă, sfântă și bună. Legea nu moare și nu este anulată de Dumnezeu, dar prin cruce Domnul Isus a împlinit toată Legea, în locul nostru. S-a făcut OM și a luat asupra LUI, păcatul, blestemul și consecințele lui. Au fost puse pe spatele LUI, a murit și a fost îngropat cu ele și împreună cu fiecare om care CREDE astăzi în jertfa LUI. Omul crede și moare împreună cu Hristos, față de Legea care îl ținea rob păcatului și când Hristos a înviat din morți, omul care CREDE învie la viață cu El, fiind socotit; drept, neprihănit și sfințit în Numele Domnului Isus.

   Romani 4:24b-25.”nouă celor ce credem în Cel ce a înviat din morți pe Domnul Isus Hristos, care a fost dat din pricina fărădelegilor noastre și a înviat din pricină că am fost socotiți neprihăniți.”

   Legea este dreaptă, sfântă și bună și nu poate fi desființată. De aceea Dumnezeu prin Isus a rezolvat salvarea omului, hotărând ”moartea omului care crede”, împreună cu Hristos,”față de Lege”. Deci Legea a rămas dreaptă… dar eu și tu am MURIT față de ea, ca să fim ai lui Hristos.

   Romani 7:4.”Tot astfel, frații mei, prin trupul lui Hristos și voi ați murit în ce privește Legea, ca să fiți ai altuia, adică a Celui ce a înviat din morți; și asta ca să aducem roadă pentru Dumnezeu.”

   Această ROADĂ nu este roada omului, ci este roada Duhului Sfânt care ne-a născut din nou, și ne-a dat o natură nouă, natură dumnezeiască, în care omul nou fără nici o trudă împlinește Legea lui Dumnezeu, dreaptă, sfântă și bună, pentru că omul cel vechi a murit cu Hristos și un om nou a venit la viață, în care păcatul este mort, pentru că omul nu se mai slujește de Lege, căci fără Lege păcatul este mort. Rom. 7:8b. deci să ne socotim morți față de păcat și vii pentru Dumnezeu și să primim HARUL lui Dumnezeu, care ne dă abilitatea de a împlini Legea cu dragoste și iubire față de Dumnezeu și față de semenii noștri. Oricare ar fi legea ta bisericească de a fi, de a face, de a da, pentru salvarea ta, dragul meu, nu te ajută la nimic, în relație cu Hristos, iar Lui nu-I trebuie NIMIC din partea ta ca să te salveze din păcat, Isus Hristos a rezolvat deja, cu 2018 ani în urmă, salvarea ta și a mea, odată pentru totdeauna. Romani 6:10. Putem avea încredere în EL. Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 571
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni