IUBIREA -i onoare !
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 10/07/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

   Dumnezeu este IUBIREA adevărată! IUBIREA-I onoare, apreciere, cinste, favoare! Tot ce curge din iubirea lui Dumnezeu, este onoare, apreciere, cinste, favoare! Ne-a demonstrat-o la cruce. Dacă am sta un pic să ne evaluăm pe noi înșine și să vedem pe cine a onorat, a apreciat, a cinstit cu cel mai mare favor Isus Hristos la cruce, am înțelege fiecare că nu am meritat aceasta și ne-am convinge de cine am fost și cine suntem. Dumnezeu a onorat niște oameni cu o natură, cu o fire păcătoasă, străini de El și înclinați spre păcat în fiecare zi, în care nu reușeau să-L iubească, să-L onoreze și să-L cinstească pe Dumnezeu niciodată, pentru că se onorau pe ei însăși, onorând păcatul. Însă Dumnezeu ne-a iubit și ne-a dat tot favorul LUI, nemeritat de niciunul din noi. Ce cinste, ce onoare și câtă apreciere pentru cineva care nu merită! Asta-i IUBIREA! Asta-I onoarea! Dumnezeu a dorit salvarea noastră, iar noi nu eram în stare să ne salvăm. Ce puteam noi este ce zice Pavel:

   Tit 3:3.”Căci și noi eram altădată fără minte, neascultători, rătăciți, robiți de tot felul de pofte și plăceri, trăind în răutate și în pizmă, vrednici să fim urâți și urându-ne unii pe alții.”

   Astfel de oameni nu poți aștepta să-L onoreze pe Dumnezeu. Cum să-L onoreze, să-L cinstească dacă nu-L cunosc și nu au ajuns să-L iubească mai întâi, înțelegându-I iubirea LUI pentru ei. Numai IUBIREA onorează. Cum să se onoreze între ei asemenea oameni? În loc să dea  onoare altora, ei așteaptă să fie onorați, cinstiți, favorizați, chiar și de Dumnezeu, pe baza a cine sunt ei în omul vechi și în firea lor. Pavel zice că asemenea oamenii sunt vrednici să fie urâți și se urăsc între ei. Totuși Dumnezeu IUBIREA întrupată, ne-a iubit, ne-a onorat și ne-a dat vrednicia LUI, nouă care eram VREDNICI de a fi urâți și nu iubiți și onorați chiar de către Regele regilor.

   Romani 5:8.”Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi.”

   Ce onoare pentru noi, suntem ”fii” de Dumnezeu, care am murit împreună cu El și am înviat împreună cu El la o viață nouă în Hristos. Suntem atât de iubiți, de onorați, de favorizați și când ajungem să înțelegem aceasta, la rândul nostru Îl vom onora și noi pe Salvatorul nostru și vom învăța să ne onorăm unii pe alții și nu să ne mințim, bârfim, urâm, facem rău, ci în cinste, fiecare vom da întâietate celuilalt. Vom ajunge și mai departe, vom ajunge să onorăm toți oamenii, smulgându-i din foc și învățându-i Evanghelia harului și a onoarei, astfel vom grăbi venirea Domnului Isus, după o mireasă curată, îmbrăcată cu neprihănirea LUI.

   Doamne, Dumnezeul nostru, vrem să Te iubim, onorându-TE pe Tine și vrem să ne onorăm unii pe alții și pe toți oamenii, ca IUBIREA din Tine să împânzească România prin noi ”fii” Tăi, iar cultura românească, de care toți se plâng, să ajungă o cultură a onoarei, a respectului, a cinstei, a favoarei și a dragostei din Hristos, ca toți românii să fie salvați și strămutați din împărăția celui rău, în Împărăția TA. Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 583
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni