Temelia nezguduită
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 29/06/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

                                                        

   2 Timotei 2:19.”Totuși temelia tare  a lui Dumnezeu stă nezguduită, având pecetea aceasta: ”Domnul cunoaște pe cei ce sunt ai LUI”; și: ”Oricine rostește Numele Domnului, să se depărteze de fărădelege ”

 

   Contestul în care Pavel spune aceste cuvinte este când Pavel scrie ”copilului„ său în credință, Timotei și îl învață, ce și cum să se poarte în relațiile lui cu cei pe care-i învața și el la rândul lui umblarea în credință, trăirea în pace, fidelitatea, dragostea și buna rânduială între frați.

 

   2 Timotei 2:15.”Caută să te înfățișezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie rușine și care împarte drept Cuvântul adevărului.”

   Pavel îi spune lui Timotei despre unii care s-au abătut de la adevăr și care încearcă să răstoarne credința unora și care vorbesc vorbe fără esență divină, necinstind pe Dumnezeu prin purtarea lor. Sfatul lui Pavel era ca Timotei să fie un vas de cinste și folositor Stăpânului lui, iar pentru cei care sunt prinși de cel rău să lupte cu blândețe, răbdare, îngăduință ca și ei să aibă șansa să se reabiliteze. În toate acestea, Pavel zice ”totuși” chiar dacă situația este așa,”totuși” temelia tare a lui Dumnezeu stă nezguduită! Cine este această TEMELIE nezguduită, care nu se clatină la ocări și amenințări și nici o furtună nu o poate clinti, este de neclintit? Este Isus Hristos Domnul nostru! Pe această TEMELIE am fost zidiți toți acei care ne-am născut din nou prin Duhul LUI și avem temelia pusă în dragoste, zidiți pe Stâncă și ancorați ca niciodată să nu ne prăbușim, nici atunci când noi ne clătinăm, TEMELIA nu se clatină. Suntem PECETLUIȚI CU PECETEA Sa. El ne cunoaște mai înainte de întemeierea lumii, ne-a văzut sfârșitul încă de la început.

   Efeseni 1:4a și 13c.” În El Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii... . 13.”ați fost pecetluiți cu Duhul Sfânt, care fusese făgăduit... ”

 

   Toți acei zidiți pe această TEMELIE, însemnați cu PECETEA Sa, sunt ai Domnului și El ne cunoaște pe fiecare și ne ajută să creștem în desăvârșirea credinței, sufletului și a trupului nostru, pentru că El locuiește în duhul nostru prin Duhul Lui. Suntem ascunși cu Hristos în Dumnezeu, avem o identitate cerească și trebuie să o învățăm în toate lucrurile, ca să știm să acționăm în situații ca ”fii” de Dumnezeu. Dacă ne cunoaștem identitatea în Hristos și rostim Numele Domnului peste noi și peste cei pe care îi slujim în mentorare, în eliberare, în vindecare, în învățătură, cu toată puterea și convingerea prin Duhul, trebuie să ne depărtăm de fărădelege, pentru că mintea noastră este atacată continu cu uneltiri ale celui rău, îndemnuri spontane și dacă nu ești echipat zilnic cu Cuvântul nu te poți împotrivi, iar dacă ne lăsăm seduși, Trupul lui Hristos pe pământ, Biserica, are de suferit, pentru că lucrarea de extindere a Evangheliei este împiedicată, iar noi ne blocăm în lucruri care nu ne ajută să creștem spiritual și noi știm că ”fărădelege” înseamnă păcate și păcățele pe care noi nu le vedem, dar care ne rup părtășia cu Isus, pentru că nu mai ai îndrăzneală la El, în urma păcatului. Pavel îi zice lui Timotei:

 

   2 Timotei 2:21.”Deci dacă cineva se curățește de ACESTEA, va fi un vas de cinste, sfințit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună.”

 

   Doamne, pentru că am fost sfințiți la cruce, atunci când am crezut, nu vrem să ne purtăm ca niște vase de ocară, ci vrem să fim vase de cinste, sfințite, folositoare Ție și destoinice pentru orice lucrare bună, la care vrei să ne folosești. Mulțumim, în Numele Domnului Isus!

Amin! Mulţumiri, sora.
Adăugat în 30/06/2018 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 859
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni