HARUL stăpânește
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 03/06/2018
    12345678910 0/10 X

 

   Romani 5:19,1.”Căci, după cum prin neascultarea unui singur om, cei mulți au fost făcuți păcătoși, tot așa, prin ascultarea unui singur OM, cei mulți vor fi făcuți neprihăniți. …pentruca, după cum păcatul a stâpânit dând moartea, tot așa și harul să stăpânească dând neprihănirea, ca să dea viață veșnică, prin Isus Hristos, Domnul nostru.”

   Neascultarea lui Adam de Dumnezeu a aruncat toată creația în moarte odată cu el. Rădăcina păcatului a fost neascultarea, care l-a făcut să mănânce din pomul cunoștinței binelui și răului. De ce omul este neascultător de Dumnezeu? Pentru că neascultarea de Dumnezeu este rădăcina păcatului adamic, iar omul născut pe pământ, este crescut din această rădăcină nedumnezeiască, de pe care chipul lui Dumnezeu căzuse în Eden. Creștinii NU nasc fizic creștini, creștinii nasc fizic copilași, cărora sunt responsabili să-i învețe Evanghelia lui Isus Hristos și puterea crucii LUI, ca atunci când vor fi capabili să înțeleagă mesajul crucii, vor alege pe baza credinței lor, SĂ SE FACĂ creștini. Creștinismul este o alegere a lui Hristos, ca Domn și Mântuitor în viața ta și nicidecum o trecere de la o religie la alta. Religia pune accentul pe ce face omul pentru Dumnezeu, iar creștinismul, relația, credința LUI, pune accentul pe ceea ce a făcut deja Dumnezeu pentru om și intrarea în harul și grația LUI, pe baza credinței lui Isus. Până în acest punct de alegere a lui Hristos, în viața fiecărui om născut pe pământ stăpânește păcatul și moartea, chiar dacă omul ar fi moral, cinstit și bun din silința lui, totuși RĂDĂCINA este nedumnezeiască, păcatul adamic este cel ce stăpânește, că faci mai mult sau mai puțin păcat, tu ești sub stăpânirea domnului veacului acestuia, care a luat în Eden autoritatea omului,   asupra lui.

  Romani 5:19b ”TOT AȘA” și harul să stăpânească dând neprihănirea, ca să dea viață veșnică, prin Isus Hristos, Domnul nostru.

   HARUL a venit prin Isus și har după har... . cât HAR? Cât este nevoie, unde păcatul se înmulțește Harul se înmulțește și mai mult. HARUL STĂPÂNEȘTE OMUL NĂSCUT DIN NOU, omul a cărui natură păcătoasă a pierit și natura lui Dumnezeu a luat locul. RĂDĂCINA omului nou este Hristos. Este o făptură nouă în Hristos, cele vechi s-au dus. Alte lucruri noi au venit în ființă. Neprihănirea, dreptatea lui Dumnezeu deja stâpânește omul nou, chiar și atunci când omul  greșește ori păcătuiește, fiindcă știe cine este, nu rămâne în păcat, ci se ridică și merge înainte. Se întâmplă pentru că încă mai suntem în trup de carne, aici pe pământ, însă știm că duhul nostru, natura noastră este din Dumnezeu și neprihănirea LUI, Harul LUI stăpânește, ca să avem viața veșnică, nu pe baza cărnii și faptelor ei bune, ci pe baza harului și a credinței lui Isus Hristos.

   Romani 6:1.”Ce vom zice dar? Să păcătuim mereu, ca să se înmulțească HARUL? Nicidecum!

   Nu poate omul păcătui cât poate HARUL să ierte. Hristos este Harul! Batjocura care era pentru Pavel când zicea asta, este și pentru noi astăzi. Cei ce nu vor să primească mântuirea și harul neciuntit, zic la fel,”Ăștia cu harul pot păcătui” însă HARUL își face lucrarea și Evanghelia se extinde, iar cei ce vreau cred puterea crucii și puterea harului și cresc, se maturizează și devin oameni de încredere ai lui Dumnezeu, pentru extinderea Împărăției LUI pe pământ, sub stăpânirea harului lui Dumnezeu. HARUL stâpânește proprietatea câștigată, în Hristos. Cineva zicea: ”După cum nu poți sta în soare să nu te bronzezi, așa nu poți sta în HAR și să nu te sfințești. Însuși Harul este rădăcina sfințeniei.

   Mulțumim Doamne Tată că noi suntem în Hristos Isus, TU ești Vierul, Isus este Vița și ea VIȚA cu rădăcina ei ne ține pe noi, ne stăpânește pentru că suntem rodul suferinței LUI. Pentru că EL, Isus și Duhul Sfânt este Înțelepciunea noastră, Harul ne avantajează ca să trăim neprihănirea și nu păcatul. Urâm păcatul, suntem împotriva lui și iubim pe Hristos, Harul și Neprihănirea LUI și dacă se întâmplă să cădem, HARUL și Neprihănirea LUI ne dă putere să ne ridicăm. Aleluia, doar prin dreptatea și stâpânirea Harului, BIRUIM! Amin!

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1195
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni