Avem armătura
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 30/03/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

   2 Corinteni 10:3-5.”Măcar că trăim în firea pământească, totuși nu ne luptăm călăuziți de firea pământească. Căci armele cu care ne luptăm noi sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minții și orice înălțime, care se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu; și orice gând îl facem rob ascultări de Dumnezeu.”

   Armele firii pământești sunt arme care se găsesc în împărăția celui rău, care lovesc, rănesc și urmăresc distrugerea semenilor. Cele mai folosite arme sunt acestea în zilele noastre și le vezi urmările începând din viața personală, în familie, în Biserică și în societate. Firea pământească este pământul unde cel rău își folosește toată armătura din dotație, dezvoltă idei, pune temelii tari, întărituri pe care mintea le procesează și rădăcini adânci care cu înțelepciunea și priceperea omului nu pot fi scoase și dărâmate. În aceste situații se lucrează din răsputeri pentru distrugerea persoanei, familiei, Bisericii și a lumii.

   Pavel zice în vers. 3 că și noi trăim în firea pământească, în carne, încă, dar nu umblăm și nu ne luptăm dirijați de ea, ci atunci când am fost născuți din nou am primit firea, natura LUI. Această lucrare în duhul nostru este făcută desăvârșită. Însă lupta noastră este cu MINTEA care este plină de toate lucrurile și simtomele firii și păcatului, rămase scrise pe banda ei și pe care fiecare personal trebiue să le detronăm, să le răsturnăm. Pavel le spune întărituri, ziduri acolo în minte pentru fiecare situație prin care am trecut, învățat și trăit, personal, în familie în Biserică și care ne-au făcut imaturi și au creat multe handicapuri  în viețile noastre, ca să nu putem să ne dezvoltăm spiritual, emoțional și chiar trupește.  Lupta care se dă, se dă împotriva lui Dumnezeu, ca omul să nu cumva să ajungă să-L cunoască pe El, atunci ar fi învinsă și firea și înălțimile din locurile cerești, unde conduce diavolul. Soluția ne-o dă Pavel în versetul 5.”Noi răstrurnăm izvodirile minții și orice înălțime, care se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu; și orice gând îl facem rob ascultări de Dumnezeu.” În Efeseni 6:11-18. Pavel ne dă și armele de luptă eficiente pentru noi ca fii de Dumnezeu, și avem și cunoștința curată a lucrări Domnului Isus de la cruce, prin care diavolul a fost înfrânt. Lupta lui este pentru a-și câștiga din nou teritoriu în viețile noastre și a păstra  obiceiurile, patimile firii vechi, însă dacă ne cunoaștem identitatea nu mai are nici o putere asupra noastră. Autoritatea o avem noi în Numele Domnului Isus. Suntem biruitori asupra păcatului, asupra bolilor, dependențelor pentru că suntem din Dumnezeu. Hristos ne-a născut din nou și ne-a înfiat în familia LUI.

   Spunem cu toată încrederea că vom umbla îmbrăcați cu toată armătura lui Dumnezeu și nu vom lăsa nimic din mintea noastră ne-ocupat de Cuvântul LUI, în Numele Domnului Isus! Mulțumim Tată, Isuse și Duhule Sfânt!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 591
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni