Iubire demonstrată
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 06/03/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

 

                                  

   Este o vorbă în popor: ”Iubire cu forța nu se poate!   ”În Vechiul Legământ era și porunca: ”Să iubești pe Domnul, Dumnezeul  tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta.” Lev. 6:5. Era condiționată această poruncă de: ”ca să fii fericit, să primești îndurare, să fii binecuvântat.” Dacă Mă iubești vei fi, vei avea, îți voi da, dar vezi ”să iubești și pe aproapele ca pe tine însuți.” Au reușit? Nimeni!

   Dar când ”IUBIREA” a spus Tată, Mă duc EU să le demonstrez cum pot să iubească, atunci s-a revărsat ”IUBIREA” în valuri de har peste noi cei închiși în închisoarea păcatului, neputincioși și împovărați și s-a deschis drum liber în prezența Tatălui, ca fiecare om să poată înțelege iubirea LUI. Și acum, vine LUMINA lumii și zice: ”Eu sunt ”IUBIREA” lumii, Eu sunt ”LUMINA” lumii, sunteți liberi, liberi de păcat, boală, neputințe. . ! Am achitat pedeapsa voastră, sângele Meu v-a curățat viața de tot trecutul, nu-l mai văd, s-a dus, l-am uitat! Iubirea Mea pentru voi, M-a făcut să nu mă uit la Mine, ci la voi, să nu Mă iubesc pe Mine, ci pe voi. Am luat tot, tot păcatul vostru asupra Mea și în schimb v-am dat neprihănirea Mea. Vă iubesc, înțelegeți și primiți! Și acum, IUBIREA Mea o las să locuiasă în voi, prin Duhul Meu, să vă învețe, să vă ajute, să vă mângâie, să vă călăuzească, să vă ia sacul de jale și să vă ungă cu untdelemnul bucuriei. Sunteți ”fii” ai Mei! Dar acum am o poruncă nouă pentru voi, dragilor: ”Iubiți-vă unii pe alții, cum v-am iubit EU” Ioan 13:4; suntem o familie, UNA în Dumnezeu. Este plăcerea Mea să vă iubiți, vă dau iubirea Mea, vă dau pacea Mea, sunt cu voi.”Eu sunt” CAPUL, voi sunteți TRUPUL, suntem UNA și Tatăl ne iubește, puteți să cereți orice de la El și veți primi, în Numele meu.” Grozavă ”IUBIRE” demonstrată, în fața Universului întreg. Satan a fost înfrânt și cei ce vreau să primească ”IUBIREA” ”ISUS” în viața lor au șansa să știe, să priceapă, să poată să iubească cu toată inima, cu toată puterea asemenea Dumnezeului plin de iubire necondiționată. Când răspunzi acestei ”IUBIRI”, atunci  fără trudă, fără greu, fără luptă te afli în situația de a iubi semenii tăi, așa cum și tu ai fost iubit de EL,”IUBIREA”.  Atunci nu poți să nu iubești pe aproapele tău, ierți totul, acoperi greșelile, crezi neputințele și vrei să ajuți și fără greutate, ci din iubirea care curge din Isus, Iubirea. Atunci ai împlinit poruncile! Atunci ai descoperit că poți să te iubești și pe tine însuți și să te vezi cum te vede EL, fiindcă Îl iubești pe EL, IUBIREA necondiționată. Atunci poți totul în Hristos, care te ajută, te ridică, te iubește fără nici o pretenție. Și cum ai putea atunci tu să ai pretenții pentru iubirea aproapelui tău? Nu poți, ci poți să iubești necondiționat, ca Domnul iubirii tale, cu toată inima și toată puterea.

   Concluzii

   În Lege se cerea o iubire forțată, când ai greșit, erai pedepsit și judecat. Dumnezeu judeca orice neascultare pe loc. Se cerea, ochi pentru ochi și dinte pentru dinte, cum ai făcut așa ți-se făcea. Cine putea să iubească un Dumnezeu așa? Îl iubeau de frică și iubirea de frică, nu-I IUBIRE. Cum să-ți mai iubești aproapele, când nu te iubeai nici pe tine căci nu puteai împlini poruncile cerute?

   În Hristos lucrurile s-au schimbat. Am primit har și favoare chiar pentru că nu meritam. Am fost răscumpărați din blestemul Legii și am fost făcuți liberi și, și mai mult, IUBIREA LUI a fost TURNATĂ în inimile noastre, prin Duhul Sfânt. Rom. 5:5.

   Deci ”IUBIREA” ne-a fost demonstrată, slavă Domnului, putem iubi necondiționat,” să vă iubiți cum v-am iubit EU.” Și, se poate, glorie LUI,”IUBIRII”!

Vrednică lucrare sora Maria ne-ai pus în faţă, mulţumiri! Ne-ai trecut cu claritate prin ceea ce înseamnă o iubire condiţionată şi necondiţionată, ai pus cap la cap detalii din V.T si N.T. şi ai reusit să demonstrezi că noi, dacă ne numim creştini cu adevărat, trebuie să iertăm, sa iubim, să preţuim; Domnul ni le-a oferit în dar prin Jertfă de aceea se cuvine ca noi sa-L ascultăm, sa-L urmăm. Fii binecuvântată.
Adăugat în 08/03/2018 de floridinmaracineni
Mulțumesc frumos sora Florica, pentru încurajare.
Fiți super binecuvântată de Domnul Isus !
Adăugat în 30/05/2018 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 822
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni