Autenticitatea darurilor Duhului Sfânt
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 29/10/2017
    12345678910 0/10 X

   Dumnezeu este DRAGOSTE și dragostea autentifică darurile.

   1Corint. 12:1. ”În ce privește darurile duhovnicești fraților, nu voiesc să fiți în necunoștință.”

   Și totuși atât de multă comfuzie și necunoștință este în operarea darurilor duhovnicești. De fapt și în Corint Pavel asta făcea, îi ajuta să înțeleagă și să lucreze după voia Domnului în darurile Duhului Sfânt, de care ei făcuseră abuz, ajungând la dezbinări, certuri și separări în Trupul lui Hristos și fiecare căuta folosul lui, judecându-se și osândindu-se unii pe alții, pe când ”darurile” sunt pentru zidirea Biserici care este Trupul lui Hristos și se zidește în dragoste, prin lucrarea fiecărui mădular în parte într-o armonie sfântă, ca Biserica să crească sănătoasă și să ajungă fiecare mădular să dea rod, pentru Numele Domnului Isus.

   Deci DRAGOSTEA este autenticitatea darurilor Duhului Sfânt. În afară de darul vorbiri în alte limbi, care zidește persoana care vorbește, toate celelalte daruri sunt pentru zidirea celorlalți din Trupul lui Hristos. Cum ar fi spre zidire darul vorbiri despre înțelepciune, despre cunoștință, darul credinței, tămăduirilor, minunilor, prorocia, limbile și tălmăcirea lor fără – DRAGOSTE -? Și totuși mulți lucrează în aceste daruri fără dragoste, lucru care a dus la dezbinarea Biserici din înlăuntru în afară și este vai de aceea Biserică în care ”Pavel” ”ochiul” Biserici operează la fel și el, fără dragoste în darurile Duhului Sfânt. Mădularele Trupului care erau așezate să lucreze împreună, pentru același scop, ajung să lupte unele împotriva altora și armele fiind chiar DARURILE, care le-au folosit pentru a-și susține planurile și ideile proprii, zidind pe unii și dărâmând pe alții.

   Darurile operează în DRAGOSTE, dragostea fiind legătura desăvârșiri. Și dacă nu-i dragoste, darurile dezbină și nu zidesc, nu mângâie, nu sfătuiesc, ci mai degrabă judecă, dau sentințe și amenință. Biserica Domnului este cinstită, cu darurile Duhului Sfânt, pentru ca fiecare-n parte să lucreze pentru binele celuilalt, după cum le dă Duhul să vorbească și să opereze în dragoste.

   Pavel zice: ,,,1 Corint. 14:12. ”Tot așa și voi, fiindcă râvniți după darurile duhovnicești, să căutați să le aveți din belșug, în vederea zidiri sufletești a Biserici.”

 

   Doamne Dumnezeul nostru, când vedem DRAGOSTEA Ta cu care ne-ai îmbrățișat la cruce făcându-ne UNA în tine și pentru Tine, nu putem să nu avem dragoste față de fiecare mădular din Trupul Tău, iar darurile Duhului Tău cu care ne-ai binecuvântat, să le folosim cu frică și cu reverență, în dragoste, pentru ca să ne zidim, să ne sfătuim și să ne mângâiem unii pe alții, așa cum Tu dorești, să cooperăm împreună cu Tine și unii cu ceilalți, în Numele Domnului Isus Hristos. Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 676
  • Export PDF: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni