Împăratul și Împărăția
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 14/10/2017
    12345678910 0/10 X

   Dacă este un Împărat atunci este și o împărăție.

   Zaharia 9:9a. ”Saltă de veselie, fiica Sionului! Strigă de bucurie, fiica Ierusalimului! Iată că Împăratul tău vine la tine;..”

   Toți prorocii de-a lungul istoriei proroceau despre venirea Împăratului Isus Hristos și în toate perioadele erau oameni care-L așteptau nerăbdători îndurând din greu mâna grea a împăraților care se perindau la împărățiile pământului și doreau cumva să vină acest mare Împărat care-i va izbăvi din greu. Zaharia mângăia poporul și le zicea ”dansați de veselie, strigați de bucurie, căci vine Împăratul vostru.” Cei drept ei nu-L așteptau conștienți de adevărata și însemnata venire a LUI. Ei vedeau împărăția pe pământ, iar prorociile erau pentru Împăratul al cărui Împărăție nu era din lumea aceasta, ci era vorba de Împărăția cerească, duhovnicească. Important este că cei ce credeau în acest Împărat și Împărăție, Îl așteptau să vină. Aflăm printre ei pe Maria și Iosif, Simeon și Ana, Zaharia și Elisabeta apoi ucenicii Lui, chiar și samariteanca era conștientă că trebuie să vină Mesia, Împăratul. Oricum cei mai mulți L-au respins, hotărându-I mortea ca astfel ei să-și țină slujbele și scaunele. Atunci când Pilat Îl interoga pe Isus, este întrebat: „Ești Tu Împăratul?” iar Domnul Isus îi răspunde: ”Împărăția Mea nu este din lumea aceasta”

   ”Ioan 18:37a. ”Atunci un Împărat tot ești!” i-a zis Pilat. ”Da” a răspuns Isus. ”EU  SUNT ÎMPĂRAT!”

   Slavă Lui, a fost, este și va fi ÎMPĂRAT pentru toată veșnicia. Acum dacă este Împărat, este și o Împărăție. La cruce Isus a adus Împărăția pe pământ, însă este ascunsă de lume. Nu-L cunosc oamenii pe Împărat și nu-i cunosc nici pe cei în inima cărora împrățește Isus. Împărăția este în inima ”fiilor” Împăratului.

   Daniel 7:18. ”Dar ”sfinții” (”fii”) Celui Prea Înalt vor primi Împărăția și vor stăpâni (împărăți) în veci, din veșnicie în veșnicie.”

   Condiția pentru intrarea în Împărăția Lui este: ”nașterea din nou”, astfel că Împărăția nici nu se poate vedea, pentru că ea nu vine izbind privirile cuiva, ci prin credință în lucrarea Domnului Isus de la cruce, Duhul Sfânt naște omul din nou și duhul celui care crede, este regenerat și înlăuntrul lui este declarată Împărăția lui Dumnezeu. Domnul Isus împărățește pe pământ în inima ”fiilor” LUI, prin ei, Trupul Lui, Biserica LUI, V-a împărăți până va pune pe toți vrăsmașii LUI, așternut picioarelor Sale, adică Trupului Său care umblă pe pământ, prin mădularele Trupului LUI, care prin El sunt deasupra păcatului, bolilor, atacurilor, blestemelor, vrăsmașii care tulbură ”fiii” de Dumnezeu, ca să nu înainteze Împărăția LUI, ci să umble după păcat, boli, care El le-a luat de pe ”fiii” Lui la cruce. Împărăția LUI este împiedecată să se extindă fiindcă ”fii” sunt învățați că asta-i voia Domnului ca ei să fie toată viața niște păcătoși iertați care nu pot să ajungă la sfințire, că sunt niște ”fii” de Dumnezeu pe care îi învață Domnul trăirea cu El prin boli, niște ”fii” de Dumnezeu care trebuie să fie săraci, că asta-i voia Domnului pentru ei și așa ei au misiunea lor, unii să le predice asta și alții să trăiască sub poveri toată viața, iar Împărăția, se va îngriji Domnul, are El oameni care o pot extinde. Nu, Împărăția Lui Dumnezeu înaintează cu ”fii” sănătoși și spiritual și fizic, binecuvântați cu finanțe pentru familiile lor și Împărăția LUI din destul. 2 Corint. 9:7-11. În Împărăție se lucrează Evanghelia LUI, ca să fie dusă lumii, nu păcatul, nu boala, nu doctorii care-s mai specialiști și nici smerenia falsă care te face toată viața să judeci pe cei bogați, pe cei care au pășit prin credință să-L cunoască mai mult pe Isus și au ieșit din tradiția omenească. Împărăția de preoți ai lui Dumnezeu, se jertfesc, slujesc și stau aproape de Domnul, ca să audă și să asculte glasul Duhului Sfânt cu care sunt împreună lucrători ai Evangheliei harului și a Împărăției lui Isus Hristos. Viața în Împărăție este din odihna lui Hristos, din biruința LUI, din dragostea LUI, din pacea LUI, chiar în mijlocul greutăților, necazurilor care cel rău le inițiază împotrivă. În Împărăție ”fii” sunt mai mult decât biuitori prin Domnul Isus Hristos, deși ajungerea la finalul Împărăției este prin multe necazuri. Dar dacă Împăratul a intrat așa cine suntem noi?

 

   Mulțumim Tată, pentru că în Împărăția Ta, Domnul Isus ne-a dat neprihănirea LUI, sfințirea Lui, ne-a dat sănătate fizic și spiritual să rezistăm atacurilor celui rău, îmbrăcați cu armura Duhului, ne-a făcut prosperi nu numai în finanțe, dar în toate lucrurile, Tu binecuvintezi lucrul mâinilor noastre, ca la rândul nostru să fim o binecuvântare. Preoții, ”fiii” Tăi, se îngrijesc de Împărăție, iar toate celelalte lucruri Tu le  dai pe deasupra, așa ai zis Tu, Împăratul nostru glorios.  Mulțumim!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 845
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni