Cârmuirea Duhului
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 29/07/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

   ”Zic dar: umblați cârmuiți de Duhul și nu împliniți faptele firii pământești. Căci firea pământească poftește împotriva Duhului și Duhul împotriva firii pământești: sunt lucruri potrivnice unele altora, așa că nu puteți face tot ce voiți.” Galateni 5:16-17.

”Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul....” Ioan 16:13.

   ”.... dar ați fost spălați, ați fost sfințiți, ați fost socotiți neprihăniți, în Numele Domnului Isus Hristos și prin Duhul Dumnezeului nostru.” 1 Corint.6:11.

”Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuiește în voi....?? 1 Corint.6:19a.

   Suntem noi conștienți de cârmuirea, conducerea, guvernarea  Duhului Sfânt în viața noastră? Ori în Templul trupului nostru Duhul este întristat și nebăgat în seamă, ca şi ”Cârmuitor”, ”Conducător”, ”Guvernator”?? Suntem atât de înțelepți, de știm să ne cârmuim singuri viața, spre nenorocirea noastră?? De ce nenorocire?? Pentru că dacă nu suntem cârmuiți de Duhul, suntem cârmuiți de firea pământească. Două lucruri potrivnice unul altuia și noi nu putem face tot ce vrem. Iar firea nu face nimic bun în viața noastră, pentru că sursa ei este cel rău.

   Atunci când Duhul Sfânt este cârmuitor și ne supunem cârmuirii LUI, El este și Călăuza noastră la tot pasul nostru și în toate lucrurile, ne învață totul despre cine este Tatăl, Fiul, cine este El, Duhul, și ne cârmuiește spre binecuvântarea noastră și gloria lui Dumnezeu pe pământ și extinderea Împărăției LUI. Ne cârmuiește și ne călăuzește ca să știm să ne purtăm în lume așa ca ”fii” de Dumnezeu.

   Când Duhul cârmuiește viața noastră și stăm responsabili sub cârmuirea LUI, atunci El ne și călăuzește în tot adevărul lui Dumnezeu. Primul lucru care-l face Duhul în noi, este că așează roada LUI în Templul Său, adică în trupul nostru. Galat. 5:22., Pavel zice: ”împotriva acestor lucruri nu este lege” nici reguli, nici tradiții, iar religia este fără putere. Viața noastră este plină de toată plinătatea Duhului, pentru că suntem ”fii” ai lui Hristos și firea pământească și poftele ei le-am răstignit, împreună cu El. Dacă suntem ”fii” de Dumnezeu și Duhul este Cârmuitor peste viața noastră, faptele firii pământești sunt o scârbă pentru noi, le lepădăm și trăim prin Duhul și, și umblăm prin Duhul, pentru slava lui Dumnezeu și nu pentru o slavă deșartă, făcându-ne rău unii altora.

 

   Mulțumim Dumnezeule pentru Duhul Sfânt, Cârmuitorul, Călăuzitorul, Mângâietorul care este cu noi și în noi. Hotărâm să ne supunem cârmuirii LUI, în toate zilele vieții noastre pe pământ. Amin!!

Fii binecuvântată sora Maria pentru aducerea-aminte de această măreaţă lucrare de supunere şi ascultare sub cârmuirea Duhului Sfânt.
Adăugat în 01/08/2017 de floridinmaracineni
Multe binecuvântări și pt. dumneavoastră soră Florica!!
Vă mulțumesc pt. încurajare, ați fost și sunteți o susținătoare pt. mine.
Domnul să fie lăudat!!
Adăugat în 02/08/2017 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 778
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni