Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Evlavia vs. deprinderea trupească
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 15/07/2017
    12345678910 0/10 X

   ”Căci deprinderea trupească este de puțin folos, pe când –EVLAVIA- este folositoare în orice privință, întrucât ea are făgăduința vieții de acum și a celei viitoare.” 1 Tim. 4:8.

   Eu cred că EVLAVIA este trăirea și umblarea în neprihănirea Domnului Isus Hristos, pe care am primit-o prin har, crezând în lucrarea LUI, terminată la cruce. EVLAVIA este conform Dex: devoțiune, respect, determinare, pasiune, atașament față de cineva. Când ești conștient de justificarea ta prin credință, de neprihănirea lui Isus în tine, de Duhul Sfânt care locuiește în trupul tău, făcându-l Templul LUI, când știi că ești mădular în Trupul lui Hristos, ești ”fiu” de Dumnezeu, ești o preoție împărătească, un neam sfânt, un popor ales, nu mai poți, deci nu mai poți trăi în deprinderea ta trupească de mai înainte de a-L cunoaște pe Domnul, ci trăiești  neprihănirea lui Isus, în viața ta. Aceasta înseamnă ” EVLAVIE”, când ți-ai luat crucea cu determinare, devoțiune, atașament, respect  și  pasiune și  Îl urmezi pe ISUS, chiar dacă pe drum întâlnești suferințe, încercări, împotriviri și poți întâlni și martiraj pentru EL, dar merită!!  EVLAVIA este folositoare și acum, pentru că în EVLAVIE, Duhul Sfânt rodește roada LUI în noi. ROADA DUHULUI SFÂNT, bogăția slavei LUI în noi și o creștere în cunoștință și autoritate. O viață de odihnă, o viață împlinită, o viață de biruință acum și, și-n  viața viitoare!!

   EVLAVIA, ca  practică religioasă, este o deprindere trupească, în care îmi arăt forma de EVLAVIE, prin fapte exterioare, prin vorbire cuvioasă, prin învățături omenești. Pavel zice ”au în adevăr, o înfățișare de înțelepciune, într-o închinare voită, o smerenie și asprime față de trup, dar nu sunt de nici un preț împotriva gâdilării firii pământești.” Col.2:23. Această EVLAVIE nu are nici un preț, nici acum în viața aceasta, nici în cea viitoare. EVLAVIA, atașamentul, devoțiunea, respectul .... fără credința și neprihănirea lui Hristos, nu valorează nimic. Pavel zicea că ”în ce privește Legea, el era fără prihană”, dar când a întâlnit neprihănirea lui Hristos, neprihănirea lui a ajuns o nimica, o pierdere, față de prețul mare al lui Isus Hristos. EVLAVIA câștigată de noi, ar putea egala cumva jertfa Domnului Isus și să avem trecere înaintea lui Dumnezeu prin EVLAVIA noastră?? Când omul are EVLAVIA ca şi câștig al său, are sigur, mulțumirea sinelui său, dar când EVLAVIA este cea în care Duhul Sfânt poate rodi, roada LUI, mulțumirea noastră este pentru Dumnezeu și asta este un mare câștig. EVLAVIA însoțită de mulțumire, pentru gloria Domnului este un mare câștig.

 

   Evanghelia Domnului Isus Hristos, ne arată clar învățătura care duce la adevărata EVLAVIE, privind țintă la EL și nu la lume cu lucrurile ei.

   Mulțumim Isus pentru jertfa Ta și promitem să fim oameni EVLAVIOȘI. Ne luăm crucea şi devotați, atașați de Tine și plini de pasiune pentru cauza Ta pe pământ,  mergem înainte grăbind venirea Ta Isus, cât mai curând. 

Statistici
  • Vizualizări: 476
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni