Lucrători la seceriș
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 12/05/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                     

    Matei 9:36-38. ”Când a văzut  (Isus) noroadele, I s-a făcut milă de ele, pentru că erau necăjite și risipite, ca niște oi cari n-au păstor. Atunci  a zis ucenicilor Săi: „Mare este secerișul , dar puțini sunt lucrătorii.” Rugați dar pe Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul LUI.”

     Plinătatea Harului, Domnul Isus Hristos avea ”milă” de oamenii necăjiți și risipiți și după ce le vorbește ce mare este secerișul și ce puțini sunt secerătorii și că trebuie să-L roage pe Domnul secerișului să scoată lucrători la seceriș, le dă putere să facă minuni și să propovăduiască Evanghelia, îi trimite în lume pentru secerișul mare care trebuia început, îi învață multe din detaliile slujirii în câmpul de misiune, luptele, împotrivirile și greutățile pe care trebuiau să le înfrunte. A fost o pregătire pentru ucenicii Lui, viitorii Lui lucrători. Îi vedem apoi după învierea Domnului și nașterea lor din nou cum Isus îi trimite la fel cum Tatăl L-a trimis pe El, iar după coborârea Duhului Sfânt, echipați fiind pentru seceris, în loc să se așeze undeva în temple, după amvoane și să-și facă ucenici slujitori, iar ei cordonatorii lor, în deslănțuirea unei prigoane, toți zboară fără avioane în toată lumea. Câțiva ucenici, sămânători și secerători duc peste tot  în lume, cunoștința Domnului, până la marginile pământului.

     Mare este secerișul, dar puțini sunt lucrătorii. Dar unde sunt astăzi lucrătorii?? Sunt închiși între zidurile pe care noi le-am zidit cu mâinile noastre, zicându-le binecuvântări. Și puteau fi binecuvântări pentru noi și lumea din jurul nostru, necăjiți și risipiți ca oile fără păstor, dar au obosit lucrătorii, secerătorii, luptând între ziduri unul cu altul pentru cauzele slujbelor și programelor, până când au pierdut controlul lor personal și al celor care trebuiau învățați semănatul și seceratul, într-un duh de rugăciune și asemănare cu Hristos. Au obosit să-și iubească semenii și să vadă în ei viitorii secerători, și lucrători pentru secerișul Domnului și care trebuiau duși în destinul lor. Pavel zice: ”pentru desăvârșirea sfinților în lucrarea de slujire, pentru zidirea Trupului lui Isus Hristos.

    Holdele sunt coapte, secerișu-i răscopt, să ne rugăm pentru secerători și lucrători. Făcând astfel ne punem în acord cu Domnul secerișului, la secerișul Lui și suntem lucrători împreună cu El. Amin!!

 


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3219
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni