Lumină ori întuneric
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 06/05/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

                                             

      Binecuvântat să fie Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a arătat dragostea și harul LUI, în Fiul Său la cruce, ca să ne facă ”FII” ai Săi, care să-I poarte chipul Lui pe pământ. După cum Domnul Isus este oglindirea slavei Lui și întipărirea Fiiinței LUI, tot la fel și noi care suntem născuți din EL, suntem cei cărora DRAGOSTEA Tatălui, ne-a luminat inimile, ca să facem să strălucească lumina slavei cunoștinței LUI pe fața Domnului Isus și să fim oglindirea slavei LUI pe acest pământ. DRAGOSTEA Tatălui, arătată în Isus și descoperită în noi de către Duhul Sfânt prin HAR,  ne-a așezat în această POZIȚIE de BIRUITORI  în Hristos, care au PUTEREA și ÎNȚELEPCIUNEA ca de sus din locurile cerești, să poarte chipul Lui pe pământ.

     Întrebarea este de ce atât de multă întunecime cuprinde adeseori inimile care au primit lumina de sus ca să facă să strălucească slava lui Dumnezeu pe fața lui Isus Hristos?? 2 Corint. 4:6. Din partea lui Dumnezeu lucrurile au fost isprăvite la cruce, putem să LUMINĂM... EL ne vrea lucrători împreună cu EL aici pe pământ, până mai trăim în trup. Iar dacă noi după ce am fost luminați, ne încurcăm iarăși cu treburile vieții de aici de jos, uităm de viața de sus unde suntem ascunși cu Hristos în Dumnezeu, gândurile zboară la lucrurile de jos, voința și mintea este alimentată de impulsurile și pretențiile trupului, ale firii vechi care se îmbuibă în noi, atunci când mintea noastră nu este alimentată cu CUVÂNTUL Domnului mereu și mereu, și dacă nu-i Cuvântul  baza trăirii vieții noastre, se întâmplă o tradegie: cădem din Har, în lege și ne facem forme, reguli care de care mai bune și mai sățioase și începe concurența și căutarea luminii slavei cunoștinței noastre, pe fața noastră, iar fața Domnului Isus este întunecată și umbrită de frumusețea formelor noastre, pentru că nu mai este roada Duhului în noi, care dovedește prezența lui Hristos. Atunci se mai întâmplă încă o tragedie, oamenii nu-L mai văd pe Hristos în noi, ci ne văd pe noi exact după chipul lor și zic: care-i diferența, pe cine să urmez, unde-i ținta, la noi, la ei??

 

     Doamne, Tatăl nostru, vrem să auzim și să înțelegem glasul Duhului Sfânt din noi, care ne descoperă dragostea TA, și ne revelează harul venit prin Domnul Isus, ca să rămânem în HAR, și să fim purtători al chipului Tău și lumina cunoștinței slavei lui Dumnezeu să strălucească pe fața Domnului Isus, pentru că EL are tot meritul și dorința LUI de a duce mulți FII la slavă să fie împlinită, noi fiind lucrători împreună cu EL, pentru acest scop. Amin!!!

Bună atenționare, pt că tot mai mult se vede chipul lumii în cei chemați să fie oameni noi, după Chipul și asemănarea Domnului! Domnul să ne ajute și să ne deschidă ochii ca să ne putem vedea așa cum suntem în realitate și realitatea este așa cum ne vede El.
Adăugat în 09/05/2017 de Ioanhapca
Adevărat frate Ioan, realitatea este așa cum ne vede El. El in noi și noi în El și când realizezi această poziție nu mai poți face gafe și prostii ci dorești mai mult din El și mai mult părtășia cu El. Atunci Isus este pe primul loc și lucrurile noastre pământești le facem că trebuie să le facem, dar nu au nici o valoare, nici o putere de a ne opri din relația noastră cu Domnul. Șaizeci de ani fr. Ioan am încercat să mă port ca un copil al Domnului și în adevăr lucruri grave nu am făcut, dar au fost destule lucruri de care nu am putut ascăpa și până la urmă am crezut că nimeni nu scapă de ele. Eu făceam fapte bune și mă purtam cu smerenie credeam eu, dar șchiopătam mereu. Dar când am înțeles cine sunt în Hristos și lucrarea de la cruce și favorul Lui pt. mine, fără eforturi s-a schimbat viața mea personală, în fam. cu soțul și copii. Când am văzut biruința Domnului în viața mea, a fost cea mai mare bucurie din viață. Mulțumesc Domnului!! Fiți binecuvântat fr. Ioan!!
Adăugat în 12/05/2017 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 754
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni