Mantuiti-va din mijlocul acestui neam ticalos.
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: Invatatura apostolilor  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 19/03/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Si cu multe alte cuvinte, marturisea, ii indemna si zicea: Mantuiti-va din mijlocul acestui neam ticalos. Fapte 2:40.

Despre ce neam ticalos putea vorbi Petru? Vorbea el de rudeniile lui de sange? Putea oare Petru vorbi de verisorii lui, de fratii lui, de matusele si uncesi lui? In Israel toti erau neamuri, unii cu ceilalti, toti se trageau din Iacov. Dar oare numai  la cei de pe vremea lui Petru facea acest  indemn referire? Dar despre vremea noastra? In toate cele patru colturi ale lumii? Oare mai exista si astazi acest neam ticalos? Cum arata un neam ticalos? Vorbeste Biblia despre ei?

Dar cat despre  fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatori la idoli si toti mincinosii, partea lor este  iazul care arde cu foc si cu pucioasa. Apocalipsa 21:8

Afara  sunt cainii, vrajitorii, curvarii, ucigasii, inchinatori la idoli si oricine iubeste minciuna si traieste in minciuna. Apocalipsa 22:15

Neam ticalos - fricosii. Un caz binecunoscut al unor fricosi este cazul preotilor sil fariseilor care s-au adunat  si-au hotarat moartea Domnului Isus( Ioan 11:47-54).Cum s-a manifestat frica lor? ,..si vor veni romanii si ne vor  nimici si locul nostru si neamul". Astazi lumea este plina de fricosi, dar nu de fricosi buni, adica cei cu frica de Dumnezeu, ci de fricosi rai, adica cei cu frica de ziua de maine. Incertitudiniile, bolile, neajunsurile, razboaiele, prigonirile, saracia, ura, belsugul, si multe altele  dau nastere la frica. Si ajunge omul ca sa nu isi mai poata aduna nici macar gandurile ca sa se roage din pricina fricii care il terorizeaza. Mantuieste-te din mijlocul fricosilor, smulge-te dintre ei, nu mai fi fricos, nu te teme de nimic, Dumnezeu te iubeste, te pretuieste, te va intari, te va sprijini si iti va veni in ajutor. Dumnezeu chiar daca tace acum in dreptul tau, asta nu inseamna ca nu ii mai pasa de tine. Vino cu frica ta inaintea lui Dumnezeu si scapa-te de ea acum. Mantuieste-te din mijlocul fricosilor. Tu nu te-ai nascut ca sa traiesti ca un fricos si nici ca sa mostenesti partea celor fricosi. "In dragoste nu este frica; ci dragostea  desavarsita  izgoneste frica; pentru ca frica  are cu ea  pedeapsa; si cine se teme nu a ajuns desavarsit in dragoste" 1 Ioan 4:18 ( dragostea din 1 Corinteni 13)

Neam ticalos - necredinciosii. Necredinciosii si ei sunt de doua feluri. Necredinciosi nascuti si necredinciosi facuti. Necredincisii nascuti sunt aceia care nu au ajuns ca sa aibe credinta nici in Dumnezeu si nici credinta mantuitoare in Isus. Cat despre necredinciosi facuti, acestia sunt aceia care odinioara credeau, dar mai pe urma s-au lepadat de credinta iar alti au cazut din credinta.. Despre ei vorbeste Pavel si la Tesaloniceni in 2 Tes 2:3, dar si in  1 Timotei 1: 19. Mantuieste-te din mijlocul acestui neam  ticalos. Tu trebuie ca sa urci pe munte. Smulge-te dintre cei necredinciosi. Nu iti face legaturi cu ei ca sa ajungi sa semeni cu ei. Cum vei  putea cunoaste starea de necredinciosie? Dupa faradelege. Dupa intunerec. Dupa idolii ce ii are. " Iesiti din mijlocul celor necredinciosi, nu va injugati cu ei. De aceea: Iesiti din mijlocul lor si despartiti-va de ei, zice Domnul; nu va atingeti de ce este necurat, si va voi primi.. 2 Cor 6:17"

Neam ticalos - scarbosii. Oameni de scarba, iubitori de scandal, de cearta, neiubitori de bine. Iesiti- din mijlocul lor. Mantuiti-va din mijlocul scarbosilor. Nu mai mergeti la mesele lor, in casele lor. Nu  mai stati si  sa le ascultatii cuvantariile lor, pentru ca nu aduc nici o zidire.

Neam ticalos - ucigasii. Ucigasi nu sunt doar aceia care  omoara oameni, ci si aceia care  urasc. Oricine uraste pe  fratele sau este un ucigas; si stiti  ca nici un ucigas n-are vita vesnica  ramanand in el. 1Ioan 3:15. Sa  urasti pe fratele tau in justitia lui Dumnezeu inseamna crima. Si atat de usor ajungi ca sa urasti pe fratele tau. Poate ca si Cain, sau poate ca Eliab( 1 Sam 17). Mantuiti-va din mijlocul acestui neam ticalos,  scapati viata din acest lat al deavolului. Nu mai ura pe fratele din adunare, nu mai ura pe fratele  tau din familia ta. Nu mai ura pe nimeni. Uraste doar pacatul.

Neam ticalos - curvari. Dar trupul nu este  pentru curvie; el  este pentru Domnul, si Domnul  este pentru trup. Nu stiti ca cine se lipeste de o curva este un singur trup cu ea? Dar cine se lipeste de Domnul este un singur  duh cu El? Fugiti de curvie! Orice alt pacat pe care il face omul, este  un pacat savarsit afara din trup; dar cine curveste pacatuieste  impotriva trupului  sau. 1 Cor 6:13-18. Acest neam ticalos de curvari mai cuprinde si pe aceia care desi stau departe cu  trupul de pacat, totusi cu inima lor poftesc pacatul.Dar Eu va spun ca oricine  se uita  la o femeie ca s-o pofteasca, a si preacurvit  cu ea in  inima lui.  Matei 5:28. Mantuiti-va din mijlocul acestui neam  ticalos - curvari. Vegheati sa nu fie intre  voi nimeni curvar sau lumesc ca Esau... Evrei 12:16.

Neam ticalos - vrajitori. Si daca totusi exista frica si necredinta de ce sa nu existe si alternative.  Si desi nu ajuta la nimic, multi isi  risipesc averile pe la vrajitori ca sa scape de frica de ziua de maine, alti sa scape de frica de  sine sau de cel rau. Daca cauti un ajutor, daca cauti scapare, daca vrei sa fi salvat si mantuit, daca vrei sa fi cu adevarat iubit (a), vino la Isus, la Mesia. Dumnezeu te iubeste. Mantuieste-te din mijlocul acestui neam ticalos.

Neam ticalos - Inchinatori la idolii. Iubirea de bani este inchinare la idolii. Lacomia este si ea de asemeni. Dar si idolii pe care omul ii poarta in inima si carora le aduce  jertfe tot un inchinator la ei te face sa fi. David in psalmul 16  zicea despre acest pericol al dumnezeilor straini si al idolilor care se inmultesc. Inchinarea la idoli incepe din clipa cand numele idolului  incepe sa fie pus pe buzele omului. Multi chiar si fratii isi duc copiii la cluburi de fotbal ca sa ii faca  mari fotbalisti, ca mai pe urma sa ajunga si sa semene cu idolul lor. Alti  platesc din greu ca pe copii lor sa ii vada  semanandcu idolii  acestei lumii. Mantuiti-va din mijlocul acestui neam ticalos. Mantuiti-va din mijlocul idolilor. Smulgeti-va gandurile de la lucrarea idolilor. Sa stiti ca dupa cum zicea si prorocul Iona ca oricine se lipeste de idolii indeparteaza indurarea lui Dumnezeu de la el( Iona 2:8). Noi nu am fost facuti pentru manie, ci pentru viata vesnica, deaceea mantuiti-va din mijlocul acestui neam ticalos- inchinatori la idolii.

Muresan Ciprian - Irlanda

Frate Ciprian din nou m-aţi provocat prin acest material şi provocarea a venit prin următorul gând. Ce înseamnă pentru credinciosul din ultimul veac cuvintele, ,,mântuiţi-vă din mijlocul acestui neam ticălos,,

Pentru credinciosul din primul veac ştim ce însemna să iasă din iudaizm şi să intre în creştinizm. Dar pentru mine ce inseamnă? De unde trebuie să ies? Şi unde trebuie să intru?

Cu cât poporul lui Dumnezeu( iudeu sau creştin) sa abatut de la căile care-l apropie de Dumnezeu cu atât ş-a facut proporile lui cai pe care le-a numit căii de apropiere de Dumnezeu. Pe aceste căi, poporul sfânt permite necurăţiei să intre în sânul lui, iar copii fiecărei generaţi ajung de două ori mai stricaţi decât părinti lor( voi înconjuraţi marea şi pământul ca să faceţi un tovarăş de credinţă.... ca să-l faceţi de două ori mai rău ca voi) Aceasta e soarta poporului lui Dumnezeu( iudeu sau creştin) când se departă de căile care-l aproape de Dumnezeu.

În secolul XXI a ieşi din mijlocul poporului lui Dumnezeu ( care sa abătut de la căile Lui) nu însemnă să ieşi din mijlocul poporului şi să fugi în Moab( lume) ca Elimelec, ci să rămâii ca Ieremia parte din popor dar să nu iei parte la ticăloşia, stricăciunea lui.

E uşor să rămâi parte dintr-un popor fără să iei parte la ticăloşia lui?

Ieremia a ajuns atât de disperat din cauza acestei situaţi , încât a zis că dacă ar avea un han de poposire în pustie( lume) ar părăsi pe poporul Domnului căci sunt o ceată de ticăloşi( mişei), dar nu la părăsit că în afara poporului lui Dumnezeu Ieremia ştia că nu e mântuire.

De ce nu este mâtuire dacă părăseşti poporul Domnului ( chiar apostat)?

Toate cultele creştine sau născut din înţelegerea greşită a chemări lui Dumnezeu de ,,a ieşi ( din mijlocul unui neam ticălos,, Că oameni au părăsit poporul Domnului şi şi-au făcut poporul lor prin care sau izolat de biserica mamă. Rezultatul este că astăzia ,,beneficiem,, de mii de popoare creştine ticăloase( în loc de unul) care diferă între ele doar prin doctrină nu prin ticăloşie. Căci la trăire diferenţa între ele e ca diferenţa între saduchei şi farisei. Dacă eu părăsesc biserica mamă şi-mi fac propria mea biserică, pest o sută de ani ea ajunge la fel de ticăloasă ca mama ei Şi ce am rezolvat cu asta? Am fugit ca să nu sufăr lovituri în casa ,,mamei ,,mele!!?? Domnul Isus nu a făcut lucrul acesta, caci El a rămas în iudaizm fără să ia parte la păcatele lui. Evident că în cer a intrat cu nişte lovituri, primite de la fraţii Lui în casa mamei Lui

Caci Dumnezeu este cu poporul lui şi când este 100% curat ca biserica din Smirna şi când este 100% necurat ca biserica din Laodicea. Diferenţa este că în biserica din ,,Smirna,, Dumnezeu se simte în largul Lui, iar în biserica din ,,Laodicea,, se simte exclus( scos afară) şi mai intră-n viaţa poporului Său prin proroci ca Ieremia, sau ca Ioan.

Imaginaţi-vă cum a primit Laodiceni prorocia lui Ioan, cred că prorocia lui a fost un şoc pentru uni şi şocul acesta i-a făcut să iasă din ticăloşia biserici locale. Iar pentru alţi ( cei care le plăcea starea de căldicel) cuvintele lui Ioan au fost o scârbă Pentru aceşt Ioan a ajuns ca Ieremia pentru fraţii lui, o pricină de groază.

Asta e soarta orcărui credincios în vreme de apostazie: trebuie să rămână parte din poporul Domnului fără să i-a parte la ticăloşia lui. Asta înseamnă pentru mine: ,,mântuiţi-vă din mijlocul acestui neam ticălos,,. ...........
Mulţumesc frate Ciprian pentru provocare! Har!
Adăugat în 20/03/2017 de pascaioan
Statistici
  • Vizualizări: 304
  • Comentarii: 1
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni