Beneficiile Noului Legamant
Autor: Claudiu Enuta  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ClaudiuEnuta. in 13/03/2024
    12345678910 0/10 X
Referințe

Beneficiile Noului Testament!

 

Evrei 10:10. Prin această „voie” am fost sfințiți noi, și anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos o dată pentru totdeauna.

11. Și, pe când orice preot face slujba în fiecare zi și aduce de multe ori aceleași jertfe, care niciodată nu pot șterge păcatele,

12. El, dimpotrivă, după ce a adus o singură jertfă pentru păcate, S-a așezat pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu

[... ]

14. Căci printr-o singură jertfă El a făcut desăvârșiți pentru totdeauna pe cei ce sunt sfințiți.

15. Lucrul acesta ni-l adeverește și Duhul Sfânt. Căci, după ce a zis:

16. „Iată legământul pe care-l voi face cu ei după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în inimile lor și le voi scrie în mintea lor”,

17. adaugă: „Și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele lor, nici de fărădelegile lor.”

18. Dar acolo unde este iertare de păcate nu mai este nevoie de jertfă pentru păcat.

Haideti sa le luam pe rand!

 

  1. In versetul 10 spune ca prin jertifirea trupului Lui Isus Hristos am fost sfintiti odata pentru totdeauna!

  • La convertire suntem sfintiti. Cuvantul "SFANT" vine din grecescul "HAGIO" - care inseamna a fi pus deoparte pentru o lucrare sacra.

  • Separarea, sau punerea deoparte pentru Dumnezeu este odata pentru totdeauna. Aceasta decizie de a-i apartine Lui Dumnezeu se face o singura data, la convertire. Cel ce a facut-o nu se va razgandi niciodata. In El nu este schimbare nici umbra de mutare Iacov 1:17

  • Sfintirea aceasta este facuta de Dumnezeu. A nu se confunda cu cea care se cere de la noi. Fiti sfinti caci Eu sunt sfant 1 Pet 1:16 Sfintirea pe care o da Dumnezeu prin credinta in jertfa Domnului Isus se numeste Sfintire Pozitionala (ceea ce scie in v10), iar cea in care suntem invitati sa participam si noi se numeste Sfintire Practica.

 

  1. In versetul 12 spune ca dupa mantuirea prin jertfa de la cruce Domnul Isus s-a asezat la dreapta Lui Dumnezeu pentru totdeauna.

  • Aceasta Mantuire sau Sfintire pozitionala s-a obtinut printr-un eveniment unic. Niciodata si nimeni nu mai poate repeta aceasta jertfa.

  • Faptul ca Domnul Isus sta la dreapta lui Dumnezeu nu este un lucru greu de inteles pentru un evreu. Consiliul judecatoresc evreiesc era format din 70 de persoane plus acuzatul. Unul din cei 70 era Marele Preot care detinea si functia de Presedinte al Statului. El era judecatorul in toate cazurile. Cei 69 de oameni ramasi se asezau in functie de convingerea personala la dreapta sau la stanga Judecatorului. La stanga acestuia se asezau cei care il considerau pe acuzat vinovat, iar ceilalti care il considerau nevinovat se asezau la dreapta. Fiind 69 o parte avea intotdeauna majoritatea. Tot asa, acest act de a sta la dreapta Lui Dumnezeu arata ca Domnul Isus este intotdeuna in apararea nostra. El este majoritatea, si nimeni un i se poate impotrivi. Iar vestea buna este ca niciodata nu va fi la stanga noastra, sa ne acuze. “S-a așezat pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu”

  • Iti pot da seama ce privilegiu sa stii ca intotdeuna El va fi mereu acolo sa te apere ca un avocat? Pentru totdeuna va fi in drepta. Iti poti imagina ca si atunci cand ai gresit si ai facut ce nu este bine, El nu se va muta in stanga? El va ramane acolo la dreapta si iti va lua apararea in toate cirmustantele, stiind ca tu te vei pocai de acele esecuri de moment si vei recastiga partasia cu Tatal Ceresc. Ce mangaiere si siguranta minunata! Asigura-te doar ca esti Convertit cu adevarat. Asigura-te ca esti nascut din Nou, iar apoi bucura-te! Nu mai este nimic si nimeni care sa te acuze! Hristos sta la dreapta pentru totdeuna!

 

  1. In versetul 14 spune ca prin jertfa unica a Domnului Isus Dumnezeu i-a facut desavarsiti pe cei ce au acceptat-o (cei sfintiti)

  • Ai acceptat Jertfa Unica a Domnului Isus? Esti mantuit? Esti Nascut din Nou? Inseamna ca esti Sfintit. Atunci pe cei ce sunt sfintiti Domnul i-a facut desavarsiti. Cuvantul desavarsit inseamna perfect. Domnul ne-a facut perfecti stiati asta? Cum? Prin credinta. Practic Tatal Ceresc cand se uita la mine nu ma mai vede pe mine, ci Il vede pe Cel ce a murit pentru mine, pe Domnul Isus. Iar Viata Lui Perfecta mi-a imputat-o mie prin credinta pe care am exercitat-o in El. Eu practic nu sunt perfect, gresec mereu, si voi gresi pana voi muri, insa Dumnezeu alege sa ma vada perfect. Nu eu am ales asta. El a facut-o. Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăiește în spurcăciune și în minciună, ci numai cei scriși în cartea vieții Mielului. Apoc 21:27 Pentru a putea intra acolo trebuie sa fim perfecti. Cea mai mica intinaciune ne va descalifica. Iar Dumnezeu ne-a facut desavarsiti prin Jertfa Domnului Isus. Ce minunat! Ce plini de recunostinta ar trebui sa fim!

 

 

  1. In versetele 16 si 17 gasim raspuns la intrebarea: Cum sa ierte Dumnezeu si sa sfinteasca si desavarseasca odata pentru totdeauna cand oamenii sunt credinciosi azi, iar maine ii intorc spatele lui Dumnezeu?

  • Poate cunosti oameni care pareau ca au fosti iertati, sfintiti, desavarsiti si acum sunt in lume, fara nici un interes fata de lucrurile sfinte. Sunt ei si acum iertati si sfintiti traind mai rau decat inainte? Sunt ei considerati nascuti din nou desi traiesc ca dracii?

  • Oameni care sunti iertati, sfintiti, convertiti (nascuti din nou) si desarvasiti primesc si puterea de a ramane iertati, sfintiti, convertiti si desavarsiti. Acei oameni au parut nascuti din nou, dar realitatea este ca niciodata nu l-au cunoscut cu adevarat. Duhul Sfant avand o lucrare mult mai ampla in NT decat in VT nu doar pune in ochii lor Legile si dorintele lui Dumnezeu, ci le va pune in inimi si le va scrie in mintile lor. Practic Duhul Sfant se asigura ca dupa ce ne-a spalat, iertat si convertit nu ne abandoneaza in lume luptand pentru supravietuire, ci ne imputerniceste si ne ofera o alta inima si o minte noua gata sa lupte in fata tuturor. Aceasta inima noua il va cauta mereu pe Dumnezeul cel Viu si adevarat. Asigura-te ca ai inima aceasta noua, unde poti vedea dorintele sfinte a Lui Dumnezeu. Cred ca acest adevar ar trebui sa mangaie cel mai mult inima noastra.

  • Sunt atat de multi oameni care imi spun: “Eu sunt de acord cu Biblia si cred tot ce spune Dumnezeu. Stiu ca trebuie sa fiu mantuit si sa fiu nascut din nou si vreau sa fac acest pas insa nu stiu daca o sa ma pot tine de acest lucru’’ O, daca ai stii ca totul este pregatit, trebuie doar sa te asiguri ca esti nascut din nou- si ce s-a produs in tine sa nu fie doar o emotie trecatoare ci sa fie o schimbare si transformare reala, autentica a Duhului Sfant.

  • Daca Duhul Sfant scrie legile Lui Dumnezeu si dorintele Lui in inimile si mintile noastre atunci aleg sa ma incred ca lucrarea Lui minunata. Voi reusi sa biruiesc pana la sfarsit datorita Lui si mantuirii pline de beneficii pe care mi-a dat-o! El vă va întări până la sfârșit, în așa fel ca să fiți fără vină în ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos. 1 Cor. 1:8

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 91
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni