Favorul Bisericii
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 08/02/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

   ISUS harul și favoarea BISERICII!!!

   Efeseni  1: 4 : ”În El, Dumnezeu ne-a ales mai înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui, 5. ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale.

vs 9: "Căci a binevoit să ne descopere taina voii Sale, după planul pe care-l alcătuise în Sine însuși."

vs 10: "Ca să-l aducă la îndeplinire la PLINIREA VREMURILOR , spre a-ȘI uni iarăși într-unul  în Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri și de pe pământ.”

   Isus a fost dat, la împlinirea vremurilor. Crucea Lui, moartea și învierea, au făcut diferența între vremurile de dinaintea crucii și vremurile de după cruce.

   Dreptatea și dragostea au fost și sunt întodeuna în caracterul lui Dumnezeu. Înainte de Isus și crucea Lui, dreptatea și dragostea LUI, s-a arătat oamenilor, după cum El hotărâse să se relaționeze cu omul, pe baza legămintelor făcute  cu ei, prin profeți când le cerea și ei răspundeau și de multe ori ei își cereau ca Dumnezeu să acționeze în dreptatea LUI, pedepsind păcatul lor pe loc.

   La cruce dreptatea lui Dumnezeu a fost arătată în Fiul Său, pedeapsa care o meritam noi a purtat-o EL, pentru că păcatul trebuia plătit. Dumnezeu este DREPT. Tot blestemul a fost luat de Isus, de aceea crucea a făcut diferența și noi avem în toată plinătatea harul și darul NEPRIHĂNIRI, în Isus Hristos, fiind născuți din nou, prin credință. Autorul nașteri din nou este Duhul Sfânt și a născut fii de Dumnezeu după chipul Lui, ceea ce înainte de cruce nu a existat. Acești fii, sunt ființe duhovnicești, după cum Autorul este duhovnicesc, ceea ce înainte de cruce nu erau, Dumnezeu comunică cu fiii în duh, pentru că El este DUH, ceea ce înainte nu era. Acești fiii sunt o casă duhovnicească, o Împărăție de preoți, un neam sfânt, temelia pe care e zidită această casă, este Hristos, iar El o numește BISERICA LUI. Împărăția aceasta este înăuntru BISERICI și înăuntru fiecărui FIU de Dumnezeu, ceea ce înainte de cruce nu era.

  Biserica este numită și Mireasa lui Hristos, Mireasa Mielului. Ioan botezătorul,  profețea despre Isus, însă se numea doar ca prieten al Mirelui, plin de bucurie.  Isus zice despre Ioan, că cel mai mic Împărăția cerurilor va fi mai mare decât Ioan botezătorul. Cum??? BISERICA este MIREASA lui Hristos, iar Ioan este doar prietenul Mirelui. Statutul lui Ioan și a tuturor sfinților Vechiului Testament, este de nuntași la nunta Mielului, cei mai fericiți nuntași, văzuți vreodată.

  Mulțumim Tatăl nostru pentru înțelepciunea și dragostea Ta și așteptăm cu drag Mirele nostru iubit și nunta noastră, o mie de ani, împreună cu toți sfinți Tăi, din toate veacurile,  cu Tine, cu Mirele nostru și cu Duhul Sfânt, pentru veșnicie. Amin!!

 

    

 

 

,,...spre a-ȘI uni iarăși într-unul în Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri și de pe pământ....” Numai sfinţi din vremea harului sunt uniţi în Hristos. Nu credeţi că sfinţi aceştea sunt cam egoişti?

Soră, (dacă înţeleg eu bine,) d-voastră spuneţi că Avram Isac si Iacov au intrat în împărăţia lui Dumnezeu fără să fie născuţi din nou!!?? Înseamnă că Domnul Isus a greşit când a zis:,, dacă un om nu se naşte din nou nu poate vedea în împărăţia lui Dumnezeu????!!!


De ce credeţi că Dumnezeu i-a schimbat numele din Avram în Avraam?
Dar la Iacov de ce i-a schimbat numele din Iacov în Izrael. Numele în vremea patriahilor nu reprezenta cumva caracterul? Prin naşterea din nou nu ni se schimbă cumva caracterul??!!
Salvarea lui Isac pe muntele Moria( când Avraam a vrut sa-l aducă jertfă) ce credeţi că a reprezentat? Nu cumva Isac în acea zi a fost adus din moarte la viaţă?.......

(Dacă tot se face azi atâta caz de puterea noastră primită prin naşterea din nou în comparaţie cu slăbiciunea celor care nu sunt născuţi din nou) Puteţi sa-mi spuneţi care e diferenţa intre slăniciunea lui Petru din curtea Marelui Preot şi cea din Antiohia?( când Pavel îi stă împotrivă că era de osândit) Vedeţi vre-o diferenţă între cele două slăbiciuni?

Sau care e diferenţa între puterea lui Avraam de a se bate cu împăraţi Cananului şi slăbiciunea noastră care ne speriem şi de o frunză?( ca everei în pustie la Cades)

Acestea sunt doar câteva din întrebările care nu pot fi trecute cu vederea când ne comparăm cu sfinţi dinainte de lege şi cei de sub lege.


Soră, eu cunosc învăţătură prin care noi suntem învăţaţi (de către cei ce promovează dezvoltarea personală )să ne credem: buricul pământului. Şi iudei de pe vremea lui Ieremia se credeau buricul pământului că se uitau cât de dezvoltaţi erau pe dinafară(ier.6:2) şi pe Ieremia îl credeau nebun!!??( ier.29.26) Îl socoteau nebun că el spunea că pe dinafară sunt frumoşi iar pe din lăuntru sunt plini de răutate că ţâşneşte răutatea din ei.(Ier.6:7)

Soră, mai aveţi puţină răbdare şi vom vedea cu toţi care e diferenţa între Avraam şi noi dar şi între noi şi fica Sionului din vremea lui Ieremia şi mireasa lui Hristos din vremea noastră.

Vă rog să ţineţi cont de următorul lucru:

Cu cât un om, sau o comunitate de oameni devine mai bună cu atât devine mai rezistentă la schimbarea în rău. La fel cât un om sau o comunitate de oameni devine mai rea cu atât devine mai rezistentă la schimbarea în bine. Aceasta este o lege spirituală valabilă în toate vremurile (şi înainte, şi în timpul şi după lege)
După cum Domnul Hristos nu a desfinţat legile fizice( legea gravitaţieii de pildă) tot aşa nu a desfinţat nici legile spirituale, iar cei care susţin învăţătura promovaţă de d-voastră calcă flagrant legile spirituale, care sunt superioare orcăror legi.

. Astăzi mireasa lui Hristos a ajuns ca fica Sionului de pe vremea lui Ieremia de aceea are o mare rezistenţă la schimbarea-n bine. Pregătesc un material pe această temă de aceea nu trebuie să arătaţi acest comentariu.



Adăugat în 09/02/2017 de pascaioan
Amin. Domnul să vă binecuvânteze!
Adăugat în 09/03/2017 de Ioanhapca
Asemenea și dv. să fiți binecuvântat, frate Ioan.
Adăugat în 11/03/2017 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 831
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni