Sfânt//neprihănit (2)
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 05/12/2016
    12345678910 0/10 X

În Hristos, poziția noastră este de sfinți/neprihăniți. Am fost sfințiți, prin jertfirea Trupului lui Isus Hristos, odată pentru totdeauna. Suntem așezați cu Hristos în locurile cerești, suntem ființe duhovnicești, suntem așezați cu Hristos în Dumnezeu. Noi nu trebuie să ne trimitem sfințenia și faptele noastre bune de pe pământ în cer, ci să aducem sfințenia și faptele lui Isus pe pământ, și viața LUI să cuprindă pe toți din jurul nostru, ca Împărăția Lui să se extindă și cât mai mulți păcătoși să fie sfințiți și așezați în Hristos. Aceasta-i:

Sfințirea ca poziție. Sfințirea duhului nostru. Duhul nostru a înviat din moartea care murise în Eden: duhovnicește. După cădere, Dumnezeu nu mai putea comunica direct cu omul; DUH la duh. După nașterea din nou, Duhul locuiește în duhul nostru și avem acces direct la Dumnezeu, prin Duhul.

Sfințirea ca proces. ”Ci, după cum Cel ce va chemat este sfânt, fiți și voi sfinți în toată purtarea voastră.” 1 Petru 1:15. Col. 3:12. Rom.6:19, 12:1.

”Vă îndemn dar, fraților, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceți trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească. Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți prin înoirea minții voastre, ca să puteți bine deosebi voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.” Rom.12:1-2.

Și acum, pentru că Dumnezeu S-a îndurat de noi, ne-a dat Harul Său, în persoana Domnului Isus, prin Duhul, în sfințirea sufletului și a trupului nostru vom lucra împreună cu Duhul Sfânt. Prin dragostea LUI și de bună voia noastră, ne vom aduce trupurile ca o jertfă vie, sfântă și plăcută LUI. Cum?? Cu lepădare de sine, să ne luăm crucea în fiecare zi și să-L urmăm, aceasta va fi din partea noastră o slujbă duhovnicească. Oare cum ar arăta o Biserică formată din oameni cu asemenea slujbe?? Super tare, Biserici-exemplu în lume!! Ne plac și dorim slujbe în Biserică, dar jertfe vii, sfinte (puse deoparte) separate de sistemul lumii, care nu ies în evidență ca fiind cineva, acestea...!!??

Apoi sufletul (minte, sentimente, voință) pe care Duhul Sfânt, împreună cu duhul nostru, dorește să-l aducă la unitate, la înnoire, la sfințirea lui, prin înoirea minți noastre cu Cuvântul Evangheliei, în fiecare zi din viață, ca să putem cunoaște bine voia lui: bună, plăcută și desăvârșită. Înnoirea minții noastre, alinierea sentimentelor și a voinței la viața lui Hristos, ne vor da șansa ca la venirea LUI, să fim găsiți întregi: duh, suflet și trup. Această sfințire este un proces, pentru că cel neprihănit cade de șapte ori, dar se ridică și dă năvală pentru premiul ceresc.

Mulțumim, Tată, în Numele Domnului Isus!!



 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 965
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni