Luați seama, dar!!
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 08/10/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

”De aceea vă mărturisesc astăzi, că sunt curat de sângele tuturor. Căci nu m-am ferit să vă vestesc tot planul lui Dumnezeu.” Fapte 20:26-27. 

   Apostolul Pavel convoacă conducătorii Bisericii din  Efes, să le vorbească, să le arate toată inima lui de slujitor al lui Dumnezeu și să-i sfătuiască, ca un tată pe copiii lui, cu privire la turma peste care Duhul Sfânt îi pusese episcopi, ca ei să-o slujească. Ascultați dar: un slujitor căreia nimeni nu i-a cerut socoteală despre slujirea lui, despre caracterul lui și dragostea lui. Stătea cu capul sus în fața lor, spunându-le adevărul despre slujba lui, condusă de Duhul Sfânt, pas cu pas. 

Vers. 19. ”Am slujit Domnului cu toată smerenia, cu multe lacrimi și în mijlocul încercărilor, pe care mi-le ridicau uneltirile Iudeilor. Știți că n-am ascuns nimic din ce vă era de folos și nu m-am temut să vă propovăduiesc și să vă învăț...., vers.24. Dar eu nu țin numai de cât la viața mea, ca și cum mi-ar fi scumpă, ci vreau numai să-mi sfârșesc cu bine calea și slujba, pe care am primit-o de al Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu.” 

  Ce tare!... Pavel trăia, dar nu mai trăia el, ci Hristos trăia în el. Era ultima dată când le vorbea și dorea să le facă o mărturisire șocantă; ”sunt curat de sângele tuturor”. Ce însemna asta?? Dragoste, Adevăr, Har, vestit, rostit cu deplină încredințare și autoritate față de cei slujiți și nici pentru unul din ei, el nu s-a făcut vinovat, că nu a primit adevărul curat, ca să poată crește spre desăvârșire și să intre în destinul lui. Ooo, Tată ce inimă de slujitor!!! 

Dragilor!! ”Luați seama la voi înșivă și la turma peste care v-a pus Duhul Sfânt, episcopi ca să păstoriți BISERICA Domnului, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său.” vers. 28.

   Iubiților!! Turma este a Domnului, Biserica este a Domnului, sângele este al LUI, este sfânt, luați dar, seama la voi!!! Treziți-vă! Să moară ”voi” și să trăiască Hristos, pentru că vor veni lupii, care nu vor cruța turma și dacă voi umblați după ”voi” și nu după Hristos, Biserica este amenințată, speriată, mințită, înșelată și poate să își piardă direcția. Din primele ei zile, Biserica a fost atacată. Glasul Domnului și al lui Pavel răsună și astăzi:

   ”Luați seama dar la voi înșivă și la turmă, căci este în viață, doar, prin sângele Domnului Isus și vouă, doar, vi s-a încredințat să o slujiți în dragoste. Nu așteptați ca voi să fiți slujiți. Luați exemplul meu de slujire. Eu m-am dăruit, am iubit, am plâns, m-am jerfit și am îngrijit-o cu drag și SUNT CURAT DE SÂNGELE TUTUROR. Eu nu am avut ascunzișuri, planuri mârșave, față de ea, ci am stat aproape oricând de inima Domnului, să-I aud glasul și să-i vestesc tot planul și voia Lui.

   Tată, Îți mulțumim că în România ai oameni sinceri, care păstoresc turma Ta, Biserica Ta, cu lepădare de sine și nu se vor face vinovați de sângele niciunuia din cei slujiți de ei, ci îi iubesc, îi învață adevărul, îi apără de rău și hotărâți luptă pentru ca fiecare din ei, să intre în destinul lor și Împărăția Ta să se extindă în România, așa cum Tu Doamne dorești. Amin.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1003
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni