Două naturi (2)
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 15/04/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Natura veche--născut în păcat-- păcătos, în Adam.

Natura nouă--născut din nou-- neprihănit în Hristos.

Natura nouă

Romani 6: 6. "Ştim bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie dezbrăcat de puterea lui, în aşa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului;"

   Cine este "omul nostru cel vechi" şi de unde vine el? Omul cel vechi vine de la Adam şi este omul care a adus odată cu el în viaţa noastră o natură, o fire, o mulţime de caracteristici variate pentru fiecare om, le-a plantat şi le-a crescut după cum omul respectiv i s-a supus şi i-a deschis uşa inimii şi a minţii lui. Deci, prin Adam, ne-am născut în păcat, avem o natură veche şi suntem păcătoşi. Aceasta este identitatea omului fără Hristos.

   Dar, slavă Domnului Isus, pentru dragostea Lui nemaiîntâlnită şi nemaipomenită cu care ne-a iubit şi ne-a luat la cruce în braţele Sale, născându-ne din nou din apă şi din Duh şi deschizându-ne drum liber în Împărăţia cerurilor. Omul cel vechi a murit împreună cu El şi a înviat un "om" nou în Hristos, un "om" neprihănit, prin sângele Lui.

Romani 4:25. "care a fost dat din pricina fărădelegilor noastre şi a inviat din pricină că am fost socotiţi neprihăniţi.

   "Acest "om nou" în Hristos are şi el o natură nouă, care trebuie primită, acceptată de mintea noastră şi omul nou care este în duhul nostru, împreună cu Duhul Sfânt care de la naşterea din nou locuieşte în noi, este pregătit, este echipat pentru această luptă, acest război care se dă la nivelul minţii noastre, în locurile cereşti, ca să câştige mintea, gândurile, sentimentele, voinţa noastră pentru Dumnezeu. După cum "omul nou" câştigă teren în sufletul nostru, aşa natura lui Isus, viaţa din El, intră în noi şi sufletul, şi trupul nostru prind putere de a trăi o viaţă de biruinţă în Hristos. Această lucrare, Pavel, în Romani 12:2.o descrie astfel:

"Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă transformaţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi bine deosebi voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită."

   Deci, este o mare binecuvântere înnoirea minţii noastre, pentru a înţelege voia lui Dumnezeu. Doar înţelegând voia Lui, din Cuvântul Lui, sufletul nostru primeşte o natură nouă care trimite trupului voinţa, gândurile şi voia lui Dumnezeu şi astfel "omul nou" în Hristos poate să vadă, şi să facă faptele pe care Isus ni le-a pregătit ca să umblăm în ele. Cu această natură veche trebuie să luptăm toată viaţa, pentru că mereu încearcă să prindă teren în mintea noastră. Dar, slavă Domnului pentru Duhul Lui cel Sfânt care ne face atenţi în această luptă şi ne face biruitori în Numele Domnului Isus.

Un "om nou" o "natură nouă" "o identitate nouă" în Hristos Isus Domnul nostru şi Iubitul sufletului nostru!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1006
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni