Două naturi (1)
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 11/04/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Natura veche- născut în păcat- păcătos, în Adam. 

Natura nouă- născut din nou- neprihănit, în Hristos.

Dex explică natură: "Ansamblu de însuşiri pe care o fiinţă le are din naştere, care rezultă din conformaţia sa şi care o caracterizează, constituind esenţa sa; fel propriu de a fi al cuiva: fire, temperament."

Natura veche

   Dumnezeu a creat omul în Eden perfect, după chipul Său, cu o natură nouă şi în măsură să-I poarte chipul Său pe pământ. În toată binecuvântarea cu care Dumnezeu, i-a înconjurat pe Adam şi Eva, le-a cerut o singură poruncă să I-o respecte, dar ei nu au reuşit să-I fie credincioşi şi din această cauză I-au dovedit neascultare. Prin neascultarea lui Adam de Dumnezeu, păcatul a intrat în lume, şi orice om născut pe pământ, se naşte în păcat, iar pentru acest lucru omul este păcătos, cu o natură păcătoasă. Omul face păcat pentru că este păcătos şi nu este păcătos pentru că face păcat. Chiar dacă nu ar face nici un singur păcat, tot păcătos ar fi pentru că s-a născut aşa: în păcat.

Ps. 51:5. "Iată că sunt născut în nelegiuire şi în păcat m-a zămislit mama mea."

   Dacă Adam credea şi asculta de Domnul, cei născuţi din el pe pământ se năşteau oameni perfecţi după chipul lui Dumnezeu, însă păcatul a pervertit şi a făcut să cadă de pe om asemănarea lui Dumnezeu, iar Adam a născut fii după asemănarea lui. Genesa 5:3b. Şi până în zilele noastre fiecare copil care se naşte pe pământ, la vremea maturităţii, când poate să înţeleagă nevoia de un Salvator care poate să-l aducă din moarte la viaţă, trebuie singur să hotărască şi prin credinţă să-L accepte pe Domnul Isus Hristos ca Mântuitor şi Domn al vieţi lui. Cineva zicea aşa: "Creştinii nu se nasc creştini, ci se fac." Totuşi, copiii care se nasc în familii creştine şi primesc o învăţătură sănătoasă au binecuvântarea de a crede Cuvântul Domnului pentru transformarea şi naşterea lor din nou mai uşor şi mai repede.

   O mare confuzie este chiar şi astăzi în Biserici, prin faptul că oamenii nu înţeleg că  "omul vechi" trebuie să moară cu Hristos, pentru a primi o natură nouă care vine odată cu învierea unui "om nou" în Hristos. "Omul vechi cu natura lui veche" trebuie să dispară, pentru ca "omul nou şi natura nouă" să-i ia locul. Mulţi creştini toată viaţa lor încearcă să-l facă mai bun pe "omul vechi cu natura lui păcătoasă", apoi astăzi reuşesc, mâine din nou cad, fiindcă "omul vechi" trebuie nu îmbunătăţit ci omorât, pentruca natura nouă să-i ia locul.

2 Corinteni 5:17. "Căci, dacă este cineva în Hristos este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi"

   Doamne Tată, vrem să pricepem adevărul acesta măreţ că: numai în Hristos Isus putem fi născuţi din nou, la o viaţă şi o natură nouă. Numai dintr-un om nou, cu o natură nouă ştim Isus că poate să izvorască o închinare în duh şi în adevăr pe care Tu, o doreşti de la copiii Tăi. Mulţumim Isus că toate le-ai pregătit pentru noi din belşug şi cu dragoste necondiţionată.

Va urma.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 978
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni