Tu nu vei ramanea de prada
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 31/01/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Referințe

Cum mungeste leul si puiul de leu asupra prazii, in ciuda tuturor pastorilor stransi impotriva lui, si nu se inspaimanta de glasul lor, nici nu se sperie de numarul lor, asa se va cobori si Domnul ostirilor sa lupte pe muntele Sionului si pe dealul lui. Isaia 31:4

   Nu cred ca exista context mai potrivit decat cel al zilelor noastre in care sa putem incadra macar temporar aceasta imagine cutremuratoare. Leul si puiul de leu intr-o pozitie inalta, deasupra prazii. Dar cine este prada? Prada, aparent, suntem noi, este Biserica, copiii nostri, saracii, oamenii fara directie stabila, oamenii bolnavi, oamenii neajutorati. Este tot mai evidenta imaginea aceasta ca atat leul cat si puiul de leu si-au gasit o prada sigura. Copilasii nostri, copiii crestinilor, copiii strainilor, copiii familiilor.

   Leul acesta este duhul lui anticrist, iar puiul de leu este sistemul diabolic care sfasie, distruge, schimba, darama, desparte, rupe, rapeste, ingroapa, ineaca adevarul, schimba adevarul in minciuna. Cel mai concret caz al zilelor noastre este cazul familiei Bodnariu si al celorlalte familii de romani si nu numai din Norvegia, unde Leul si puiul de leu, si-au gasit prada, s-au napustit asupra ei, si minune mare, nici macar ca le pasa ca in jurul lor s-au adunat pastorii din Romania, din Europa si de peste oceane, toti strigand in mare numar. Ce imagine cruda! O asa de mare multime care sa strige si totusi, leul si puiul lui sa nu se duca de linga prada. Cat de neputinciosi am ajuns sa fim in fata leului. Leul isi invata puiul cum sa prinda prada si cum sa tina prada. Cat de frica ne este de un pui de leu? Pastorii au ajuns ca si legati la mana si dezlegati la gura. Si David a fost un pastor, si el a dat fata in fata cu leul care avea prada in gura lui, dar David ca si pastor nu si-a folosit glasul in fata leului. David si-a folosit glasul in fata lui Dumnezeu. De fapt, lupta noastra este pierduta la nivelul uneltirilor ce sunt impotriva noastra in lumea nevazuta. Am ajuns atat de slabi incat nu mai avem armatura pe noi pentru a tine piept uneltirilor diavolului, de aceea, apelam la puterea mediatica, apelam la proteste, apelam la puterile veacului acestuia, dar si asta destul de fara pricepere si cunostinta. Ca si crestini de pilda, am lasat descoperita Norvegia, si intreaga Europa aproape. Noi nu misionam in Norvegia, noi emigram in Norvegia. Este diferenta mare. Noi am inteles ca suntem chemati in Europa ca sa ne umplem hambarele din Romania, dar pe de alta parte lasam nefacuta partea Evangheliei care are consecinte destul de mari, destul de dureroase. In timp ce intre noi, sunt oameni care aspira la urcare pe trepte de slujire, uneltirile impotriva noastra cresc alarmant de mult, iar noi ramanem neinformati din pricina lipsei de descoperiri dumnezeiesti in mijlocul nostru. Aflam ce ne asteapta mai degraba din ziare si de pe facebook.

   Suntem in fata Golgotei, cu o cruce pe care nu o putem duce cu bucurie, in niste haine pe care de mult s-a asternut rusinea, cu niste coroane de slava pamanteasca mai degraba. Nu mai avem ravna pentru Evanghelie, si nici nu stiu daca am avut vreodata cu adevarat o ravna. Mai degraba, ne orientam sa traim din urma Evangheliei, decat sa traim Evanghelia. Luam din Evanghelie numai ce ne place si ce ne convine si cind ne convine.

   Totusi, leul si puiul de leu vor ramane fara prada, si ziua aceea nu este departe. Pe muntele Sionului se va cobori Domnul ca sa lupte. Prada va scapa asa cum scapa pasarea din latul pasararului, gura leului va fi zdrobita si dintii puiului de leu vor fi sfaramati. Domnul ostirilor va lupta pentru noi, fratilor, de aceea, sa nu va pierdeti increderea voastra in Dumnezeu si nici nadejdea voastra in Isus Hristos. Dumnezeu ne va face o mare cinste cand va da putere sabiei cu doua taisuri in mana noastra. Va fi o razbunare asupra neamurilor, ca asa vorbeste Domnul in Psalmul 149:6,7,8,9. Sub sabiile noastre vor cadea toti imparatii pamantului. Dumnezeu, prin noi, va pedepsi popoarele, va lega imparatii cu lanturi si pe mai marii lor cu obezi. Nu va temeti, chiar daca leul si puiul de leu v-a cuprins ca si pe o prada, Dumnezeu nu ne va parasi. Feriti-va de tot ce vi se pare rau.

Ciprian Muresan, Irlanda

30.01.2016.

Domnul n-o s ane lase! Multumim frate Ciprian!
Adăugat în 31/01/2016 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1061
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni