Hristos şi Biserica -1-
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 14/12/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Efeseni 5:23b.''Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului.''

Coloseni 1:18a ''El este Capul trupului al Bisericii.''

   Într-una din zile, citeam pe Resurse Creştine un text cu titlul ''Biserica iese din Hristos'' şi am fost foarte binecuvântată să înţeleg adevărurile măreţe pe care autorul Watchman Nee, le evidenţia. El zicea: ''Ce este Biserica?? Biserica este acea parte care iese din Hristos.'' Deci, identitatea noastră este din Hristos. Ce adevăr este, să crezi Adevărul, pentru că numai din El poate ''ieşi'' Biserica adevărată, care deţine adevărul, pe pământ. 

   Câtă confuzie şi minciună a plantat religia în Biserică! Oamenii şi astăzi mai cred că Biserica este clădirea unde se adună. Ne este de mirare, nouă evanghelicilor, dar nu suntem mai departe cu cunoştinţa aceasta de ei, pentru că luptăm pentru o cauză pierdută din start. Noi credem un pic mai mult, că Biserica, suntem noi, dar ''noi'' aceştia avem în tradiţia noastră scris: În Biserică, nu avem voie să fim aşa... ori aşa... La Biserică, trebuie să avem o poziţie de reverenţă, de evlavie, de pioşenie. În biserică, fraţilor, e una, şi afară alta. Oare nu-i aceasta confuzie şi...?? Mă bucur mult pentru acest adevăr descoperit de acest autor Watchman Nee. Am văzut de mult timp această confuzie, de a fi în adunare una, şi afară alta. Dar acest lucru este foarte tare: ''Biserica iese din Hristos.'' Tot ce nu este din El, nu este Biserica. Ceea ce se numeşte Biserica A, B, C..., când ajunge să-şi arate puterea şi pretinsa autoritate de a fi slujită, şi respectată ca ceva sacru, mai poate fi numită Biserică?? Când, în loc să-şi vindece bolnavii şi neputincioşii, îi alungă, pentru că, Biserica este sfântă??   Păcătoşii priviţi de sus, ca ceva necurat, nu cumva să se atingă de noi!!

   Biserica care iese din Hristos, seamănă În totul cu El. Nu am aflat nicăieri, ca Domnul Isus să Se fi exprimat către păcătoşi: ''Vai de voi....'' ci asta zicea oamenilor religioşi, iar cu păcătoşii stătea, îi ajuta, îi vindeca şi îi primea în compania LUI. Biserica care ''iese din Hristos'' are o poziţie de excelenţă, în societatea în care trăieşte şi aceasta în fiecare zi din viaţa ei. Hristos poate fi recunoscut în Biserica LUi ca şi ''CAP'' al ei. Biserica LUi, este, Biserica LUI şi în adunare, câteva ore duminica,  şi şase zile din săptămână, afară din adunare. Religia zice: ''În Biserică, aşa trebuie să te arăţi, acolo eşti în faţa Domnului, şi trebuie evlavie şi pioşenie.'' Asta este Biserica care nu iese din Hristos şi sigur, are legile ei şi orânduirile ei, condusă de oameni, cu minţi ascuţite, înţelepciune şi abilităţi primite de la Dumnezeu prin creaţie. 

   Watchman Nee zice: ''Biserica este formată din ce este din Hristos. Talentul, abilitatea, gândul, puterea omului, tot ce are el sunt în afara Bisericii. Tot ce vine din viaţa naturală e în afara Bisericii şi tot ce e adus din afară va oferi dărâmare şi nu zidire. Numai cea ce iese din Hristos este Biserica.''

   Foarte clar: Starea jalnică a Bisericilor, pentru care mulţi ne plângem şi căutăm vinovaţi, şi căutăm materiale să împrejmuim biserica cu garduri, nu vedem acest adevăr că: ar  fi ceasul să ne trezim, să lăsăm lucrurile noastre bune în ochii noştri şi să privim la Isus, cerând înţelepciunea Sa, de a înţelege adevărul Lui. Doar cea ce curge din El este Biserica. Iar Biserica este aceiaşi în fiecare zi din săptămână, şi sâmbăta şi duminica dar şi lunea... este aceeaşi, BISERICA LUI.

   Îţi mulţumim Tatăl nostru, Isuse şi Duhule Sfânt, pentru lumina trimisă prin fratele Watchman Nee. O binecuvântare pe care doresc să o descopere toate bisericile Tale, spre binele şi fericirea lor. Îţi mulţumesc pentru sora Florica F. că ai folosit mintea ei ca această înţelegere să ajungă la noi. Fii binecuvântat Isus, comoara noastră şi sursa tuturor binecuvântărilor noastre.


Fii binecuvântată sora Maria, mulţumesc de rugăciunea-n dreptul meu.
Adăugat în 15/12/2015 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 967
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni