Gâdilarea firii !?
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 22/11/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Coloseni.2:20-23. ''Dacă aţi murit impreună cu Hristos, faţă de învăţăturile începătoare ale lumii, de ce, ca şi cum aţi trăi încă în lume, vă supuneţi la porunci ca acestea: ''Nu lua, nu gusta, nu atinge cutare lucru!! Toate aceste lucruri, care pier odată cu întrebuinţarea lor şi sunt întemeiate pe porunci şi învăţături omeneşti, au, în adevăr o înfăţişare de inţelepciune, într-o închinare voită, o smerenie şi asprime faţă de trup, dar nu sunt de nici un preţ împotriva GÂDILĂRII firii pământeşti.''

   Frate Pavel, vrei cumva şi pe noi astăzi să ne convingi că, bunele noastre învăţături, tradiiţii şi reguli, nici nu-i produc firii pământeşti un disconfort, nesiguranţă şi insatisfacţie??? Chiar nu o deranjează? Nu, deloc!! Ce-i pasă firii că trupul se disciplinează într-un fel sau altul, ce mănâncă, cu ce se îmbracă... Ea încă se simte în largul ei fiindcă, dacă ea (firea) este acasă la ea, atunci ea conduce şi ce bine se simte!!! Ea ştie că lucrurile ei sunt vrăjmăşie împotriva lui Dumnezeu, şi firea asta vrea, nu cumva omul să ajungă să o răstignească, pentru că asta ar fi nenorocirea ei.

   Pavel zice: "dacă aţi murit împreună cu Hristos, dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos, viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu", şi continuă: "de aceea omorâţi mădularele voastre...." Doar din această poziţie, prin călăuzirea lui Hristos şi a Duhului Sfânt se poate ajunge la statura de om mare în Hristos. Din această poziţie, firea nu mai este nici gâdilată, ci este OMORÂTĂ.

   În Biblia cu explicaţii, pag. 108, în contextul cărţii Coloseni zice:

''Astăzi asistăm la astfel de manifestări şi practici care au denaturat creştinismul şi l-au sufocat, încorsetându-l în tipare care nu au nimic comun cu învăţătura sau viaţa descrisă în Biblie. Soluţia tuturor problemelor de viaţă creştină este aşezată de Pavel în viaţa de înviere care trebuie să pulseze în vieţile noastre. La sfinţirea creştină se ajunge nu prin ''îmbunătăţirea şi disciplinarea firii pământeşti'', ci prin primirea unei naturi din Hristos care va rodi de la sine. În ce priveşte ''datinile religioase'' Pavel îi absolvă pe creştini de necesitatea respectării lor.''

   

   Doamne, Tatăl nostru Cel din cer, Te rugăm să ne dai un duh de înţelepciune şi descoperire în cunoaşterea Ta, ca să nu mai fim purtaţi încoace şi încolo de orice învăţătură, care ne face să rămânem imaturi în credinţă. Vrem Tată, să creştem oameni destoinici, pentru ca Împărăţia Ta să se lărgească, să crească, pentru că simţim foarte puternic să strigăm: ''VINO, DOAMNE ISUSE'' ne este dor să Te vedem în slava Ta. Învaţă-ne să ştim, să grăbim venirea Ta. Amin.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1547
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni