Cine întoarce pe un păcătos...
Autor: Corneliu Mirăuţi  |  Album: Versete explicate  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de corneliumirauti in 15/11/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

     1Timotei 4:13,,Până voi veni, ia seama bine LA CITIRE, la îndemnare și la învățătura pe care o dai altora."

Printre creștini circulă multe versete care nu sunt scrise în Biblie și din această cauză, se răspândesc și multe învățături greșite care se bazează pe acele versete nescrise.Cuvântul lui Dumnezeu este Hristos, iar El ne îndeamnă prin versetul de mai sus, să luăm bine seama...Va fi o zi în care se va întoarce, dar până atunci să fim atenți în primul rând la citire, apoi la îndemnare și la învățătura pe care o dăm altora.Dacă nu citesc corect, sigur voi îndemna pe alții greșit, dar dacă citesc cu atenție, am posibilitatea să învăț corect și pe alții dacă accept lumina lui Dumnezeu să-mi descopere Adevărul Său.

Iacov 5:20 ,,Să știți că cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui, va mântui un suflet de la moarte și va acoperi o sumedenie de păcate."

Din grabă, neatenție sau nepăsare, sunt unii care transmit acest verset așa: ,,cine scapă pe un om de la flăcările iadului, primește iertarea la o mulțime de păcate" sau ,,dacă reușești să pocăiești pe cineva, ți se iartă o sumedenie de păcate"...

Cine întoarce pe altul de la rătăcire nu primește ca și recompensă iertarea la ,,o mulțime de păcate".El a făcut ceea ce l-a îndemnat Hristos să facă.Ca să se înțeleagă ce păcate sunt acoperite, să privim spre cele două persoane. Care din ele are păcate neiertate sau neacoperite, cel rătăcit sau cel care l-a întors pe cel rătăcit? Evident că cel rătăcit. Atunci, dacă el este întors la Dumnezeu, nu va primi el iertarea? Absolut.Și atunci, acele păcate ale lui sunt acoperite sau iertate.

Nu ți se iartă ție multe păcate dacă întorci la Dumnezeu pe un om.Nu zice așa acel verset.Tu ești lucrător împreună cu Dumnezeu.Tu ai deja păcatele iertate pentru că altfel nu poți lucra împreună cu El.Iertarea se primește doar prin sângele Domnului Isus.


Dumnezeu să-și reverse peste noi Lumina Lui, să putem vedea Cuvântul așa cum vrea El să ni-l transmită.

Intelept scris, numai binecuvintari sfinte!
Adăugat în 15/11/2013 de sanda_tulics
Foarte echilibrata si inspirata aceasta punctare!Asta inseamna a talmaci si nu a rastalmaci Biblia!
Adăugat în 23/11/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 6015
  • Comentarii: 2
Opțiuni