Căutând în pădure...
Autor: Corneliu Mirăuţi  |  Album: Căutați mai întâi Împărăția  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de corneliumirauti in 29/06/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

    Astăzi am fost în pădure să caut ciuperci. Nu am multă experiență, dar a început să-mi placă acest lucru, mai ales că dimineața când răsare soarele, pădurea îmbracă o formă rară de poveste pe care o găsești numai în cărți. Razele soarelui, iarba verde, frunzele uscate, cântecul păsărilor, mirosul umed al pământului și adierea ușoară a vântului te fac să te simți ca în Eden. Recomand celor care doresc să aibă părtășie cu Dumnezeu în natură, să meargă dimineața când răsare soarele, în pădure. Chiar dacă tot ce este în jurul nostru se modernizează mereu și pare să ne facă viața mai ușoară, creația lui Dumnezeu întrece orice meșteșugire a omului. Poate nu îți permiți să pleci în țări străine, în locuri exotice care par a fi atât de interesante...deschide ochii să vezi locurile ce te înconjoară și vei vedea că locuiești într-adevăr într-un loc binecuvântat.

    Dacă ceea ce vedem cu ochii este creat cu atâta migală, înțelepciune și perfecțiune, celelalte lucruri care sunt mult mai de preț cum sunt? Împărăția lui Dumnezeu la care suntem chemați, nu este ea mult mai importantă decât lucrurile trecătoare? Mergând cu privirea îndreptată în pământ, zăresc ciuperci și în dreapta și în stânga...câțiva... Îi iau, merg mai departe și tot așa până găleata se umplu. În tot acest timp mă gândeam: tot așa este și cu Împărăția. Când mergeam mai repede, ciupercile rămâneau neobservate și pasul parcă mi se grăbea în căutarea lor. Când găseam câțiva, pasul încetinea, privirea îmi stăruia mai atent și atunci am înțeles că cu cât pășim mai încrezători în Harul lui Dumnezeu, cu cât suntem mai atenți în căutarea Împărăției, lucrurile din ea le vedem mai ușor, le putem deosebi de ,,frunzele uscate'' și nu ne mai repezim ca Petru în alegeri și decizii.

    Poate la unii le plac ciupercile, la alții nu, dar să ne placă la toți Împărăția lui Dumnezeu. Cu cât o vom căuta mai mult, cu atât ne va fi mai dragă. Ne place să învățăm meserii noi, să facem totul bine, dar a învăța să descoperim lucruri noi din Împărăție este cea mai frumoasă deprindere și cea mai de folos.

    Domnul Isus Hristos să ne deschidă ochii pentru a vedea Împărăția Lui!


Din dorința de a respecta drepturile de autor, copierea textului resursei este blocată.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 734
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni