Nu se lasă să fie batjocorit
Autor: Corneliu Mirăuţi  |  Album: Versete explicate  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de corneliumirauti in 24/11/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Galateni 6:7,,Nu vă înșelați: Dumnezeu nu se lasă să fie batjocorit.Ce seamănă omul, aceea va și secera."

Ce înseamnă că Dumnezeu nu se lasă batjocorit? Sunt unii care îl înjură, zic tot felul de lucruri despre El... Se lasă El batjocorit? Dar nu despre această batjocură este vorba în acest verset.

Ultima parte a versetului clarifică mai bine ce a vrut Dumnezeu să transmită prin acest Cuvânt.Ca și completare, versetul următor este strâns legat de versetul 7 în învățătură ,,Cine seamănă în firea lui pământească, va secera din firea pământească putrezirea, dar cine seamănă în Duhul, va secera din Duhul viața veșnică."

Acuma sunt o grămadă de ,, predicatori " care sunt învățați să fie oratori buni și cred că dacă știu să povestească din Cuvânt, îl slujesc  pe Dumnezeu și vor primi o răsplată.Cât de amăgitor poate să fie o astfel de gândire! Lăsând de-oparte faptul că alții predică să fie văzuți mai bine, să primească respect, să li se facă plecăciuni...

Cine seamănă în fire, seceră putrezirea pentru că Dumnezeu nu se lasă să fie batjocorit.El nu poate să dea cuiva o răsplată, dacă ceea ce a semănat a fost fire.Oricât de iscusit ar fi omul, aceasta nu-i folosește la nimic dacă vrea să transmită viața lui Dumnezeu celor din jur. Numai ceea ce vine din Dumnezeu este viață, ce vine din fire, este moarte.

La Ioan 6:63 zice Cuvântul ,,Duhul este acela care dă viață, carnea nu folosește la nimic.Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh și viață." Carnea, adică firea, nu folosește la nimic în terenul de lucru a lui Dumnezeu.Pentru a transmite viața este nevoie de o umblare în duh și cum cei mai mulți nu vor să umble în duh, li se pare mai simplu să studieze ceva cursuri de perfectionare în vorbire, umpic de psihologie pentru a sti cum să-i distreze pe oameni și cum să le capteze atenția.Te miri de ce vezi în jurul tău moarte și nu viață? Din această cauză, că se transmite moartea.Cum? Prin iscusința omului și dibăcia lui de a vorbi din Biblie, fără să țină cont că el trebuie să transmită pe Dumnezeu, viața Lui.

El nu se lasă să fie batjocorit.Decât să semeni în fire, mai bine nu semăna.Cere-i lui Dumnezeu lumină, cere-i să te învețe să umbli în duhul ca să poți transmite doar viață.

E adevărat că fiecare are darul său, dar nu despre daruri și lucrări era vorba în versetele de mai sus, ci strict despre o categorie de oameni: despre cei care seamănă.Orice comentariu e binevenit, dar să fie pe aceeași tema.
Adăugat în 25/11/2013 de corneliumirauti
Statistici
  • Vizualizări: 3243
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni