Adevărul despre originea Diavolului
Autor: Corneliu Mirăuţi  |  Album: Adevărul pe care puțini îl primesc  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de corneliumirauti in 13/05/2013
    12345678910 0/10 X

Majoritatea oamenilor cred că Diavolul a fost cândva un înger strălucitor care s-a ridicat la un moment dat împotriva lui Dumnezeu.Biblia nu spune așa ceva.

Sunt 2 locuri în Biblie din care unii oameni au format această legendă. Pentru a vă convinge singuri de realitate, citește cu atenție Cuvântul. Pentru a-L înțelege corect, e important să-L citești cu atenție, dar la fel de important este relația ta cu Autorul. Tu citești, dar numai El îți poate descoperi Adevărul din El.

Primul text se află la Isaia 14:1-23. Biblia nu face niciodată confuzie între Diavol și om. Citez un singur verset de la Isaia14:16 care spune că acea proorocie a fost pentru un om, și nu pentru Diavol, ,,Cei ce te văd se uită țintă mirați la tine, te privesc cu luare aminte și zic: Acesta este omul care făcea să se cutremure pământul și zguduia împărățiile."

Al doilea text îl găsim la Ezechiel 26, 27, 28:1-19. De-aici citez ultima parte a versetului 2 din capitolul 28 ,,...măcar că nu ești decât om și nu ești Dumnezeu..."

Eu am citat doar câteva cuvinte, dar citind ambele texte vă veți putea da seama de realitate. Binențeles că în spatele fiecărui om care nu-l are pe Dumnezeu, are ca stăpân pe Diavol, dar aceasta nu înseamnă că cei 2 împărați din Ezechiel și din Isaia, sunt diavolul în persoană. Biblia face o deosebire foarte clară între om, înger, Diavol și Dumnezeu.

Dumnezeu a existat dintotdeauna, Diavolul nu. El are un început. Dacă la început ar fi fost un înger slujitor al lui Dumnezeu, așa cum spune legenda, s-ar contrazice cu ce spune Biblia la 1Ioan3:8 ,,diavolul păcătuieşte de la început". În Ioan8:44 arată din nou ce era de la început ,,El de la început a fost ucigaș...

Cine este Creatorul Diavolului? Tot Dumnezeu, pentru că toate lucrurile au fost făcute de El, neavând nici început și nici sfârșit.

De ce a fost creat Diavolul? Proverbe 16:4 ,,Domnul a făcut toate pentru o țintă, chiar și pe cel rău pentru ziua nenorocirii."

Fiecare alege ce să creadă, povești sau Adevărul. Eu aleg să cred doar Adevărul.

Jos cu Satana!

Slavă, Glorie și Mărire lui Dumnezeu, Creeatorul Atotputernic și Înțelept!

Dumnezeu nu este slab, neputincios și nici neștiutor ca să facă ceva care apoi să-i scape de sub control, cum cred unii.Planul de mântuire a fost făcut înainte de veșnicii, înainte de a cădea Adam și Eva, pentru că El a știut dinainte TOTUL.
Adăugat în 29/05/2013 de corneliumirauti
Statistici
  • Vizualizări: 2082
  • Comentarii: 1
Opțiuni