APOCALIPSA NU ESTE SCRISĂ SĂ ALEGORIZĂM DESPRE VREMURILE DIN URMĂ
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Dobrat in 12/05/2022
    12345678910 0/10 X

APOCALIPSA NU ESTE SCRISĂ SĂ ALEGORIZĂM DESPRE VREMURILE DIN URMĂ

Este prudent să reflectăm cu înțelepciune asupra cărții Apocalipsa, mai ales acum, când puterile întunericului par să nu aibă limite.

1. Cartea Apocalipsa îl prezintă pe Hristos în slava Sa divină ca Judecător al Bisericii, al Israelului apostat și al întregii omeniri. El va dezlănțui Necazul cel Mare, folosind calamități cosmice.

2. Ca învingător, El va nimici cu totul Fiara și împărăția sa. În mod decisiv, Hristos va inaugura Împărăția de o mie de ani, Noul Ierusalim și Veșnicia.

3. Ultima carte a Bibliei Îl descoperă pe Hristos în deplina Sa glorie și putere, punând capăt la  tot ce este pervertit în univers. El nu mai este un Hristos blând și umil, care poate fi maltratat de conducătorii lui Israel și ale Neamurilor.

4. Se răzbună deplin pe Sine, răzbună martirii și onoarea lui Dumnezeu împotriva omenirii care L-a urât fără motiv. Domnul Isus Hristos va declanșa plăgile globale ale Necazului cel Mare de pe pământ.

5. Apocalipsa îl prezintă pe Hristos, Mielul, o jertfă perfectă pentru păcat. De asemenea, îl prezintă pe Hristos, Leul lui Iuda, temut de Diavol, de demoni și de o umanitate pervertită.

6. El inaugurează iazul de foc, aruncând în el Fiara și Proorocul mincinos. Mai târziu, El îl aruncă pe Diavolul însuși, pe îngerii lui și pe toți rebelii care au respins mântuirea Lui. El restabilește Edenul la o stare și mai măreață în Împărăția de o mie de ani.

7. Satana a încercat să distrugă omenirea prin păcat, transformând-o după chipul său diavolesc, dar Dumnezeu inversează toată distrugerea păcatului, transformând omul nou după chipul lui Hristos. În ciuda faptului că Diavolul strică Universul, Dumnezeu va crea un nou Univers locuit doar de cei drepți.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 394
Opțiuni