Să nu părăsim speranța în Domnul, să nu ne pierdem pacea
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 10/10/2020
    12345678910 0/10 X

Când Asa, Împăratul Ierusalimului în împărăția de Sud al Iudeii, a fost tânăr, o armată foarte numeroasă, de multe miii de ostași, din Etiopia a înaintat împotriva lui și a cucerit pământul lui (2 Cronici 14). Asa nu știa deloc cum să acționeze militar, și pe lângă aceasta, s-a îngrozit de puterea foarte mare, de aceea a cerut de la Domnul ajutor.

''Asa a chemat pe Domnul Dumnezeul lui şi a zis: „Doamne, numai Tu poţi veni în ajutor celui slab ca şi celui tare, vino în ajutorul nostru, Doamne, Dumnezeul nostru! Căci pe Tine ne sprijinim şi în Numele Tău am venit împotriva acestei mulţimi. Doamne, Tu eşti Dumnezeul nostru: să nu iasă biruitor omul împotriva Ta!”'' (2 Cronici 14:11)

Dumnezeu i-a răspuns și l-a ajutat, a eliberat pământul de armata etiopienilor, și i-a dat posibilitatea lui Asa să biruiască. Asa a devenit martorul la aceea, cum Dumnezeu a făcut imposibilul și l-a eliberat de vrăjmaș.

Iar acum să schimbăm ceasul cu 36 de ani mai târziu. Asa deja era un ostaș cu experiență, care și-a mărit împărăția și a biruit multe lupte. Dumnezeu l-a binecuvântat, și de aceea împărăția lui Asa a devenit încă mai puternică, decât atunci, când el doar s-a așezat pe tron. El a agonisit bogăție, o armată foarte numeroasă, și armuri militare. Dar odată împărăția lui Asa, din nou a fost atacată, iar de data aceasta invadatorul a fost împăratul Baeșa, care împărățea la Samaria, în Împărăția de Nord, în Israel (2 Cronici 16). Ce acțiuni a întreprins Asa? Probabil din nou a apelat la Domnul, căci deja a știut, că poate să primească putere de la Domnul?

Din păcate, Asa a luat o decizie neînțeleaptă. El ''s-a bizuit pe împăratul Siriei, și nu s-a bizuit pe Domnul Dumnezeu'' (2 Cronici 16:7). El l-a chemat pe împăratul Siriei, ca acela să-l ajute, să-l biruiască pe Baeșa. O astfel de alegere părea destul de ''logică'', pentru că acum Asa avea suficienți bani, ca să cumpere ajutorul împăratului Siriei. Din exterior totul părea pur și simplu minunat, și tactica lui Asa părea corectă. Sirienii au primit invitația și au atacat armata lui Baeșa, care în curând a părăsit teritoriul Iudeii. Dar, indiferent de aceea, că Asa a primit ceea ce și-a dorit, calea, pe care a ales-o, nu a fost plăcută Lui Dumnezeu. Vicleșugul lui Asa a dus, se pare, la rezultate bune, dar dacă avea să nădăjduiască în Domnul, aceasta avea să-l ducă la realizări cu mult mai mari!

Și atunci Dumnezeu a trimis la Asa, pe Hanani, văzătorul, ca să-i zică următoarele cuvinte: ''Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul ca să sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui. Ai lucrat ca un nebun în privinţa aceasta, căci de acum vei avea războaie'' (2 Cronici 16:9). Hanani, văzătorul l-a mustrat pe Asa, pentru aceea, că Asa s-a sprijinit mai mult pe împăratul Siriei, decât pe Domnul, Care Își întinde privirile peste tot pământul. Căci, la urma urmei, nu de ostași, și nu de tehnica militară depinde înfrângerea sau biruința, ci de Domnul, Care întotdeauna vine la vremea potrivită în ajutor, fără întârziere, la acei oameni, a căror inimă este pe deplin predată Domnului.

Să observăm pentru sine, că Dumnezeu este nemulțumit și ia măsuri, când oamenii n-au încredere în El, când mai mult se bizuie pe mușchiul firii pământești, decât pe puterea și bunătatea Lui. Bizuindu-ne pe Domnul, Îl proslăvim, și de aceea El se socoate batjocorit, dacă această slavă o dăm altuia.

Să ne păzească Domnul de aceasta! Toată slava să fie a Domnului, Ajutorul nostru în necazuri! Este o prostie să ne bizuim pe un stuf rupt, când există Stânca veacurilor, pe care ne putem bizui!

Dumnezeule! Ochii Tăi privesc tot pământul, căutând oameni, care sunt predați Ție, ca să-i sprijini, ca să-i faci puternici în omul dinnăuntru! Binecuvântează-mi inima, ca să fie pe deplin predată Ție, și păzește-mă de fapte nechibzuite, păzește-mă să nu mă bizui pe puterea oamenilor, chiar dacă aceasta oferă un succes vremelnic! Tu – Speranța mea! Pacea și protecția Ta să fie cu mine! În Numele Lui Iisus Hristos te rog. Amin.

Traducere: Repalov Veaceslav

Ascultă, Doamne, ai milă de mine! Doamne, ajută-mă! Psalmul 30:10

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 563
  • Export PDF: 1
Opțiuni