10 metode principale de a nu-L auzi pe Dumnezeu
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevăr
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 17/07/2019
    12345678910 0/10 X

 

„Ce trebuie să faci, ca să devii un om nefericit”

10 metode principale de a nu-L auzi pe Dumnezeu

 

 

  1. Nu lăsa timp de rezervă în viață. Umple-ți viața, cu atât de multe activități, încât să n-ai timp „Să te oprești și să cunoști, că Eu – Dumnezeu” (Psalmul 46:10). Când trăim sub tirania urgenței, putem fi atât de ocupați, încât relația reciprocă cu Dumnezeu, nu va mai fi prioritate.

  2. Nu recunoaște că ai nevoi. Fii atât de atotsuficient(ă), încât să n-ai trebuință de rugăciune. Toți avem nevoie de mijlocitori personali. Cu toate acestea, la întrebarea „rugăciunea este foarte importantă pentru viața și slujirea ta,” în cele mai multe cazuri liderii creștini vor răspunde pur și simplu „Ooo... Nu.”

  3. Împlinește toate nevoile, de parcă ești unicul, care poate să le împlinească. Iisus nu a răspuns la toate nevoile. Din cauza naturii noastre, care ne îndeamnă să fim pe placul tuturor oamenilor, nu este atât de simplu ca să vedem, că toate nevoile – nu sunt chemarea noastră. Chemarea noastră reală vine doar de la Dumnezeu, ci nu de la glasurile, care ne roagă în jurul nostru.

  4. Nu-L întreba pe Domnul cu privire la toate întrebările. Oamenii au întrebări, și cu siguranță vor căuta undeva răspunsurile: la medici, în cartea „ajută-te pe tine însuți,” la prieteni, la diverse talk-showuri, în internet etc. Doar Dumnezeu este sursa Adevărului veșnic. El dorește să ne răspundă la toate întrebările noastre, este disponibil – întotdeauna.

  5. Fii atât de epuizat(ă) din punct de vedere fizic, mental, și emoțional, încât să te gândești doar la osteneala ta, și la dorința ta de a te odihni. Într-o astfel de stare, este pur și simplu imposibil să auzi glasul liniștit al Lui Dumnezeu. Pentru ca să-L auzim pe Dumnezeu, trebuie să ne luăm suficient timp pentru odihnă, cât avem nevoie, pentru ca să primim odihna necesară și să ne restabilim puterile. Dacă ne-am epuizat, atunci nu suntem buni la nimic, nu suntem folositori altora, cu atât mai mult pentru Dumnezeu.

  6. Ignoră complet Persoana și lucrarea Duhului Sfânt. Duhul Sfânt vorbește cuvintele adevărului, mângâie, și ne dă putere pentru creșterea duhovnicească. Dacă neglijezi lucrarea Lui, și dacă refuzi să te bizui pe El, atunci micșorezi abilitatea de a-L asculta pe Dumnezeu.

  7. Insistă cu privire la aceea, ca Dumnezeu să se ajusteze la zona ta de confort. Dacă într-adevăr a vorbit Dumnezeu, atunci statutul tău quo (Termenul statut quo provine din limba latină și face referire la o stare care a existat înainte și se menține și în prezent) se distruge. Când la tine totul este bine, și te liniștești cu aceasta – aceasta omoară dorința de a-L asculta pe Dumnezeu. La fel face și lipsa viziunii – nu vedem după granițele acelui loc, în care ne aflăm. Când nu dorim să ne schimbăm planurile personale, nu vom auzi glasul Lui Dumnezeu, în mod deosebit atunci, când trebuie să ne schimbăm.

  8. Fii religios (religioasă). „Forma de evlavie, religia” este caracterizată de o viziune îngustă, când omul crede că știe toate răspunsurile. Religia nu te aprofundează în harul Lui Dumnezeu. Privește la farisei. Ei erau ocupați cu împlinirea fiecărei iote și fiecărui punct din lege. Iisus i-a numit morminte văruite pe dinafară, dar care sunt pline de oase moarte înăuntru. Ei aveau o formă de evlavie, și au trecut pe lângă Dumnezeul, care umbla printre ei. Dumnezeu ne cheamă, să zidim cu orice preț, o relație apropiată cu El.

  9. Ignoră lupta duhovnicească. Trebuie să vedem nu doar lucrurile de la suprafață. Lupta noastră nu este împotriva cărnii și sângelui – o luptă invizibilă (Efeseni 6:12-13). Pavel ne-a învățat să ducem războiul nu pe orizontală, precum face această lume. Un ostaș bine informat și înarmat va învinge tot ce se răscoală împotriva neprihănirii, păcii și bucuriei, Împărăției Lui Dumnezeu (2 Corinteni 10:3-5, Romani 14:17).

  10. Nu mărturisi păcatul în viața ta. Cântărețul de psalmi a zis: „Dacă aş fi cugetat lucruri nelegiuite în inima mea, nu m-ar fi ascultat Domnul.” (Psalmul 66:18) Nu trebuie să permitem ca păcatele și firea noastră pământească să domnească în viața noastră, încât să înăbușe glasul Lui Dumnezeu. Trebuie să ne apropiem de Dumnezeu cu un cuget curat. (Evrei 10:22)

 

Urmează exemplul Lui Iisus, care deseori pleca de la mulțime, pentru ca să petreacă timpul la o parte, în singurătate cu Tatăl Său iubitor, și pentru ca să-I asculte glasul Lui liniștit.

 

 

Autor: Igor Opinca

Traducere: Repalov Veaceslav

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1188
  • Export PDF: 4
Opțiuni