Să nu încetăm să ne rugăm
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 25/03/2019
    12345678910 0/10 X

“... trebuie să se roage necurmat (atunci când Duhul Sfânt ne îndeamnă, să ne rugăm, la vremea potrivită, nu 24 din 24) şi să nu se lase.” (Luca 18:1)

 

 

Dumnezeu ne învață, că nu trebuie să încetăm să ne rugăm, ci necurmat (atunci când trebuie) să ne rugăm, ca Dumnezeu să ne păzească în timpul încercărilor, ca să nu ne pierdem speranța în împrejurări dificile, să nu cădem de oboseală în duhul nostru, dacă cineva ne încalcă drepturile, și să nu disperăm, atunci când ne simțim neajutorați, dacă cineva folosește vulnerabilitatea noastră pentru interesele sale.

 

Domnul i-a explicat ucenicilor săi, în pilda despre văduvă și judecătorul nedrept, că dacă judecătorul nedrept a acționat ca s-o ajute pe văduvă, doar din cauza, că i-a vorbit de foarte multe ori (l-a rugat lângă ușa casei sale, l-a urmărit pe drum, îl ruga la judecată), atunci cu cât este mai mare dorința Domnului de a-Și sprijini poporul, care se roagă lui neîncetat? Foarte mare! Dacă un astfel de om nedrept, răspunde la insistențele văduvei, atunci oare Dumnezeu nu va face aceasta cu tragere de inimă, cu mai multă dorință? Dumnezeu va face aceasta! Căci Dumnezeu este nu doar drept, dar de asemenea este încă iubitor și milostiv!

 

Deci dacă în rugăciunile și așteptările tale, ai parte de aceea, că Dumnezeu zăbovește să te păzească, nu deodată îți oferă ceea ce-ai cerut, atunci să știi, aceasta nu este din cauza că Dumnezeu nu are suficientă putere (El are suficientă putere să facă aceasta). David Wilkerson a primit așa un răspuns:

 

“Am crezut că am o credință neclintită, că mă bizui pe deplin în Domnul. Apoi, nu am primit o perioadă îndelungată de timp, răspunsuri la unele rugăciuni foarte importante; la unele rugăciuni nu am primit răspuns, nici până acum. Încercam să-L conving pe Dumnezeu: “Dacă vei răspunde la toate rugăciunile mele, atunci aceasta va zidi credința mea. Voi merge la biserică, și voi lăuda credincioșia Ta, precum împăratul David. Gândește-te cum vor fi încurajați prin aceasta ceilalți.” Dar în tot acest timp, Dumnezeu mi-a zis: Eu nu-ți zidesc credința ta prin răspunsurile la rugăciunile tale – îți zidesc credința, atunci când nu mă grăbesc să-ți răspund!”

 

Fiecare dintre noi, poate să creadă, atunci când primește răspunsuri la toate rugăciunile, și într-un interval scurt de timp. Dar cine va crede peste un an sau doi? Când trece vremea, suntem ispitiți să încetăm să ne rugăm, și să nu credem că Dumnezeu va răspunde... În realitate, Dumnezeu dorește să vadă că tu nu vei părăsi rugăciunea, că tu nu vei înceta să te rogi. El dorește ca inima ta să fie statornică și tare, indiferent de faptul, cât de mult va trebui să aștepți răspunsul la rugăciune.”

 

De aceea, să ne încurajăm prin aceste cuvinte, să nu slăbim, și să nu încetăm să venim înaintea Lui Dumnezeu zi de zi, cu rugăciuni și cereri, pentru ca El să ne protejeze și să ne poarte de grijă! Când trăim prin credință, nu trebuie să cedăm! Fie ca Dumnezeu să te găsească așteptând cu credință răspunsul la cererile tale, atunci când va dori să-ți răspundă!

 

Văduva nu avea vreun prieten, care putea să vorbească pentru ea în fața judecătorului, cineva cu vreo poziție mare în societate, ca să fie în stare să-l influențeze pe judecător. Noi avem un Mijlocitor înaintea Tatălui ceresc, Fiul Său, Care este viu, și mijlocește pentru noi, și are o influență mare acolo sus în ceruri! Slavă Ție Doamne, pentru acest har, care ne întărește!

 

Doamne! Ajută-mă să nu încetez să mă rog, ci necurmat, cu credință, cu perseverență, fără ca să cad de oboseală în duhul meu, în vremurile dificile, să mă rog Ție, pentru ca să obțin protecție și milă! În numele Lui Iisus Hristos te rog. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Eu nu-ți zidesc credința ta prin răspunsurile la rugăciunile tale – îți zidesc credința, atunci când nu mă grăbesc să-ți răspund!” David wilkerson

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 554
  • Export PDF: 3
Opțiuni