ÎNCHIDE UȘA DUPĂ TINE
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 10/03/2019
    12345678910 0/10 X

(2 Împărați 4:1-4) ‘O femeie dintre nevestele fiilor prorocilor a strigat lui Elisei: „Robul tău, bărbatul meu, a murit şi ştii că robul tău se temea de Domnul; şi cel ce l-a împrumutat a venit să ia cei doi copii ai mei şi să-i facă robi.” Elisei i-a zis: „Ce pot să fac pentru tine? Spune-mi, ce ai acasă?” Ea a răspuns: „Roaba ta n-are acasă decât un vas cu untdelemn.” Şi el a zis: „Du-te de cere vase de afară, de la toţi vecinii tăi, vase goale, şi nu cere puţine. Când te vei întoarce, închide uşa după tine şi după copiii tăi, toarnă din untdelemn în toate aceste vase şi pune deoparte pe cele pline... ”’

 

Văduva s-a adresat proorocului Elisei, în vremea când avea lipsuri, spunându-i că bărbatul ei, care a decedat, a fost un om care îl respecta în mod deosebit pe Dumnezeu.   Cel ce i-a împrumutat a venit să ia copii văduvei, pentru ca să-i facă robi, ca ei să-i întoarcă datoria, care a rămas după moartea soțului ei. După cum vedem, cel ce a dat cu împrumut, s-a purtat foarte aspru, față de cei doi copii ai văduvei, care trebuiau să o sprijine pe văduvă, căci ea nu putea să se întrețină singură.

 

În așa momente critice, Elisei a fost gata s-o ajute pe văduva săracă. El i-a zis, (dacă vom vorbi cu alte cuvinte): “Închide ușa pentru ca să nu-ți îndrepți privirea spre toate împrejurările de care ai parte și rămâi singură cu Dumnezeul tău, Care are putere să facă imposibilul.”

 

Există diferite uși în viețile noastre, care trebuie să le închidem după noi, pentru ca să rămânem doar cu Dumnezeu!

 

Una din uși – ușa părerilor omenești. Această văduvă nu s-a dus la vecini după sfaturi, ea pur și simplu a strâns de la ei vase goale, pentru ca să le umple cu untdelemn, din unicul vas cu untdelemn din casa ei.

 

Închide ușa fricii și necredinței: “Închide ușa tuturor îngrijorărilor tale și rămâi de unul (una) singur(ă) cu Dumnezeul tău.” Când închidem ușa fricii și ne încredem în Domnul, atunci El face minuni. Cine s-ar fi gândit, că toate vasele se vor umple cu untdelemn, iar după ce le va vinde, văduva v-a putea să-și achite toate datoriile, și va putea să-și scape copii de robie în viitor. Ea a procedat în conformitate cu sfatul proorocului, și a avut loc o minune.

 

“‘Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti.’” (Ieremia 33:3) Dumnezeu are pentru tine un răspuns unical, și o cale de scăpare din greutățile tale, care nu au venit în mintea vreunui om!

 

Câte îngrijorări în plus și câtă amărăciune am fi evitat, dacă avea să procedăm așa cum ne-a poruncit Hristos: „Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.” (Matei 6:6)

 

Să închidem ușa necredinței și temerii. Să ne rugăm Tatălui nostru Ceresc. Care este prezent, doar că nu putem să-L vedem cu ochii. Să-L chemăm pe Acela, Care dorește - să ne răsplătească potrivit cu ceea ce am făcut!

 

Dumnezeu știe cum să ne izbăvească din orice situație, care poate să vină în viața noastră, și poate să ne împlinească orice nevoie! Slavă Lui pentru aceasta, în numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“... închide uşa după tine... ” (2 Împărați 4:1-4)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1117
  • Export PDF: 3
Opțiuni