9 – Gândește-te la ceea ce te gândești
Autor: Max Lucado  |  Album: Nu vă îngrijorați de nimic  |  Tematica: Gândire
Resursa adaugata de Mada_O in 22/03/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

    Ei bine, puteți câștiga acest război cu îngrijorarea. Chiar puteți. Puteți să vă luați rămas bun de la îngrijorare, puteți spune adio zbuciumului. Îngrijorarea vine o dată cu viața, dar nu trebuie să ne conducă viețile. Dumnezeu are o soluție, are o prescripție pentru îngrijorare. Se găsește în cartea Filipeni, iar în această vară parcurgem frază cu frază această promisiune minunată. Cuvintele vor apărea pe ecran. Poate ați memorat pasajul deja, atunci nu trebuie să vă uitați la cuvinte, doar rostiți-le. Dacă nu, citiți cuvintele. Și haideți să rostim împreună acest pasaj. „Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic, bucurați-vă! Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.”

    Înainte de a mă ruga vreau să vă mulțumesc din partea lui Denalyn și din partea mea pentru rugăciunile voastre, pentru încurajări. Mama lui Denalyn a plecat la Domnul acum două zile. Ne-am luat rămas bun de la ea lunea trecută. Apreciem foarte mult încurajările și gândurile voastre. Romadene Preston a fost o femeie cum rar găsești și care nu a trebuit să se schimbe prea mult ca să devină rezident al cerului. Ea era deja angelică. Ne e dor de ea și abia așteptăm să o revedem curând.

    Îți mulțumesc, Doamne, pentru oameni minunați ca ea. Îți mulțumesc mult, Tată, pentru această oportunitate care ne-ai dat-o. Te binecuvântăm și Îți cerem să-l ierți pe cel ce vorbește, păcatele lui sunt prea multe pentru a fi numărate. Ne rugăm să Te înduri de noi astfel încât să-L putem vedea pe Hristos, doar pe Hristos. Prin Hristos ne rugăm și toată biserica spune „amin”.
 

    În cei 13 ani pe care i-a trăit până acum, Rebecca Taylor a suferit din cauza unei severe pancreatite peste 55 operații și intervenții medicale. A stat aproximativ 1000 de zile în spital, suportând aceleași lucruri din nou și din nou. Kristen, mama Rebekăi, vorbește despre complicațiile pancreatitei ca și cum ar fi un medic. Vocabularul celor mai multe mame includ fraze precum, „mâncare de la cantină”, „telefoane” și „petrecere în pijamale”, Kristen cunoaște și acest vocabular, dar de asemenea este obișnuită și cu „celule sanguine” și alte cuvinte asemănătoare. În ultima vreme este familiară și cu „accident vascular cerebral”. Acum două luni ea a scris următoarele cuvinte pe blog-ul său, „Noutatea din ultima săptămână se numește accident vascular cerebral – lucru pe care l-am auzit de zeci de ori de la numeroși medici. Am fost lovită din nou și din nou cu o nenorocire posibilă care mi-a umplut mintea, consumându-mi gândurile. O nenorocire care nu numai că nu s-a întâmplat, dar s-ar putea ca niciodată să nu aibă loc, ci totuși m-a devastat din punct de vedere emoțional. Duminica trecută, pastorul nostru, Max Lucado, a început o serie foarte potrivită despre predici împotriva îngrijorării. Am reexaminat cunoscutul paragraf din Filipeni 4, „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.” Mi-am adus cererea înaintea lui Dumnezeu, la fel cum am mai făcut-o de multe ori și înainte, dar de data asta am avut nevoie de ceva mai mult. Așa că, folosind Filipeni 4:8-9 ca și ghid, mi-am găsit răspunsul. Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat – ce era adevărat în viața mea în acel moment? Binecuvântarea de a avea toți membrii familiei mele la aceași masă – tot ce este vrednic de cinste – binecuvântarea de a avea o întreagă echipă care să se ocupe de îngrijirea Rebecăi – tot ce este drept – binecuvântarea de a putea experimenta viața de zi cu zi a fiilor mei – tot ce este curat – binecuvântarea de a-mi vedea cei trei copii râzând și jucându-se împreună – tot ce este vrednic de iubit – binecuvântarea de a o putea vedea pe Rebecca cum doarme liniștită în patul său – tot ce este vrednic de primit - binecuvântarea de a vedea un miracol desfășurându-se – orice faptă bună şi orice laudă - binecuvântarea de a mă închina unui Dumnezeu care este vrednic de lăudat. Gândiți-vă la asemenea lucruri. Am oprit fraza „accident vascular cerebral” din a îmi fura bucuria din viața mea. Ea avea puterea de a crea îngrijorare, dar acum a devenit neputincioasă. Când acel val de binecuvântări abundente mi-a inundat viața, pacea lui Dumnezeu care întrece orice pricepere mi-a păzit inima și mintea în Hristos Isus. Un miracol adevărat și neașteptat. Îți mulțumesc, Doamne.”

    Acum, înțelegi ce anume a făcut Kristen? A practicat gestionarea gândurilor. A oprit acea frază din a-i fura bucuria și și-a luat timp pentru a se gândi la ceea ce se gândea. Fraza accident vascular cerebral plana asupra vieții ei ca un nor de furtună din sudul Texasului. Decât să se gândească că trebuie să rămână cu acel gând în viața ei, ea a luat acel gând și l-a condus spre ușa de ieșire, spunându-i să plece. Eu cred că apostolul Pavel ar fi fost foarte mândru.

    Probabil că știți deja ceea ce am să spun, dar și așa sunt foarte fericit să vă spun câteva vești bune. Tu îți alegi gândurile. Tu faci asta. Nu ți-ai ales locul nașterii. Nu ți-ai ales data nașterii. Nu ți-ai ales părinții sau frații. Tu nu controlezi vremea și nici nu ai dreptul de a vota pentru câtă sare să se afle în oceane. Sunt multe lucruri în viață pentru care nici tu nici eu nu avem un cuvânt de spus, dar cea mai mare și cea mai importantă activitate din viața ta este una peste care ai dominație absolută. Tu ai dreptul de a alege ceea ce gândești. Ești turnul de control în aeroportul minții tale. Tu alegi care gânduri aterizează și care gânduri trebuie să plece. Tu stai în turnul de control direcționând traficul mintal al lumii tale. Dacă un gând aterizează este deoarece tu i-ai dat permisiunea. Dacă un gând pleacă este pentru că tu i-ai poruncit să plece. Tu îți alegi gândurile. De aceea, înțeleptul a și spus în Proverbe 4:23, „Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii”. Gândurile aduc consecințe. Vrei să fii fericit mâine? Atunci, plantează o sămânță a fericirii astăzi. Vrei să fii irascibil, supărăcios și necăjit mâine? Atunci, târăște-te astăzi în groapa neliniștii, a vinovăției și a negativismului. Noi devenim ceea ce credem. Asta a fost învățătura dată de Isus.

    Cândva, niște orbi L-au rugat să-i vindece, iar El a răspuns spunându-le, ‚Credeţi că pot face lucrul acesta?’ ‚Da, Doamne’, I-au răspuns ei. Atunci S-a atins de ochii lor şi a zis: ‚Facă-vi-se după credinţa voastră!’” (Matei 9:27-29). Noi devenim ceea ce credem. O gândire sănătoasă aduce însănătoșirea. Sau, un alt mod de a spune acest lucru, însănătoșirea începe cu o gândire sănătoasă. Încercarea ta nu e de fapt încercarea propriu-zisă. Încercarea ta este modul în care te gândești la ea. Problema nu e problema ta propriu-zisă. Problema este modul în care îți privești problemele. Problema nu este traficul propriu-zis. Problema este felul în care te gândești la trafic. Nu șeful tău e problema, ci modul în care procesezi viața alături de acel șef. Există multe circumstanțe în viață pe care, pur și simplu, nu le putem schimba, dar putem schimba modul în care ne gândim la încercările noastre. Noi suntem rezultatul gândurilor noastre.

    Satan știe acest lucru și de aceea el se joacă mereu cu mințile noastre. El chiar o face. Are un singur scop: să-ți polueze gândurile. El lucrează prin intermediul minciunilor, a hotărârilor. El îți umple cerul minții cu avioane care nu aduc altceva decât îngrijorare și teamă. El face tot ce poate pentru a te convinge pe tine și pentru a mă convinge pe mine să las ca acele avioane să aterizeze în mintea mea și să descarce încărcătura lor urât mirositoare în procesul gândurilor noastre. El promovează o înțelepciune falsă, pe care Biblia o descrie ca fiind pământească, nespirituală și chiar demonică. Știți că Satan n-a rostit niciodată vreun cuvânt adevărat? El nu a spus niciodată vreun cuvânt care să fie adevărat. El a mințit-o pe Eva în grădină, l-a mințit pe regele David în camera tronului, l-a mințit pe Iuda în camera de sus, l-a mințit pe Petru în noaptea în care Isus era judecat, el îi minte pe cei necredincioși prin faptul că le orbește mințile – Satan trăiește o mare minciună. Isus a spus despre Satan în Ioan 8:44 că „nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr.” În același mod în care Dumnezeu nu poate să rostească vreo minciună, Satan nu poate rosti altceva înafara minciunilor. El este o minciună vie. El este stăpânul înșelătoriei, dar vestea cea bună este că nu e și stăpânul minții tale, ci tu ești. Dumnezeu te va ajuta să-ți direcționezi gândurile. Îl ai pe Dumnezeu de partea ta. Dumnezeu te va învăța să-ți gestionezi gândurile. Sus pe lista priorităților ale lui Dumnezeu se află acest lucru: El vrea ca tu să gândești și să acționezi ca și Isus. El vrea să te transforme într-o nouă persoană schimbându-ți modul de gândire. El va intra în mintea ta și te va ajuta să ai gânduri sănătoase.

    Unul din modurile în care Dumnezeu ne ajută să facem acest lucru este echipându-ne cu cartea după care Satan acționează. Da, noi știm exact ceea ce Satan pune la cale. Fiecare gând al său se integrează în cel puțin una din următoarele categorii. Există trei categori: gânduri necredincioase, gânduri negative și gânduri amplificate. Toate gândurile lui Satan sunt necredincioase, negative și amplificate. Deci, de fiecare dată când te vei găsi având gânduri necredincioase, vei știi de unde provin. Gândurile necredincioase sună în felul următor, „Ei bine, lui Dumnezeu nu-i pasă”, sau „Dumnezeu nu există”, sau „Dacă există, cu siguranță nu e pe aproape”, sau „El nu mă poate ajuta”. De fiecare dată când te vei găsi într-o situație dificilă fără a te consulta cu Dumnezeu, înseamnă că Satan îți aplică același lucru pe care i l-a aplicat și Evei. El a convins-o pe Eva să ia o decizie în legătură cu fructul interzis fără să-și consulte Creatorul. Acesta a fost primul lui truc și este și cel mai vechi. El vrea ca noi să înfruntăm problemele fără să-L înfruntăm pe Dumnezeu. El nu vrea ca Dumnezeu să fie inclus în conversație, deoarece odată ce Dumnezeu este inclus, Satan este scos afară, iar în locul lui apare speranța. Deci, momentul în care vei simți că te afli în acest model de gândire negativistă și nu te-ai gândit la Dumnezeu timp de minute, zile, luni, înseamnă că Satan te-a adus unde și-a dorit, deoarece gândurile lui sunt mereu necredincioase.

    De asemenea, gândurile lui Satan sunt mereu negative. El nu a încurajat niciodată pe cineva. Scopul său pentru Iov a fost să-i mărească atât de mult tristețea încât el să nu mai aibă vreun prieten și niciun pic de speranță. Scopul său pentru Iuda a fost să-l îndrume într-un loc atât de întunecat, încât Iuda să-și ia propria viață. Iată ce spune Isus despre Satan, „Hoţul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească” (Ioan 10:10). El vrea ca și tu și eu să ajungem într-un loc întunecat și să ne convingă că nicio lumină nu va veni vreodată în acel loc. Poate că unii dintre voi vă aflați în acel loc astăzi. Vă gândiți că nicio fereastră nu se va deschise vreodată, că nicio lumină va veni. Acest lucru este o minciună care vine direct din groapa iadului. Este o minciună! Nicio viață nu e nerecuperabilă. Nicio viață nu este nerecuperabilă. Nicio persoană nu e de neiubit. Nu există vreo problemă care să nu aibă soluție. S-ar putea ca soluția să apară cu dificultate, dar Satan dorește ca noi să stăm în această lume întunecată și negativistă. Din momentul în care ne are acolo, știți ce face? El mărește volumul, iar gândurile pe care le distribuie nu sunt numai necredincioase și negative, ci și amplificate, exagerate, neraționale, mărite. Fraze precum „Nu voi ieși vreodată din această situație!”, „Nu voi ieși niciodată din această datorie!”, „Nu voi reuși niciodată să am un loc de muncă”, „Nu voi scăpa niciodată de aceste kilograme în plus”, „Nu voi avea niciodată prieteni” – aceste afirmații exagerate, negative, copleșitoare, amplificate sunt chiar semnul fiarei.

    Poate că n-ai avut niciodată asemenea gânduri, dar cei mai mulți dintre noi le avem. Satan vrea să le lase în acest tipar de gânduri. Unii oameni nu au alte gânduri decât necredincioase, negative și amplificate. Ce fel de persoană crează asemenea gânduri? O persoană îngrijorată și tulburată. Nu au alte gânduri decât necredincioase, negative și amplificate. Ei sunt înconjurați de un roi de muște. În orice parte s-ar întoarce, au muște peste tot, iar acestea le urmăresc oricunde s-ar duce. Există cineva printre voi care are muște zumzăind în capul său? Ei bine, acum știți de unde provin. Acum știți că nu sunteți nevoiți să le suportați. Știați că pentru simplul fapt că aveți un gând înseamnă că nu mai trebuie să gândiți? Este o idee bună, nu-i așa? Doar pentru că aveți un gând nu înseamnă că trebuie să vă gândiți la el. Nu trebuie să-l lăsați înăuntru. Doar pentru că acel avion plin cu necredincioșie și negativist sau acel avion plin cu gânduri amplificate, imposibile și neraționale, doar pentru că se rotește în jurul minții tale nu înseamnă că trebuie să-i permiți să aterizeze. Tu poți face ceea ce apostolul Petru a spus, „Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită” (1 Petru 5:8). Cu alte cuvinte, nu-l lăsa să intre în capul tău. „Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească” (Filipeni 4:8). Aduceți-vă aminte că voi sunteți cel care controlează traficul din mintea voastră, iar dacă un gând intră în lumea ta este pentru că tu i-ai permis. Tu nu ești o victimă. Nu ești lăsat fără protecție. Dumnezeu ți-a dat abilitatea de a controla gândurile care vin. Din moment ce comportamentul vine în urma credinței, îți poți corecta comportamentul prin a crea principii corecte.

    Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci este să ții gândurile de la Satan afară și să aduci gândurile de la Dumnezeu în mintea ta. Deci, rezistăm gândurilor lui Satan, după ce le identificăm, apoi primim gândurile lui Dumnezeu. Gândurile de la Dumnezeu sunt ușor de identificat. Asemenea gândurilor de la Satan, gândurile de la Dumnezeu sunt cu siguranță centrate asupra lui Dumnezeu. Gândurile de la Dumnezeu Îl cheamă imediat pe Dumnezeu în orice situație, Îl consultă imediat pe Dumnezeu, Îl atrage imediat atenția lui Dumnezeu spunându-I, „Doamne, sunt îngrijorat. Vrei te rog să mă ajuți? Doamne, eu sunt îngrijorat, dar Tu ești suveran peste această situație. Doamne, sunt vinovat, dar harul Tău este îndeajuns”. Te duci imediat în sala tronului lui Dumnezeu. Nu poți trăi aici fără să-L incluzi și pe Dumnezeu. Trebuie să vorbești cu Dumnezeu înainte de a vorbi cu oricine altcineva. Te duci repejor la Dumnezeu. Problemele nu trebuie duse la bar, problemele nu trebuie revărsate asupra copiilor, ci acestea trebuie duse imediat în prezența lui Dumnezeu, pentru a le lăsa acolo. „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.” Deci, Dumnezeu poate fi repede implicat în conversație. Și tu și eu putem face acest lucru. Gândurile de la Dumnezeu sunt centrate asupra lui Dumnezeu.

    De asemenea, gândurile lui Dumnezeu sunt mereu inspiraționale. Dumnezeu aduce imediat speranța. El este Domnul speranței, El este Domnul luminii și dorește să aducă încurajare în lumea ta. El face acest lucru folosind această carte pe care o am chiar aici, Biblia. El te echipează cu Scripturile care îți vor da puterea cu care vei doborî gândurile de la Satan. Deci, atunci când acele gânduri înfricoșătoare și îngrijorătoare apar, tu te duci repede la câteva pasaje. Isus a spus că dacă cineva este obosit, să meargă la El și va găsi odihnă. „Bine, Doamne, atunci iată-mă! Tu ai spus să vin, Doamne! Tu ne-ai să spunem ‚Domnul este Păstorul meu, nu voi duce lipsă de nimic.’ Vrei te rog să fii Păstorul meu? Vrei să mă îndrumi prin această situație? Tu ai spus că, chiar dacă voi trece prin ape nu mă voi îneca și chiar dacă voi trece prin foc nu voi fi ars. Am să mă bazez pe aceste promisiuni, Doamne! Cuvântul Tău spune că Tu poți lua ceea ce e rău și îl poți mântui, îl poți transforma în ceva bun.” Deci, în momentul în care Satan se rotește în jurul minții tale cu toate acele muște, tu trebuie să îndepărtezi acele gânduri prin folosirea adevărului din Scripturi. Dumnezeu aduce inspirația necesară.

    De asemenea, El aduce și adevărul. Gândurile care vin de la El sunt mereu reale. Primul lucru pe care îl menționează apostolul Pavel este ca orice este adevărat, aceea să vă însuflețească. Orice este adevărat. Satan vrea să urmați o cale numită „ipoteze posibile”. „Dacă acel lucru se va întâmpla, atunci va urma celălalt lucru și cealaltă situație, apoi toate lucrurile vor deveni îngrozitoare” – aceasta este calea pe care Satan dorește s-o urmezi. Pavel, inspirat de Duhul Sfânt, a spus să medităm doar la ceea ce este adevărat. La ce este real. Care este adevărul? Ei bine, adevărul este că am dat-o în bară. Dar adevărul este că harul lui Dumnezeu este mai mare decât păcatul meu. Are sens ceea ce spun? Adevărul este că ne chinuim foarte mult pentru a plăti facturile. Dar adevărul e, că Dumnezeu încă ne iubește, iar El ne va ajuta. El ne va îndruma prin această situație. Adevărul este că slujba din această zi a fost lungă – glumesc. Dar adevărul este că există un lucru anume aici pe care trebuie să-l învăț. Deci, ne concentrăm pe fapte. O, de am putea să învățăm asta! Nu-i permitem lui Satan să ne conducă pe aceste mici piste, „Este posibil să...”, „Ce s-ar întâmpla dacă...”, „Asta se va întâmpla dacă...”, „O, Doamne!” El vrea să ne ducă în lumea îngrijorării și a neliniștii - nu există nici o bucurie acolo! Nu există nici o bucurie acolo, dar pacea se află chiar aici. Deci, nu-l lăsa pe Satan să-ți îndrume gândurile spre acel drum al presupunerilor. Isus a spus că ajunge zilei necazul ei, nu te îngrijora pentru ziua de mâine. Deci, acestea sunt gândurile care vin de la Dumnezeu. Satan nu aduce alteva decât muște, dar Dumnezeu aduce daruri. Cât de inteligent! Dumnezeu aduce daruri. Nu trebuie să-mi aplaudați inteligența, dar acest lucru e absolut minunat! Glumesc. Dar alegerea vă aparține. În fiecare zi, noi avem o alegere de făcut. Vom trăi înconjurați de muște sau vom trăi înconjurați de darurile lui Dumnezeu. Iată cum funcționează acest mecanism.

    Deci, mâine dimineață vei găsi un sms de la cabinetul doctorului tău. Doctorul, sau secretara sa, îți scrie că doctorul Jones te cheamă la cabinet deoarece rezultatele analizelor tale au sosit. Ce vei face în această situație? Ei bine, Satan e chiar după ușă și vrea să se strecoare înăuntru și vrea să aducă cu el și un roi de muște. El dorește să mergi pe drumul gândurilor necredincioase. Drumul gândurilor necredincioase spune, „Ei bine, dacă există Dumnezeu, Lui nu-i pasă. Lucrurile au luat-o razna. Trebuie să rezolv acest lucru de unul singur. O, nu. Probabil că sunt pedepsit pentru ceva anume.” Satan dorește să te atragă într-o conversație cu tine însuți, o conversație care nu-L include pe Dumnezeu. El dorește să te conducă pe o cale a gândurilor negativiste. „O, știam că asta mi se va întâmpla mie. Tatăl meu s-a îmbolnăvit, mama s-a îmbolnăvit, bunica s-a îmbolnăvit, cred că mai este doar puțin timp până mă voi îmbolnăvi și eu. Chiar am avut vederea încetoșată. Cred că am o tumoare. Dumnezeule, ce mi se întâmplă!” Apoi, acest gând negativ va conduce spre un gând amplificat, precum „Cine va crește copiii? Cine va plăti facturile? Nu cred că asigurarea mea de sănătate este îndeajuns. Doamne, Dumnezeule!”

    Toate acestea se întâmplă ca rezultat al unui singur apel telefonic. Acea persoană care gândește în acest mod, dacă nu este bolnavă, se va îmbolnăvi până va ajunge la doctor. Știți că Biblia spune, „Neliniştea din inima omului îl doboară” (Proverbe 12:25)? Însăși neliniștea poate îmbolnăvi inima, dar există o cale mai bună. Această cale este prescrisă de Dumnezeu, tot prin intermediul mâinii apostolului Pavel. El spune, „orice gând îl facem rob ascultării de Hristos” (2 Corinteni 10:5). Ei bine, vorbim despre un verset datător de putere. Poți face ceea ce Kristen a făcut. Poți captura un gând – de exemplu, dacă „accident vascular cerebral” îți vine în minte - vei captura acest gând și-l vei face rob ascultării de Hristos. Deci, gând acest gânduri neliniștitoare apar în lumea ta, le pui cătușe, corect? În loc să le lași să intre, le pui cătușe spunându-le „Ei bine, așteaptă o secundă. Nu știu dacă ești sau nu de la Hristos.” Iei acel gând neliniștitor și îl duci înaintea lui Isus, care are toată autoritatea în cer și pe pământ și, pur și simplu, Îl întrebi, „Isuse, este acest gând îngrijorător de la Tine? Da sau nu?” El mereu spune adevărul. El te va ajuta să spui acelui gând, „Înapoia mea, Satano!” Îi vei spune să plece, iar gând Isus depărtează un gând neliniștitor, El mereu îl înlocuiește cu un gând de la Dumnezeu. El va aduce un proces diferit de gândire. În loc să exagerezi la primirea unui apel telefonic în care ești anunțat că trebuie să mergi la doctor, vei răspunde altfel. Vei răspunde în modul lui Dumnezeu. Înainte de a-ți suna mama, copiii, vecinii, vei striga la Dumnezeu. Adică, nici măcar nu ai închis telefonul, dar deja poți spune, „Doamne, o să am nevoie de Tine în această situație! O, am nevoie de ajutor! Simt că apare niște frică, dar cred că Tu ești mai puternic decât acest lucru, Doamne.” Te duci imediat la Dumnezeu, iar Duhul Sfânt care are sarcina de a-ți păstra inima și mintea în Isus Hristos și de a-ți da o pace care întrece orice pricepere, îți va aduce în minte versete din Biblie. Unele pe care le-ai memorat, unele pe care pastorul tău le-a spus, unele pe care le-ai văzut pe vreun perete, atărnând în casa cuiva – aceste versete îți vor apărea în minte, iar tu te vei baza pe acele promisiuni.

    „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.” „Bine, Doamne. Am să rămân ferm, nu am să mă îngrijorez de nimic, dar iată care este rugămintea mea, cererea mea. Vrei, te rog, să-mi dăruiești acea pace care întrece orice pricepere?” Și vei începe să primești acea inspirație. Nu spun că este ușor sau plăcut, dar este posibil. Este sigur că neliniștea și a fi prins în neliniște este o opțiune. Neliniștea vine odată cu viața, dar nu trebuie să-ți conducă viața. Deci, gândurile necredincioase sunt înlocuite cu gânduri centrate pe Dumnezeu. Gândurile negative sunt înlocuite cu gândurile inspiraționale, iar toate acele gânduri amplificate sunt înlocuite cu adevărul, cu realitatea. Iată care este realitatea: doctorul a sunat – aceasta este realitatea. Nu știu de ce a sunat, deci nu am să urmăresc presupunerile. Nu voi presupune că ceva nu este în regulă atunci când nu este cazul. Din câte știu eu, s-ar putea ca doctorul să aibă vești bune. Din câte știu eu, s-ar putea ca el să creadă că eu sunt atât de sănătos încât dorește să-mi facă o fotografie, pentru a mă pune pe un afiș. Din câte știu eu, s-ar putea ca el să mă trimită într-un tur finanțat pentru a inspira și alți oameni ca să fie atât de sănătoși precum sunt eu. Cine știe?! De ce presupunem că lucruri rele se vor întâmpla? De ce presupunem că lucruri rele se vor întâmpla? Îți spun eu de ce, pentru că există un Satan care dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită. Noi îi vom face față și vom rămâne fermi în credință, iar când acele gânduri vor veni, ne vom opune lor și vom lua fiecare gând captiv și-l vom face rob ascultării de Hristos. Nu vom mai primi muștele, acele insecte bâzâitoare ale lui Satan, ci vom primi darul din partea lui Dumnezeu – o pace ce depășește orice pricepere și o blândețe care va fi cunoscută de toți oamenii. Pe care le preferați? Și eu prefer varianta a doua. Nu mi-au plăcut niciodată muștele.

    Kristen și familia ei au găsit acest nivel de pace. Acum două săptămâni, această familie a plecat înapoi în Minnesota unde, anul trecut, Rebecca a primit un transplant. Acum 7 luni, Rebecca de abia supraviețuia. Acum, chiar cu o zi înainte de a împlini 13 ani, Rebecca era plină de viață, ea radia de fericire, s-a îngrășat 13 kilograme. Ficatul ei era stabil, iar sănătatea ei se îmbunătățea. Ea a fost numită de către echipa care i-a făcut transplantul o minune mergătoare. Cu asemenea complicații, doctorii nu-și puteau imagina că îi va merge așa de bine. Kristen a mai scris o postare pe blog-ul ei. Ea a scris acum câteva zile. „Am privit aceste interacțiuni cu un sentiment liniștitor. Este ușor să-L lauzi pe Dumnezeu în vremuri de bunăstare, dar în cel mai mare necaz al meu am simțit prezența lui Dumnezeu care m-a umplut. În acele momente sfâșietoare am învățat să mă încred în Dumnezeu, care mi-a asigurat o pace de neimaginat pe parcusul unei dureri de neimaginat.” Apostolul Pavel a numit acest lucru „o pace care întrece orice pricepere”. Amin.

    Doamne, ne rugăm în această zi pentru ca Tu să ne dăruiești un nou mod de gândire. Să nu fim victimele gândurilor, ci să luăm gândurile noastre în captivitate, înainte ca ele să ne facă captivi. Tată ceresc, vrem ca gândurile noastre să fie centrate asupra Ta, vrem ca gândurile noastre să ne aducă inspirație din Scriptură, vrem ca gândurile noastre să fie reale, bazate pe adevăr. Te rugăm să ne ajuți să primim acest dar din partea Ta, pe care dorești să ni-l dăruiești. Tată, sunt foarte încântat să înalț această rugăciune pentru că știu că vei răspunde, deoarece ea este în concordanță cu voia Ta. Doamne, suntem nerăbdători pentru următoarele zile, pentru că vom găsi din ce în ce mai mult acea pace care întrece orice pricepere. În Numele lui Isus Hristos ne rugăm, iar toată biserica a spus „amin”.Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2325
  • Export PDF: 5
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni