Ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă - Partea 1
Autor: John Piper  |  Album: Căsătorie, Hristos, Legământ  |  Tematica: Divorț
Resursa adaugata de Mada_O in 04/03/2015
    12345678910 0/10 X
Referințe

    Tată îți mulțumesc pentru Evanghelia cu care am fost umpluți în ultima jumătate de oră, în toate cele trei campusuri. Și Îți mulțumesc pentru că Evanghelia din acest text este așa de puternică. Și te rog ca să o putem vedea, simți, îmbrățișa, trăi în căsniciile noastre și în singurătatea noastră. Ajută-mă să vorbesc cu credincioșie față de Cuvântul Tău, atât în conținut cât și în modul în care voi vorbi. Te rog acestea în Numele lui Isus, amin.

 

    Deci, ne apropiem de sfârșitul seriilor despre căsnicie și sfârșim astăzi și săptămâna viitoare cu tema divorțului și recăsătoriei. Mi se pare potrivit să facem astfel pentru că am dorit să vă arăt în ultimele

    10 sau 12 săptămâni semnificația căsniciei, semnificația finală, centrală a căsniciei așa încât atunci când vom ajunge aici, vom înțelege ceea ce a zis Isus. Și cred că are o semnificație profundă în lumina lucrurilor pe care le-am văzut până acum. Pentru mulți dintre voi care ați trecut prin divorț, și acum sunteți singuri sau recăsătoriți, însuși cuvântul aduce o mare întristare, pierdere, tragedie, dezamăgire, mânie, regret, vină. Nu există decât câteva lucruri care sunt mai dureroase decât divorțul. El taie până în profunzime personalitatea așa cum nici o altă rană relațională o poate face. Este mai zdrobitor din punct de vedere emoțional decât moartea partenerului. Moartea, de obicei este durere curată. Divorțul, de obicei este durere murdară.

    Cu alte cuvinte, pierderea enormă a partenerului prin moarte este agravată în divorț prin urâciunea păcatului, atrocitatea morală, sentimentul de nedreptățire. Deseori venirea divorțului, stabilirea și adaptarea lui durează ani. Răsturnarea vieții este imensă. Sentimentul falimentului, vinovăției și fricii torturează sufletul. Psalmistul scrie despre cum udă perna sa cu lacrimi noapte după noapte, și mulți oameni care au trecut prin divorț știu exact ceea ce are în vedere. Progresul la muncă este împiedicat, simți cum oamenii încep să îndepărteze de la tine, nu știu cum să se comporte cu tine, prieteni pe care i-ai avut cândva te părăsesc și te întrebi dacă ai un D mare și roșu aprins înseamnat pe pieptul tău.

    Singurătatea unuia care divorțează nu este ca singurătatea unei văduve sau a unui văduv. Este deosebită, iată de ce așa de multe persoane divorțate se găsesc una pe cealaltă. Sentimentul unui viitor distrus devine pentru unii mistuitor. Cearta din sala de judecată se amestecă cu mizeria personală și apoi este locul chinuitor al copiilor. Părinții speră împotriva oricărei speranțe că nu vor mutila propriii copii din cauza căsniciilor lor și nu-i vor marca pe viață. Tensiunea pentru custodie devine deseori foarte urâtă și rănile se adâncesc, căpătarea dreptului de a-i vizita poate prelungi durerea pentru decenii. Și plus la asta, asta se întâmplă la mai mult de 4 din 10 cupluri căsătorite în America. Vă uimiți de ce țara noastră este umplută cu durere și cât de multe comportamente stranii și chiar boli se pot datora faptului că 4 sau 5 din 10 oameni căsătoriți trec prin asta.

 

    Sunt două căi de a răspunde cu dragoste și grijă în această situație.

    Primul este a ne apropia de persoanele care au divorțat, a le ajuta în timp ce suferă și cu voia Domnului se căiesc de orice vină au în asta, a rămâne lângă ele, a le ajuta să facă trecerea și să se bucure de putere și iertare pentru o nouă supunere, o supunere diferită care a fost cumpărată pentru ele prin moartea și învierea lui Isus. Aceasta este una dintre căi.

    Cealaltă cale de a răspunde celor ce au divorțat cu dragoste și grijă este de a pronunța clar ura pentru divorț și de ce Dumnezeu în voia Lui este împotriva Lui, și să facem tot ceea ce putem din punct de vedere biblic ca să le păzim de divorț.

    Compromiterea sacralității căsniciei care durează întreaga viață,care majoritatea dintre noi am spus-o în legămintele noastre "Până când moartea ne va despărți", compromiterea în numele compătimirii arată iubitor pe termen scurt dar pentru că provoacă slăbirea trăiniciei legământului de unire din bisericile, familiile, națiunile noastre nu este iubitoare, dar este devastantă pentru decenii și secole.

    A păstra construcția solidă a legământului de căsnicie cu standarde înalte poate părea dificil pe termen scurt, dar produce zeci de mii de binecuvântări pentru generațiile viitoare. Beneficiez de mii de binecuvântări pe care nici măcar nu le știu pentru că bunicii și străbunicii mei au rămas împreună, la fel și bunicii și părinții soției mele. Sunt beneficiarul unor binecuvântări nespus de mari pentru că ei au rezistat și chiar au propășit. Deci, sunt două moduri prin care putem iubi în astfel de situații.

    Unul este acela de a ne apropia și ajuta și altul este de a lua o poziție fermă, de a face tot ce putem în biserică și în cultură ca să ne opunem grozăviei care se coboară peste generații din cauza divorțului și recăsătoriei.

    Unul dintre motivele pentru care pun accentul pe scopul final al căsniciei în aceste ultime săptămâni este pentru ca să înțelegem că căsnicia în scopul ei fundamental și final este astfel încât devine imposibil pentru oameni să aibă dreptul de a încheia căsnicia.Dacă ați fost cu mine și ați văzut ceea la ce ne-am uitat, cuvintele radicale ale lui Isus aici vor avea sens. Scopul final al căsniciei este arătarea, reprezentarea legământului de dragoste dintre Hristos și Biserică. Aceasta este semnificația căsniciei. Căsnicia are și alte scopuri. Dar acesta este cel mai important, cel mai original, cel mai final, cel mai semnificativ, cel mai plin de implicații.

    Căsnicia există pentru a arăta adevărul despre cum Hristos iubește biserica și cum biserica trebuie să se supună lui Hristos. Acesta este scopul final pentru care există căsnicia. De aceea, dacă Hristos Își părăsește sau respinge vreodată biserica, un bărbat poate să divorțeze de soția lui. Și dacă biserica, Mireasa răscumpărată prin sângele lui Hristos, încetează vreodată să fie mireasa lui Hristos,o soție poate divorța de soțul ei. Dar atâta timp cât Hristos își ține legământul cu Mireasa Sa, și atâta timp cât

    Biserica rămâne prin har poporul ales a lui Hristos, atunci semnificația căsniciei va include - "Ce a împreunat Dumnezeu doar El poate separa!"

    O, cât mă rog ca unul dintre efectele acestor serii asupra căsniciei în acestă biserică, va fi acela de a ne face oameni profund serioși în privința sacralității căsniciei. Trăim într-o cultură care nici măcar nu se apropie de seriozitatea sacralității acestei instituții rânduită, concepută și binecuvântată de Dumnezeu. Apa în care înotăm o ia așa de ușor încât face cuvintele lui Isus de neînțeles.

    Asta a fost adevărat în zilele lui Isus, așa încât atunci când le-a rostit, Evanghelia după Matei ne spune că ucenicii și-au ridicat mâinile și au exclamat, "Atunci cine ar trebui să se căsătorească?" Era de neînțeles pentru ei standardul pe care l-a stabilit Isus. Și aceasta este lumea în care trăim. Căsnicia este o creație unică a lui  Dumnezeu, o portretizare a relației dintre poporul Său cu Isus Hristos și arătarea gloriei legământului de dragoste a  atotputernicului Hristos. Aceasta este semnificația căsniciei. Deci, împotriva tuturor atitudinilor mici față de căsnicie din lume, acea lume și această lume, lumea lui Isus și lumea noastră, împotriva tuturor acestor lucruri, cuvintele lui Isus despre căsnicie sunt uluitoare. Este lucrarea lui Dumnezeu și nu a oamenilor, de aceea, Dumnezeu și nu oamenii o rupe. Și El o face prin moarte.

 

    Să mergem la text. Marcu 10, mai sunt multe alte texte, ne vom uita probabil la încă 6 săptămâna viitoare. Marcu 10:1. "Au venit la El fariseii; și, ca să-L ispitească, L-au întrebat dacă este îngăduit unui bărbat să-și lase nevasta."

    Aici este întrebarea. Despre asta nici nu se mai întreabă în zilele noastre.  Căutați pe google cuvântul divorț când veți pleca diseară acasă. Știți ce veți găsi pe primul loc? Divorț online fără eforturi.Iată și alte lucruri pe pagină. Divorț simplu online la doar 28.95. Acesta este un punct după 28. Nu sunt mii, sunt 28 de dolari. Divorț ușor - 299 dolari. Oamenii nici măcar nu-și pun întrebarea! Dar fariseii au făcut-o.

    "Este asta fărădelege?" Cei ce disprețuiesc planul lui Dumnezeu, cei ce înfruntă și necinstesc gloria lui Hristos în căsnicie, cei ce-și construiesc viețile, afacerile lor, întreaga lor industrie legală pe faptul că fac divorțul ieftin și ușor sunt sub mânia lui Dumnezeu! Și ei trebuie să se pocăiască acum, înainte ca să fie prea târziu. O, cât de mult urăște Dumnezeu acea industrie!

    Pentru că a spus astfel în Maleahi 2:16, Eu urăsc despărțirea în căsătorie și cu cât mai mult pe cei ce construiesc industrii vânzând-o pentru 28 dolari. Nu vă jucați cu asta. Nu vă jucați cu asta.

    Deci, Isus îi cunoștea pe farisei, ei erau o generație preacurvară. Fariseii? Nu credeți că fariseii pot fi o generație preacurvară? Așa i-a numit El. Deci, El știa că ei luau apărarea divorțului. De aceea, i-a dus acolo.

    Versetul 3, "Drept răspuns, El le-a zis: "Ce v-a poruncit Moise?"

    "Știu unde veți merge - la Moise, deci, vă voi duce acolo. Dar, fiți atenți fariseilor, Moise nu a scris doar Deuteronom, el a scris și Geneza. Deci, fiți atenți fariseilor. Să mergem acolo, ce a spus Moise?"

    Versetul 4, "Moise, au zis ei, "a dat voie ca bărbatul să scrie o carte de despărțire și s-o lase."

    Asta este adevărat. Deuteronom 24:1-4. Ce va răspunde Isus la asta? Versetul 5: "Isus le-a zis: "Din pricina împietririi inimii voastre v-a scris Moise porunca aceasta."

    Aceasta este o afirmație uimitoare. Vedeți ce implică asta? Asta înseamnă că sunt condiții legale în legea mosaică care nu exprimă voia perfectă a lui Dumnezeu dar arată cum poate fi stăpânit păcatul mai bine în acele situații, cu acei oameni. Deci, El le-a spus asta - motivul pentru care există acea afirmație în Deuteronom este din cauza inimii voastre împietrite. Și apoi El a spus, "dar" și după părerea mea multe lucruri depind de acest "dar".

    El citează Geneza 1:27 și 2:24 în versetul 6 din Marcu 10, "Dar de la începutul lumii "Dumnezeu i-a făcut parte bărbătească și parte femeiască. De aceea, va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevasta sa. Și cei doi vor fi un singur trup." Așa că nu mai sunt doi, ci sunt un singur trup."

    Aici este sfârșitul citatului Scripturilor. El a terminat de citat Scripturile acum. Dar e va face El cu asta?

    A citat aceste lucruri dar ce va face cu ele? El vede o tensiune. Simțiți această tensiune între Deuteronom 24:1, care permite divorțul - "dar" - și apoi El citează Geneza și planul perfect al lui Dumnezeu de la început. Doi care devin un singur trup, la fel cum Hristos și Biserica Sa devin un singur trup, Romani 12:5.             

    Deci, întrebarea este pe care cale va merge Isus aici? El o poate apuca în două direcții. Va spune El, "Ei bine, încă mai este împietrire de inimă, chiar și în ucenicii mei, deci, permisiunea pentru divorț din Deuteronom încă mai este valabilă." Acesta ar fi un mod logic de a continua sau cel puțin este rațional pentru mine, am crezut asta pentru aproape 40 de ani și mulți o fac și astăzi. Sau, o altă direcție pe care ar putea-o lua - voi judecați greșit. Unde se îndreaptă El, ce face? Cum gândește El? Sau El ar putea spune, "Eu sunt Mesia, Hristosul, Fiul Omului care a venit în lume pentru a aduna un popor prin credință în El și prin unirea cu El. Și ei sunt chemați acum să arate adevărata semnificație a căsniciei, prin faptul cum își țin legământul în căsnicii și vreau să arătați această realitate prin modul în care trăiți."

    "Cu alte cuvinte, va cădea accentul pe faptul că biserica încă are o inimă împietrită și deci, mai avem nevoie de permisiunea din Deuteronom sau accentul se va pune pe cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile sunt noi și standardele Mele sunt diferite de cele ale lui Moise pentru că Eu sunt aici. Despre Mine sunt aceste lucruri. Eu voi muri, voi învia, voi fi credincios miresei mele. Despre Mine sunt aceste lucruri, sunt pe scenă făcând aceste lucruri. Și acum vă spun că este vorba despre a arăta asta."

    Și ceea ce face El este să construiască 3 concluzii din aceste pasaje din Vechiul Testament pe care le-a citat.

 

    3 concluzii: numărul 1 - în versetul 8, la sfârșitul versetului, vedem cuvântul "ci", este o concluzie. "Așa că nu mai sunt doi, ci sunt un singur trup. Cu alte cuvinte, El a citat asta din Geneza 2:24, "Va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevasta sa. Și cei doi vor fi un singur trup." Și acum El zice, "Ci ei sunt". Nu au fost și nici nu vor fi, ci sunt acum un singur trup.  Aceasta este prima concluzie pe care o face El. Nu mai sunt doi, ci sunt un singur trup, au un fel de unitate pe care o am și eu cu Biserica Mea - un singur trup.

    Concluzia numărul 2 - în versetul 9, "Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă." Deci, a doua concluzie a Lui este că Dumnezeu unește oamenii. Un bărbat și o femeie se îndrăgostesc, un bărbat propune, femeia acceptă, părinții vin în jurul lor și îi binecuvântă pastorul este chemat. Sunt o mulțime de oameni care lucrează aici. Dar Isus spune, "Da, ei toți sunt aici, dar o singură Persoană face această căsnicie - Dumnezeu. Ce a împreunat Dumnezeu!"

    Când fac o cununie - și nu mai fac multe - încep cu - ne-am adunat pentru a celebra o acțiune pe care Dumnezeu o va face în aceste 30 de minute următoare. De aceea, să invocăm acum prezența Sa. Iată cum încep eu. Și de obicei citez, "Ce a împreunat Dumnezeu".

    Deci, aceasta este a doua concluzie pe care o face Isus din Geneza 2:24 - Dumnezeu este Făcătorul căsniciei. Atât a celor credincioși cât și a celor necredincioși. Să nu spuneți că asta este valabil doar pentru credincioși. Căsnicia este un ordin de creare, ea are valoare în afara Bisericii.

    A treia concluzie pe care o face, versetul 9, "Ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă". Cuvântul care a fost tradus în "omul" nu semnifică bărbatul comparat cu femeia, ci înseamnă, "ființa umană" comparată cu cea divină. Om în sensul general. Deci, ceea ce subliniază aici este că printr-o faptă divină s-a creat asta și fapta umană nu poate să-i pună sfârșit. Despre asta este vorba. Ce a unit Dumnezeu nici o ființă umană să nu despartă.

    Acestea sunt cele 3 concluzii pe care le face Isus și încheie cu fariseii. S-a terminat. Ei nu mai întreabă nimic și El nu le mai spune nimic. Asta a fost tot ceea ce a avut să le spună și ei pleacă. Ei au întrebat dacă este îngăduit unui om să divorțeze de nevasta sa. Și El răspunde: "Ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă." Răspunsul este, "Nu, nu este legitim." Contrazice scopul final al căsniciei, și anume reprezentarea lui Hristos și a bisericii. Desigur o persoană care cugetă și meditează ar putea spune pe drept că semnificația căsniciei este întotdeauna contradictorie. Chiar și pe vremea lui Moise era această contradicție. Deci, Moise a găsit o cale de ieșire, de ce nu mai putem avea și acum o cale de ieșire? La care răspunsul meu este că nu acesta este modul în care gândește Isus în aceste versete.

    Isus își cheamă ucenicii la un standard mai înalt, înrădăcinat în învățătura originală a lui Moise, și nu în învățătura compromițătoare din Deuteronom 24. Isus nu a venit ca să împlinească și să afirme pur și simplu condițiile legii lui Moise. El a venit să împlinească Legea în propria Lui persoană și lucrare, în supunere și moarte și apoi să ducă poporul Său răscumpărat, iertat, justificat într-un standard mai înalt care înțelege plinătatea și profunzimea lui Moise.

    Vă voi da o analogie ca să înțelegeți ce am în vedere. Știți predica de pe  munte, capitolul 5 din Matei, 5:17: "Să nu credeți că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc."

    Și cred că asta este o afirmație foarte bogată care include o mulțime de lucruri. Unul dintre lucrurile pe care le include sunt 6 ilustrații care urmează. El dă 6 exemple pentru ceea ce înseamnă a merge profund în Moise și a ieși plin de acolo.

    Vă voi da câteva exemple, "Ați auzit că s-a zis celor din vechime: "Să nu ucizi; oricine va ucide va cădea sub pedeapsa judecății. Dar Eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va cădea sub pedeapsa judecății." Deci, Isus nu a venit doar ca să se asigure că nu ne ucidem unul pe altul, El a venit ca să spună, Știți ce este acolo înăuntru? Știți ce semnificație profundă, bogată, solidă, plină are "nu omorî"? Înseamnă nu te mânia și Eu sunt aici ca să vă spun despre asta și să împlinesc asta."

    Iată al doilea exemplu. "Ați auzit că s-a zis celor din vechime: "Să nu preacurvești." Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a și preacurvit cu ea în inima lui." El nu a venit doar pentru a ne împiedica să ne culcăm cu alte femei, El a venit să ne curățească mintea. Vedeți ce face? Isus nu zice pur și simplu - bine, nu l-ați înțeles pe Moise și Eu sunt aici ca să îl reinstalez pe Moise. El merge profund, se îndreaptă în sus și în jos și zice, voi lăsa ca acest lucru să înflorească și-l voi trăi și voi muri pentru el, vă voi ierta toate căderile în acest păcat și vă voi da Duhul Sfânt care vă va întări și poporul Meu va avea un standard diferit față de această lume. Iată despre ce vorbește El. Iertare masivă și transformare masivă.

    Deci, Isus nu a venit doar ca să împlinească Legea în lucrarea Sa, ci să ia pe cei care au fost binecuvântați de acea lucrare într-o înțelegere radicală și într-o supunere radicală față de ceea ce a spus Moise. Asta nu se bazează pe lege, se bazează pe Hristos și are ca scop să-L arate pe Hristos. În special ținerea legământului Său de dragoste cu poporul Său.

    Căsnicia printre creștini are ca scop în primul rând să spună adevărul despre Evanghelie. O voi spune din nou. Căsnicia printre creștini are ca scop în primul rând să spună adevărul despre Evanghelie. Spune căsnicia ta adevărul despre cum iubește, rabdă, îndură, moare Hristos?

    Deci, iată un rezumat a ceea ce a spus până acum.

    "Ați auzit că Moise a spus că puteți divorța, dar Eu vă spun că am venit să înving împietrirea inimii, am venit să mor pentru păcatele voastre. Am venit ca să vă consider ca neprihăniți. Am venit să vă arăt căsnicia și ce ar trebui să arate despre Mine și sacrificiul Meu și legămntul Meu de dragoste pentru mireasa Mea. Am venit să vă dau putere să rămâneți căsătoriți sau celibatari, așa încât în ambele cazuri să vă țineți promisiunile și să arătați cum e legământul Meu de dragoste. Și cât de sacră este legătura pe care o face legământul în căsnicie."

    Fariseii au plecat, El intră în casă și acum este doar El și ucenicii Săi în versetele 10-12. Este doar El și cei ce-L vor urma, ce vor muri cu El. Sunteți voi printre rândul lor? Pregătiți-vă. Versetul 10, În casă, ucenicii L-au întrebat iarăși asupra celor de mai sus. El le-a zis: "Oricine își lasă nevasta și ia pe alta de nevastă preacurvește față de ea; și dacă o nevastă își lasă bărbatul și ia pe altul de bărbat preacurvește."

    Marcu nu spune la fel ca Matei cât de uimiți erau ucenicii. Ei rămăseseră cu gurile căscate. Ei nu puteau crede că El spune ceea ce spune. Așa cum poate și unii dintre voi simțiți.

 

    Voi încerca data viitoare, și sper că vă veți întoarce și dacă nu, puteți asculta online. Voi încerca data viitoare să arăt mai deplin din Matei 5:32, Matei 19:9, 1 Corinteni 7:10-16,39, Romani 7:1-3 de ce cred că ar trebui să luăm aceste lucruri ca fiind valoroase. Majoritatea oamenilor nu le iau ca atare și aceasta din anumite motive. Voi încerca să discut acele motive data viitoare. Eu le iau ca atare. Păstrează-ți jurămintele în căsnicie în așa un mod încât să spui adevărul despre legământul de dragoste indestructibil al lui Hristos. Păstrează-ți jurămintele în căsnicie în așa un mod încât să spui adevărul despre legământul de dragoste indestructibil al lui Hristos pentru biserica Sa. Iată accentul meu final.

    Chuck a organizat acest serviciu și aceasta persoană este așa de înțeleptă, așa de senzitivă. Mulți dintre voi ați intrat în această încăpere și în celelalte campusuri, tremurând despre aceste mesaje. Știu asta pentru că mi-ați spus-o. Și săptămâna viitoare la fel. Și el a aranjat scena cu harul frumos al Evangheliei.  Deci, vreau ca să auziți ce m-am rugat la început și anume că ceea ce tocmai a spus Isus în versetele 10 și 11 este Evanghelia. Mulți oameni nu simt acest text ca fiind Evanghelia și vreau doar să vă arăt că este. Isus spune că nu vrea ca să divorțați, orice s-ar întâmpla, atât cât trăiți. În cele din urmă, El spune: "Dacă faceți asta și vă căsătoriți cu altcineva comiteți un adulter." Vom vorbi despre asta săptămâna viitoare.

    Știu că sunt multe persoane recăsătorite în această încăpere, deci, vreau să vă vorbesc săptămâna viitoare, vă rog să luați aminte la ceea ce vă voi spune.

 

    Dar acum, întrebarea mea de încheiere este - De ce spune El aceste lucruri? De ce spune că dacă un bărbat își părăsește nevasta și ia pe alta de nevastă preacurvește și dacă o femeie își părăsește soțul și se căsătorește cu altcineva, ei precurvesc? De ce este asta Evanghelia?

    Motivul este pentru că trădează adevărul despre Hristos pe care căsnicia a fost menită să arate și anume că Hristos nu face niciodată, niciodată asta Miresei Sale. Nici chiar celor din Mireasă care divorțează și se recăsătoresc. El nu o lasă, nu o părăsește, nu o abuzează niciodată, El totdeauna o iubește, o aduce înapoi când rătăcește, este mereu răbdător cu ea, se îngrijește mereu de ea, o întreține, o protejează totdeauna și - minunea minunilor - El totdeauna Își găsește plăcerea în ea. Uimitor...

    Ești căsătorit? Ești divorțat și recăsătorit de două, de trei ori? Nu ai fost niciodată căsătorit?

    Dacă te pocăiești și spui "nu" căii păcătoase care este înaintea și în urma ta, și primești ca un copil comoara din Hristos ca pedeapsa ta și comoara din Hristos ca supunerea ta, El care ți-a purtat pedeapsa și ți-a asigurat neprihănirea, dacă vei primi asta chiar dacă ai fost căsătorit de 15 ori la rând, păcatele îți vor fi iertate. Și când Isus spune, "Țin aici standardul pentru căsnicie și dacă îți părăsești soția și te căsătorești cu altcineva, minți despre modul în care îmi iubesc biserica! Nu minți despre Mine. Eu protejez biserica Mea! Eu protejez mireasa Mea, o iert zi după zi. Nu am osândit Biserica Baptistă Betlehem așa plină de păcat cum este. Nu spuneți alte lucruri cu căsnicia voastră. Aceasta este Evanghelia."

    Aceasta este Evanghelia! A ridica acest standard - Hristos iartă mereu! Hristos o primește totdeauna înapoi! Chiar și dacă a fost căsătorită de mai multe ori. El a întâlnit una din ele. De câte ori ai fost căsătorită? Cinci! "Și bărbatul pe care-l ai acum nu-ți este bărbat." Ce faci cu asta? Nu vreau să am de a face cu oameni ca tine? Nicidecum! "Am venit în lume pentru oameni ca tine." Acesta este un loc de adunare pentru oameni ca ea. Dar nu și pentru cei care sunt mândri de asta, nu pentru cei care planifică asta. Oameni zdrobiți, oameni gata de a fi primiți și gata de a primi Evanghelia.

    Chemarea radicală a lui Isus de a nu divorța și de a nu ne recăsători niciodată este declararea Evangheliei, prin care oamenii care au falimentat în supunere să poată fi primiți.

 

    Să ne rugăm.

Tată din ceruri, iubesc Evanghelia, viața mea depinde de Evanghelie pentru că sunt un om păcătos. Unica mea speranță este că-mi vei arăta îndurare din cauza lui Isus. Și sunt sigur că vorbesc pentru fiecare persoană vie din punct de vedere spiritual care se află în această încăpere. Căsătorită, singură, divorțată, recăsătorită. O, Dumnezeule, fă să auzim cuvintele puternice și radicale ale lui Isus și să le purtăm cu bucuria Evangheliei care dă putere. Prin Hristos m-am rugat. Amin.

 



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4729
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni