Definiția creștinismului de azi
Autor: Diana14  |  Album: Gânduri  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de DianaGU in 09/10/2023
Definiția creștinismului de azi

De mii de ani se vorbește despre o credință, adevăr și viață. În nici-o vreme nu a fost la o așa înaltă măsură de expunere și promovare ca astăzi.
Peste tot se aude despre venirea Domnului. Pe străzi, în casele oamenilor, pe rețele de socializare sau alte grupări. Oamenii s-au unit aparent pentru a-l vesti pe Hristos. Dar niciodată nu s-a mai văzut atâta distanță între frați, chiar stau unul lângă altul dar totuși sunt ca niște străini.
Niciodată nu s-a mai văzut atâta lăcomie, dacă nu are haina cutare... nu merge adolescentul la adunare.
Mândria e ca la ea acasă printre cei care își afișează invizibil smerenia.
Părinți care plătesc copii ca să slujească ( înainte îi pedepseau cu interzicerea la slujbă), îi plătesc să citească cuvântul Domnului, le promit misiuni prin țări străine, doar doar să rămână în biserică... nu și lângă Dumnezeu, pentru că la loc de cinste este astăzi, , părerea oamenilor despre noi".
Ne stau în față teologii inteligente care i-a obișnuit pe creștinii obișnuiți cu creștinismul. O șablonizare săptămânală de a frecventa adunările strânse în numele Domnului, a cuprins multe inimi care își arată talentele.
Se vorbește mult despre divinitate, despre universul minunilor, dar nimic nu se întâmplă.
Oamenii sunt împinși să creadă nu să experimenteze, spunându-le că dacă nu cred... nu vor gusta, în schimb biblia ne spune despre o întâlnire personală și reală cu Dumnezeu.
Cu adevărat există, dar aceste întâlniri sunt din ce în ce mai rar, pentru că nu este predicat harul ci ideea.
Fiecare are descoperirea personală, pentru că în zilele noastre părerile au devenit descoperiri.
Oamenii nu mai știu ce să creadă, Dumnezeu îi cercetează dar oamenii le impun, și fiind slabi dau frâu liber firii pământești. Nu sunt de învinovățit căci mulți dintre ei nu știu nici ce înseamnă fire dar li se cere smerenie.
Cu o mare iubire este predicat astăzi Dumnezeu, dar cu grabă.
Aceasta alergare nu este Dumnezeiască pentru ca aduce o teamă... și teama nu este de la Dumnezeu.
Dumnezeu nu a amestecat în turmă Lui mieii cu oile, cum fac azi majoritatea păstorilor, le cer mieilor ce ar trebui să facă oile, pun poveri pe spatele nepregătit.
Din păcate se pierd suflete din cauza duhului lui Pilat. Însărcinați fără chef de a lucra... le este destulă însărcinarea, vegheatori care și-au părăsit postul, mijlocitor aleși dar obosiți. S-au umplut fețele adunărilor cu interpreți de cântări bine intonate dar duhurile rele nu fug, ba mai grav... unele le atrag.
S-a uniformizat lumea cu creștinismul pentru că oamenii au transformat credința în religie.
Diana G. U
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 164
  • Export PDF: 1
Opțiuni